Tgrt Haber
03 Mart 2021 17:51

Göz Şişmesi Nasıl Geçer? Göz Şişkinliğine Ne İyi Gelir?

İnsan sağlığını bozan başlıca nedenler arasında; stres, sıkıntı, yorgunluk, uykusuzluk ve düzensiz beslenme gibi durumları sayabiliriz. Bu sıralamaya bir de "aşırı uyuma"yı ekleyebiliriz. Eğer siz de sabah kalktığınızda göz kapaklarınızı şişmiş buluyorsanız haberimizi okumaya devam edin. Çünkü haberimizde; "Göz şişmesi nasıl geçer?, Göz şişkinliğine ne iyi gelir?, Ağlamaktan gözlerim şişti ne yapmalıyım?, Göz kapağında neden şişlik olur?, Göz şişliğine çay iyi gelir mi?, Göz kapağı şişkinliğini ne geçirir?" gibi aklınıza takılan tüm sorulara cevap verip doğal çözüm yollarından bahsedeceğiz. İşte göz şişmesi ile ilgili tüm detaylar...

Göz Şişmesi Nasıl Geçer? Göz Şişkinliğine Ne İyi Gelir?
Göz Şişmesi Nasıl Geçer?,,Göz Şişkinliğine Ne İyi Gelir?,,Ağlamaktan gözlerim şişti ne yapmalıyım,,Göz kapağında neden şişlik olur,,Göz şişliğine çay iyi gelir mi,,Göz kapağı şişkinliğini ne geçirir,

Sabahları şişmiş göz ve gözkapaklarını engelleyecek ve bir gece önceden alınacak basit ama önemli tedbirlerle bu durumdan kurtulmanın ilk adımını atmış olursunuz. Evet, bunun için ilk yapmanız gereken hiç kuşkusuz uyku düzeninizin olmasıdır. Şayet yeterince ve deliksiz uyur, tuzlu gıdalardan ve özellikle de alkollü içeceklerden uzak durursanız şişmiş gözlerle değil normal gözlerle hayata gözlerinizi açmış olursunuz...

Göz Şişmesi Nasıl Geçer? Göz Şişkinliğine Ne İyi Gelir?

Bu saydıklarımızın önemi gerçekten büyük. Çünkü gözü besleyen kanalların yavaş akması sonucu da gözlerde şişlik oluşur. Sürülecek bir solüsyon ile ilgili kanalların daha iyi akışı elbette sağlanabilir. Diğer taraftan gözlerde ki şişlik yaşla veya çok ağlamakla ilgili bir sorunda olabilir. Ancak yatmadan evvel göz çevrenize nemlendirici krem sürmenizi tavsiye etmiyoruz. Bunun yerine jel kullanmanız, göz çevresinin rahatlatır ve sıkılaşmasına yardımcı olacaktır diye düşünüyoruz. Daha iyi bir sonuç için jelinizi buzdolabında iyice soğuduktan sonra kullanmalısınız. Büyük göz ve gözkapaklarını nasıl ferahlattığını deneyimlediğiniz de siz de fark etmiş olacaksınız. 

Göz Şişmesi Nasıl Geçer? Göz Şişkinliğine Ne İyi Gelir?

Göz şişkinliğini önlemek için yaptığınız onca şeye rağmen yine şişmiş gözlerle uyandıysanız, sizlere gözlerinizin normal haline gelmesi için bir kaç ipucu verelim.

Yuvarlak dilimler halinde kestiğiniz çiğ patatesin birer halkasını gözlerinizin üzerine yerleştirin ve 10-20 dakika arasında tutun. Ayrıca antioksidan içeren kremler de şişlerin inmesine yardım eder. İnce dilimli kesilmiş bir salatalık gözlerdeki şişliğe çare olacaktır.

Göz Şişmesi Nasıl Geçer? Göz Şişkinliğine Ne İyi Gelir?

Ne yaparsanız yapın şiş gözle uyanmaktan kurtulamıyorsanız, bu sorununuz kronik bir hal aldıysa yürüyüş, koşu, aerobik, bisiklet gibi kardiyovasküler egzersizler yapmalısınız. Bu hareketler vücutta ödeme neden olan tuz ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Yani sadece göz altında değil vücuttaki tüm şişliklerin inmesine yardımcı olur.

Göz Şişmesi Nasıl Geçer? Göz Şişkinliğine Ne İyi Gelir?

Şişliklerin daha çabuk inmesini istiyorsanız, bir parça buzu göz çevrenizde hafifçe gezdirebilirsiniz. Daha farklı bir yöntem ise, içine soğuk su ve buz küpleri doldurduğunuz bir naylon torbayı yüzünüze kapatıp dayanabileceğiniz kadar beklemek olacaktır.

Göz Şişmesi Nasıl Geçer? Göz Şişkinliğine Ne İyi Gelir?

Bu uygulamalardan hiç biri şişliklerin inmesinde işe yaramıyorsa, çare şişlikleri makyajla kapamaya çalışmak. Teninizin rengindeki bir kapatıcıyı elmacık kemiklerinize kadar olan geniş bir bölgeye ince bir tabaka halinde sürün. Farı koyu renkte seçin. Koyu renkteki rimeli, sadece üst kirpiklerinizin ucuna doğru sürün. Eğer alt göz kapağınıza rimel sürerseniz, dikkatler bu noktaya çekileceği için uygun olmaz. Şişlikleriniz dikkat çeker.

Sağlıklı günler diliyoruz...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...