Tgrt Haber
06 Ağustos 2020 14:29

Göz altı torbaları için ne yapmalı, Göz altı torbaları nedenleri

Soğuk süt tamponu göz çevresini nemli tutmak buradaki oluşacak morlukların azalmasına yardımcı olacaktır. Bu nedenle bir pamuğu soğuk sütün içine batırın ve göz kapağınızla birlikte göz altınıza da gelecek şekilde koyup 20 dakika boyunca böyle bekleyin. Gözler soğur, nemlenmiş olur ve böylelikle şişlikleri de gider.

Göz altı torbaları için ne yapmalı, Göz altı torbaları nedenleri
Göz altı torbaları için ne yapmalı, Göz altı torbaları nedenleri

Soğuk süt tamponu göz çevresini nemli tutmak buradaki oluşacak morlukların azalmasına yardımcı olacaktır. Bu nedenle bir pamuğu soğuk sütün içine batırın ve göz kapağınızla birlikte göz altınıza da gelecek şekilde koyup 20 dakika boyunca böyle bekleyin. Gözler soğur, nemlenmiş olur ve böylelikle şişlikleri de gider.
Salatalık
salatalık, göz altında susuzluk ve yorgunluk gibi nedenlerden kaynaklı morlukları iyileştirmeye yardımcı olur. Dilimlediğiniz salatalıkları göz kapaklarınıza koyup 20 dakika boyunca bekleyin.
Hin yağı
haftada iki gün boyunca her banyodan önce gözlerinizin içine kaçırmadan hint yağı ile göz altlarınıza masaj yapın. Gözünüze kaçarsa güzelce yıkayın.
Yumurta akı
yumurta akını çırpın ve göz altılarınıza sürüp 25 dakika boyunca kuruyana kadar bekletin. Bu işlem de derinin sıkılaşıp daha diri görünmesini sağlayacaktır.
Aloe vera
aloe vera bitkisinden bir parça koparın ve akan jeli göz altılarınıza sürüp bekleyin. Morlukların nasıl azaldığına inanamayacaksınız.
Göz altı torbaları nasıl gider Göz altı torbaları neden olur, nasıl geçer
Göz altı torbalarının en önemli nedenlerinden biri sıvı tüketiminin azlığıdır. Bunun için günde en az 8 bardak suyu mutlaka için. Aklınıza gelecek şekilde su içmeyi olanlayın ve susamayı beklemeden suyu tüketin. Cildinizin ve göz altı torbalarınızın nasıl azaldığına inanamayacaksınız.
Eğer yorucu bir gün geçirdiyseniz veya uykusuz bir sabaha kalktıysanız hemen bir buz küpünü ince bir beze sarın ve göz altlarınızda biraz bekletin. Dinlenerek de yapabilirsiniz. Göz altı torbalarınızın ve şişkinliklerin nasıl azaltığına çok şaşıracaksınız.

Göz altı torbaları nedenleri
Göz altı torbalarının ilk ve en önemli nedeni susuzluktur. Farkında değilsiniz belki ama gün içinde ne kadar su içiyorsunuz hiç düşündünüz mü? Şöyle bir geriye dönüp baktığınızda aslında ne kadar az su içtiğimizi görebiliriz.
Göz altı torbalarının ikinci ana nedeni yorgunluktur. Az, düzensiz ve derinleşmemiş bir uyku bütün gün göz altı torbalarınızın belirgin halde kalmasına ve bu torbaların farkedilir derecede morlaşmasına neden olacaktır.
Göz altı torbalarının en önemli ilk üç nedenlerinin sonuncusu olan stres, her kötü şeyin başı olduğu gibi bunun da ana nedenlerinden biridir. Bu nedenle aşırı stresli saatler veya dakikalar geçirdiyseniz gün sonunda göz altı torbalarınızın ne kadar belirgin hale geldiğine inanamazsınız.
Gülünce göz altı torbaları
gülünce çıkan göz altı torbaları bir rahatsızlığın belirtisi olabileceği gibi genetik yatkınlıktan da kaynaklanabilmektedir. Bunun için bir hekime başvurabilir ve en sağlıklı teşhisi koyabailirsiniz.
Genç yaşta göz altı torbaları
genç yaşta göz altı torbasının nedenleri arasında en büyük neden olarak yapısal veya genetik faktörler gösterilmektedir. Bu nedenle evde yapılabilecek bazı uygulamalarla göz altı torbalarının görünümü azaltılabilir.
Genetik göz altı torbaları nasıl geçer, Göz altı torbaları tedavisi Göz altı torbaları nasıl geçer
genetik göz altı tornalarından kurtulmak için yukarıda bahsettiğimiz ve uzun şekilde yazdığımız evde uygulanabilecek doğal yolları denemelisiniz. Eğer bunları düzenli hale getirdiğiniz halde bir değişiklik göremediyseniz bir uzmana başvurarak nasıl tamamen kurtulabilirsiniz bunu sorabilirsiniz. Şimdilerde yapılan bazı minik operasyonlarla bunlardan tamamen kurtulmak mümkündür.
Göz altı torbalarının şişmesi sebepleri böbrek
göz altı torbalarınız varsa ve eğer genetik veya yapısal bir sorun olmadığını düşünüyorsanız, evde uygulanabilecek doğal yöntemleri de uyguyıp bir çare bulamadıysanız hekime başvurmanız gerekebilir. Bazen göz altı torbaları vücudumuzun verdiği bazı sinyallerden biri olabilir. Nadiren de olsa böbreklerde yaşanan bir problemi işaret edebilen göz altı torbaları için bu durumda bir hekime başvurunuz.

Göz altı torbalarına patates
patates, göz altı torbaları ve göz altında oluşan morlukların, sususzluk veya yorgunluk gibi nedenlerle oluşumunu önler. Bu bilinen ve en eski ve en etkili yöntemlerden biri olan patatesi dilimleyin ve gözlerinizin üzerine koyup 15 dakika boyunca bekleyin. Hem şişkinliğin hem de morlukların azaldığını farkeceksiniz. Bu tip uygulamaları mutlaka düzenli hale getirin.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...