Tarih : 26.10.2021 - 16:28 Yorum : 0

Gribe iyi gelen ve sebze, meyveler nelerdir? Kış aylarında soğuk algınlığından koruyan vitamin deposu meyveler ve sebzeler!

Kış aylarının gelmesiyle birlikte, havalar da soğudu ve gribe karşı hazırlıklı olmak isteyenler, gripten koruyan meyveleri, sebzeleri araştırmaya başladı! Hangi meyve soğuk algınlığına iyi gelir, grip olunca hangi meyveleri yemek gerekir? Vitamin deposu meyveler, sebzeler ve bilinmeyenleri!

Gribe iyi gelen ve sebze, meyveler nelerdir? Kış aylarında soğuk algınlığından koruyan vitamin deposu meyveler ve sebzeler!

"Gripten koruyan meyveler nelerdir, grip olmamak için hangi meyveler ve sebzeler yenmelidir?" sorusunun cevabı sorgulanmaya devam ediyor. Kış aylarının vazgeçilmezi portakal, mandalina, nar, greyfurt, kivi, elma ve dahası pazarlarda, marketlerde tüketiciyle buluşturulurken; gripten korunmak için hangi meyvelerin yenmesi gerektiği de uzmanlar tarafından sıkça aktarılıyor. Peki, hangi meyveler grip ve soğuk algınlığına iyi geliyor? Gripten korunmak ne yememiz gerekiyor? İşte, detaylar...

GRİBE İYİ GELEN VE SOĞUK ALGINLIĞINDAN KORUYAN MEYVELER

Doğal ve organik beslenmenin insan sağlığındaki önemi yıllardır biliniyor, grip ve soğuk algınlığı gibi dönemsel hastalıkların hayat kalitesini düşürmesinden korkan ve doğal yollarla buna engel olmak isteyenler ise çözümü vitamin deposu meyvelerde arıyor.

Gribe iyi gelen ve gripten koruyan meyveler:

  • Nar
  • Kivi
  • Elma
  • Portakal
  • Greyfurt
  • Mandalina
  • Taze Zencefil

Gribe iyi gelen ve gripten koruyan sebzeler:

A ve C vitamini gibi antioksidan vitamin bakımından zengin,

  • Havuç
  • Brokoli
  • Kereviz
  • Pırasa
  • Kabak
  • Lahana
  • Karnabahar
  • Maydanoz

Doğal Antibiyotik Kürü: Zencefil, Bal, Soğan

Tercihini doğal ürünlerden yana kullananlar için satın alınan antibiyotik ilaçlarının yapay olmasından da kaynaklı, doğal ürünlerin bir arada kullanıldığında çok daha organik çözümler elde edilebilir. Zencefil, bal ve soğan kürü de bu organik çözümlerden biridir.

Özellikle de yemeklerde en çok kullandığımız gıdalardan biri olan soğan, en kolay ulaşılabilir doğal antibiyotiklerden biridir. Birçok beslenme uzmanının da savunduğu bir düşünce olan gribe yakalandıktan sonrası değil öncesinin önemli olması; yani gerekli bir koruma kalkanın oluşturulması gerekir.

Bu konuda çok başarılı olan ve doğal birer antibiyotik özelliğe sahip olan soğan, bal veya zencefil gibi ürünler sıkça, düzenli olarak tüketilmektedir. Soğan, içerdiği C vitamini sayesinde çok iyi bir bağışıklık koruyucu maddedir. Mineral ve besin açısından çok zengin bir içeriğe sahip olan bu sebze tıpta birçok uygulamada başroldedir.

BAĞIŞIKLIK İÇİN VAZGEÇİLMEZ: TARÇIN VE SÜT

Doğduğumuz andan itibaren tüketilmesi gereken en önemli gıdalardan biri de süttür. Özellikle kas ve kemik gelişimi konusunda herkes tarafından bilinen süt, yanında bağışıklık güçlendirici bir güç kaynağı olması gerçeği de tüketilmesi gereken bir besindir. İçerisinde yüksek oranda kalsiyum bulundurmaktadır. Bu da özellikle bebek ve çocuk yaştaki her insan için çok önemli bir besin kaynağı olduğu anlamına gelmektedir.

Tarçın ise hem vücuttaki şeker dengesine müdahale eder hem de sütle birlikte tüketildiğinde boğazlar için rahatlatıcı bir etki bırakır.

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber