Tgrt Haber
09 Aralık 2019 12:41

Gül tatlısı tarifi nasıl yapılır, En kolay Gül tatlısı yapımı ve malzemeleri

Gül tatlısı, hamurlu ve şerbetli tatlı sevenlerin favori tatlılarından çünkü yapılışı çok pratik, görüntüsü çok hoş, lezzeti ise muhteşem. Peki gül tatlısı nasıl yapılır?

Gül tatlısı tarifi nasıl yapılır, En kolay Gül tatlısı yapımı ve malzemeleri
gül tatlısı nasıl yapılır,en güzel gül tatlı tarifleri

El açması, pratik ve efsane lezzetiyle tam bir bayram tatlısı
Gül tatlısının püf noktaları
1.    Eğer yoğurduğunuz suluysa, 4,5 bardak un yetmeyecektir.
2.    Hamurun kıvamı tam olarak kulak memesi kıvamında olmalıdır.
3.    
Malzemeler
•    1 su bardağı irmik
•    125 gr tereyağı
•    1 su bardağı sıvıyağ
•    Yarım su bardağı yoğurt
•    1 yemek kaşığı sirke
•    1 adet yumurta
•    1 paket kabartma tozu
•    1 paket vanilya
•    1 tutam tuz
•    4,5 su bardağı un

Şerbeti için;
•    3 su bardağı şeker
•    3 su bardağı su
•    Birkaç damla limon suyu
Hazırlanışı
1.    Önce şerbeti hazırlayarak soğumaya bırakıyoruz. Bunun için bir tencereye 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu alıp şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbete limon suyunu sıkıp 5 dakika kadar daha altını kısıp kaynamaya bırakın. Ardından ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
2.    Hamuru için bir karıştırma kabına, öncelikle oda sıcaklığında bıraktığınız 125 gram tereyağı ve 1 su bardağı sıvı yağı alıp güzelce birbiriyle karışana dek karıştırın.
3.    Üzerine yarım su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı sirke, 1 adet oda sıcaklığındaki yumurtayı, 1 su bardağı irmiği, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ve 1 tutam tuzu ekleyip güzelce, bütün malzemeler iyice karışana dek karıştırın.
4.    Hamuru yarım saat dinlendirin.
5.    Dinlendirilmiş hamuru rulo şekline getirip dört eşit parçaya ayırın.
6.    Parçaların her birini merdane ile açın ve bir yuvarlak kurabiye kalıbıyla yuvarlaklar çıkartın. Her bir yuvarlak hamurun 6 tanesini, sadece uçları üst üste gelecek şekilde dizin. Sonra rulo gibi sarın. Sardığınız ruloyu ikiye bölün ve yaprak şeklinde olan kısımları güle benzemiş olacaktır. Bu kısımlar, yukarı gelecek, kestiğiniz kısımlar altta kalacak şekilde tüm hamuru bu şekilde gül çiçek haline getirin.
7.    Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu da tahminen 20 dakikayı bulacaktır ama siz yine kendi fırınınızın durumuna göre kontrollü olun.
8.    Fırından çıkartın ve ilk harlı sıcaklığı gidene kadar 5 dakika bekleyin. Ardından soğumaya bıraktığınız ve soğuyan şerbeti yavaş yavaş üzerine kepçe yardımı ile gezdirin. Şerbeti döktükten 5 dakika sonra tatlıları ters yüz yaparak iki tarafının da şerbeti çekmesi için bekleyin sonra tatlıları eski hallerine geri çevirin.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...