Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ekim 2019 16:59

Google Play'den İndirilen Tüm Uygulamaları Silme / Google Play'den İndirdiğiniz Tüm Uygulamaları Görme

Google Play'in hayat kurtaran güzel bir uygulaması var. Birçok insan biliyor olsa da henüz bu uygulamanın ya da özelliğin nasıl çalıştığını ya da nasıl kullanıldığını ya da ne işe yaradığını tam olarak bilmeyenler oldukça fazla. Biz de bu makalemizde daha önce indirmiş olduğunuz ancak daha sonra yüklemeyi unuttuğunuz veya kaldırdığınız uygulamaları Google Play’den indirebileceğiniz resimli şekilde anlatmaya gayret göstereceğiz. Bu makalemizde “Google play indirilen uygulamalar nerede, Google play uygulama geçmişi silme, Play store önceden indirdiğim uygulamaları silme, Google play silinen uygulamalar nerede?, Play store'dan kaldırılan uygulamalar nerede?, https play google com apps, Google play account, Google app” ile konu ile ilgili yapmış olduğunuz tüm aramalara cevap bulabileceksiniz. Keyifli okumalar diliyoruz.

Google Play'den İndirilen Tüm Uygulamaları Silme / Google Play'den İndirdiğiniz Tüm Uygulamaları Görme
Google play indirilen uygulamalar nerede,Google play uygulama geçmişi silme,Play store önceden indirdiğim uygulamaları silme,Google play silinen uygulamalar nerede?,Play store&tt2;dan kaldırılan uygulamalar nerede?,https play google com apps,Google

Yıllardır kullandığınız Android telefonlarınızda kullanmaya başladığınız günden beri yüklediğiniz ve sildiğiniz tüm programların izini sürmeniz mümkün değil… Çünkü yüklenen veya silinen onca uygulama var ki Google Play Store'un "Uygulamalarım" sekmesinde gördüğünüz gibi liste uzamış gitmiştir.

Google Play'de İndirme Geçmişi Nasıl Bulunur?

İşte tüm bu sıkıntıları gören Google, bu listenin içinden çıkabilmeniz için yazılıma harika bir dokunuş yaparak listenin içinde kaybolmadan Google sayfayı yenileyerek dolaşılabilir hale getirdi.

Şimdi telefonunuzda bulunan Play Store uygulamasına tıklayın ve uygulamanın açılmasını sağlayın. Uygulama açıldığı zaman indirdiğiniz her uygulamayı görmeniz mümkün. Tam listeyi görmek için “Uygulamalarım” ve “Oyunlarım”a dokunun. Yine üstte ki sekmede yenilenen sekmeleri görmüş olacaksınız.

Bu sekmeler:

Güncellemeler,

Yüklü,

Kütüphane,

Beta

şeklinde görüntülenecektir.

Güncellemeler

Güncelleme seçeneğinde yeni sürümün en son versiyonunu, yeni çıkan uygulamaları ve son yapmış olduğunuz güncellemeyi görmüş olacaksınız.

Yüklü

Yüklü sekmesinde ise cihazınızda yüklü olan uygulamaların listesini görebiliyorsunuz. Listeyi alfabetik olarak, güncellenmiş son hali, kullanma tarihini sıralayabiliyorsunuz. Dilerseniz sıralamayı indirilen dosyanın boyutuna göre de sıralayabiliyorsunuz.

Kütüphane

Kütüphane kısmında ise daha önce satın alarak indirdiğiniz uygulamanın cihazda bulunup bulunmadığını görebiliyorsunuz. Şayet kütüphanede listeden kaldırmak istediğiniz herhangi bir uygulama varsa, uygulamanın hemen sağındaki X simgesine dokunarak bu uygulamayı kaldırabilirsiniz.

Beta: Bu sekmede erken erişim talebinde bulunduğunuz uygulamalar bulunuyor.

Google Play İndirme Geçmişi Tarih - Saat Bilgisine Ulaşma Resimli Anlatım

Daha önceden yüklemiş olduğunuz herhangi bir uygulama bugün o uygulama Google play’den kaldırılmış olsa da bu anlatacağımız durumda uygulamanın ne zaman yüklendiğine, tarih ve saat bilgisine ulaşabiliyorsunuz. Şimdi adım adım gösterdiğimiz fotoğraflara göre ayarlamalarınızı yapabilirsiniz.

