Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Şubat 2015 17:17 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Grup Yorum üyeleri serbest bıraklıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmak isterken polis tarafından gözaltına alınan, aralarında Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu 23 kişi serbest bırakıldı.

Grup Yorum üyeleri serbest bıraklıldı
Grup Yorum, Grup Yorum üyeleri, Grup Yorum tutuklama

Grup Yorum üyesi İnal Altın, gözaltına alındıkları sırada kolunun kırıldığını söyledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmak isterken polis tarafından gözaltına alınan, aralarında Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu 23 kişi serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde dün basın açıklaması yapmak isteyen ve aralarında Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu gruba polis müdahale etmiş, 23 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan Grup Yorum üyesi Eren Olcay'ın da aralarına bulunduğu 11 kişi Emniyet'teki işlemlerin ardından serbest bırakılırken, Grup Yorum üyesi İnal Altın'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi ise sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. "Memura direnme ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçundan 12 kişinin ifadesini alan savcı, 10 kişiyi serbest bırakırken, 2 kişiyi de adli kontrol talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkeme, 2 kişiyi imza şartıyla serbest bıraktı.

Serbest bırakılan 12 kişi, yakınlarıyla birlikte adliyenin C Kapısı önünde açıklama yaptı.

"AÇIKLAMAMIZI YAPAMADAN GÖZALTINA ALINDIK"
Serbest kalanlar arasında yer alan Grup Yorum üyelerinden İnal Altın, "Dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapmak istedik. Ama açıklamamızı yapamadan gözaltına alındık" dedi.

Emniyet Müdürlüğü önünde açıklama yapmak istemelerindeki nedenin "İç Güvenlik Paketi'ne olan tepki ve son zamanlarda yoğunlaşan ev baskınları" olduğunu söyleyen Altın, "Sürekli baskınların yapılacağı yönünde duyumlar almıştık. Bizim de üyesi olduğumuz İdil Kültür Merkezi'nin de basılacağı yönünde çok kesin bilgiler almıştık. Hem bu baskınları protesto etmek hem de İç Güvenlik Yasa tasarısını protesto etmek için dinleyicilerimize bir çağrı yaptık ve Vatan Caddesi önünde basın açıklaması yapmak için bir araya geldik" dedi.

"GÖZALTINA ALINIRKEN KOLUMU KIRDILAR"
Basın açıklaması için seçtikleri noktanın yaya ve araç trafiğini aksatan bir nokta olmadığını belirten Altın, daha önceleri defalarca bu noktada basın açıklaması yaptıklarını, ancak bu sefer bu hakkın kendilerine tanınmadığını vurguladı.
Belirtilen noktada basın açıklaması yapmanın kendileri için demokratik bir hak olduğunu dile getiren Altın, bu hakkı kullanmak istedikleri için yaka-paça yerlerde sürüklenerek gözaltına alındıklarını belirtti. Altın, "Şahsım, 3 polis tarafından gözaltına alınmak istenirken kolum kırıldı. Özellikle ismimi de ifade ederek çok ağır küfür ve hakaretler eşliğinde gözaltına alındım. Boynuma bastırarak, kolumu kırmaya çalışarak almaya çalıştılar" diye konuştu.
Arkadaşlarıyla birlikte gözaltı sürecinde de kötü muameleye tabi tutulduklarını savunan Altın, "Sonuç olarak savcıya çıkarıldık ve serbest bırakıldık. Çünkü orada en demokratik hakkımızı kullanmıştık. Bizim bu hakkımızı engellemeye çalışanlar suçludur" ifadesini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından adliyeden ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...