Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ocak 2019 11:07

Göbek deliğinden sıvı gelmesi ve kızarıklık nedenleri belirtileri

Kir, bakteri, mantar ve diğer mikroplar göbek deliğinizin içinde sıkışıp çoğalabilir ve enfeksiyona neden olabilir. Göbek deliğinden sıvı gelmesi ve kızarıklık nedenleri belirtileri nelerdir ve ne zaman doktora gidilmelidir.

Göbek deliğinden sıvı gelmesi ve kızarıklık nedenleri belirtileri
göbek deligi,şeker hastalığı,diabet,mantar,enfeksiyon,urakal kist,piercing

Göbek deliğinden sıvı gelmesi ve kızarıklık

Kir, bakteri, mantar ve diğer mikroplar göbek deliğinizin içinde sıkışıp çoğalabilir. Bu da bir enfeksiyona neden olabilir. Göbek deliğinizden sızan sıvı genellikle beyaz, sarı, kahverengi veya kanlı akıntı şeklindedir. Bu akıntı da ağır bir kokuya sahiptir. İşte göbek deliğinin akmasının sebeplerinden birkaçı ve bunların nasıl tedavi edileceği hakkındaki yazımız aşağıdadır. Makalemizde Göbek deliğinden sıvı gelmesi ve kızarıklık nedenleri belirtileri nelerdir ve ne zaman doktora gidilmelidir sorularınız cevaplar bulabiliriniz.

Göbek deliğinden sıvı gelmesinin nedenleri

Bakteriyel enfeksiyonlar

Ortalama göbek deliği yaklaşık 70 farklı bakteri türüne ev sahipliği yapar. Bölgeyi iyi temizlemezseniz, bu bakteriler bir enfeksiyona neden olabilir. Göbek bölgenizdeki piercing de bulaşabilir. Bakteriyel enfeksiyonlar sarı veya yeşil, kötü kokulu bir akıntıya neden olur. Ayrıca göbek deliğinizin etrafında şişlik, ağrı ve bir kabuk olabilir.

Mantar enfeksiyonu

Candidiasis mikrobu,  vücudun nemli, karanlık alanlarında yetişen bir maya türü olan Candida'nın neden olduğu bir maya enfeksiyonudur . Kasık bölgenizdeki ve kollarınızın altındaki gibi deri kıvrımları arasında oluşabilir. Bu maya, özellikle temiz ve kuru tutmuyorsanız göbek deliğinizde bulunabilir. Göbek deliğinizdeki bu mantar, göbeğinizde kırmızılığa veya kaşıntılı kızarıklığa ve ayrıca kalın, beyaz akıntıya neden olabilir.

Şeker hastalığı        

Diyabet hastalarının maya enfeksiyonları geçirme olasılığı daha yüksektir. Bunun nedeni, mayanın şekerle beslenmesidir ve yüksek kan şekeri, kötü diyabetin bir özelliğidir. Bu tür göbek enfeksiyonlarının şeker hastalarında daha çok görüldüğü bilinmektedir.

Cerrahlık 

Yakın zamanda fıtık ameliyatı gibi bir göbek bölgesinden ameliyat geçirdiyseniz, göbek deliğinizden irin gelebilir. Bu durumda, doktorunuzu arayın. Tedavi edilmesi gereken bir enfeksiyonun belirtisi olabilir.

Urakal kist

Annenizin rahminde gelişirken, mesaneniz urachus adı verilen küçük bir tüp ile göbek kordonuna bağlanmıştır. Vücudunuzdan idrarı tahliye edilir. Genellikle urachus doğumdan önce kapanır ancak bazen düzgün kapanmaz. Urasta kist adı verilen sıvı dolu bir büyüme oluşabilir. Kist enfekte olabilir. Bu enfeksiyonun bir belirtisi göbek deliğinizden sızan bulutlu veya kanlı sıvıdır.

Urakal kistlerinin diğer belirtileri;

  • Karın ağrısı
  • Ateş
  • Karnında bir yumru
  • İdrar yaparken ağrı

Ne zaman doktora görünmelidir?

  • Ateş
  • Kırmızılık
  • Karnınızdaki hassasiyet
  • İdrar yaparken ağrı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...