1. Evet, şimdi ilk olarak bilgisayar veya akıllı telefonumuzdan: “https://myaccount.google.com/dashboard” adresine giriş yapın.

Google Play İndirme Geçmişi Tarih - Saat Bilgisine Ulaşma Resimli Anlatım

2. Şimdi bizi karşılayan bu ekranda kırmızıyla işaretlediğimiz yere tıklayarak “Verilerinizi İndirin” yazan yere tıklayıp, aşağıdaki resimlere göre sıralamayı takip edebilirsiniz.

Google Play'de İndirme Geçmişi Resimli Gösterimi

3. Şimdi karşınıza gelen bu listede Google’ın tüm hizmetlerinin bir listesi ile karşılacaksınız. İsterseniz size verdiği bu hizmetlerin arşivlerinizi indirebilirsiniz. Fakat biz Play Store lazım olduğu için sayfanın en altındaki "Google Play Store" sekmesini işaretleyerek yükleme işlemini başlatıyoruz.

Google Play'de İndirme Geçmişi Resimli Gösterimi

4. Seçimi yaptıktan sonra karşımıza "Sonraki Adım" butonuna tıkladığınız da karşınıza aşağıdaki ekran geliyor.

Google Play'de İndirme Geçmişi Resimli Gösterimi

5. Çıkan görüntüde başka bir ayara karışmadan direkt olarak “Arşiv Oluştur” yazan mavi butona tıkladığınız da aşağıdaki ekranla karşılaşacaksınız.

Google Play'de İndirme Geçmişi Resimli Gösterimi

6. Çıkan ekranda arşivin oluşmasını bekliyoruz. Sistem ilk işaretlemiş olduğumuz "Google Play Uygulama" geçmişini bizim için hazırlamaya çalışıyor. Kısa süren bu hazırlama işleminden sonra bu sefer karşımıza aşağıdaki ekran geliyor.

Google Play'de İndirme Geçmişi Resimli Gösterimi

7. Bu ekranda ilk 1 nolu bölümde "Ayrıntılar"ın altında bulunan "İndir” yazan yere tıklayarak indirme işlemini başlatabilirsiniz. Bu işlem tamamlandıktan sonra zip olarak inen dosyaya tıklayıp açılmasını bekliyorsunuz.  Dosya açıldığında aşağıdaki gibi bir görüntü ile karşılacaksınız.

Not: (Cep telefonundan işlemleri yapabilmek için Library.json dosyasının üzerine tıkladıktan sonra dosyayı mutlaka WPS Office programıyla açması gerekir.)

8. Şimdi sırasıyla Takeout > Google Play Store klasörünü açıp karşımıza çıkan "Devices.json" "Installs.json" ve "Library.json" adında ki bu üç adet dosyadan, 

Google Play'de İndirme Geçmişi Resimli Gösterimi

9. Library.json ismine sağ tıklayıp açılan pencereye “Dosyayı göster” yazan bölünme tıklıyoruz. Resimdeki açıklamalara dikkat ettiğimizde indirdiğimiz uygulamaların adı ile birlikte indirdiğimiz tarih ve saat bilgisinin de olduğunu görebilirsiniz.

Google Play'de İndirme Geçmişi Resimli Gösterimi

Google Play'de İndirme Geçmişi Resimli Gösterimi

10. Şayet kullandığınız cihazları görmek istiyorsanız "Devices.json" dosyası üzerine sağ tıklayarak dosyayı görebilirsiniz.

Google Play'de İndirme Geçmişi Resimli Gösterimi

Son olarak: "Google Play’de bir uygulamayı hangi tarihte indirdimi nasıl bulurum?" diyorsanız, "Telefonumdan sildiğim bir uygulamayı hangi tarihte indirdiğimi nasıl bulurum?" diyorsanız, "Google hesabım bu güne kadar kaç telefonda kullanılmış?" "Marka ve modelleri neler?" gibi tüm sorularınıza bu cevapların yeterli olacağını düşünüyoruz. Sizlerde dilerseniz değerli görüşlerinizi yorumlara yazabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...