Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Aralık 2019 17:08

Güllaç nasıl yapılır? En kolay Güllaç tarifi, İşte pratik ve lezzetli güllaç tarifleri

Ramazan aylarının vazgeçilmez lezzeti Güllaç nasıl yapılır ve En kolay güllaç tarifi yapımı. Herkesin severek yediği Güllaç en kolay nasıl yapılır. İşte enfes güllacın sırları ve nefis bir güllaç tarifi...

Güllaç nasıl yapılır? En kolay Güllaç tarifi, İşte pratik ve lezzetli güllaç tarifleri
Güllaç nasıl yapılır? En kolay Güllaç tarifi, İşte pratik ve lezzetli güllaç tarifleri,

Ramazan aylarının vazgeçilmez lezzeti Güllaç nasıl yapılır ve En kolay güllaç tarifi yapımı. Herkesin severek yediği Güllaç en kolay nasıl yapılır. İşte enfes güllacın sırları ve nefis bir güllaç tarifi...

Güllaç tarifinin püf noktaları

  1. Güllaç ıslatılırken, yapraklarını ıslatırken sütün sıcaklığının çok iyi ayarlanmış olması gerekiyor. Özellikle çok sıcak veya sıcak bir sütün olması ve bununla yaprakları ıslatmak, yaprakları hamurlaştıracaktır.
  2. Güllaç yaparken içine gül suyu dökerseniz içinde mis gibi gül kokusu olacaktır.
  3. Güllacı yaptığınız gün tüketmek en iyisi olacaktır çünkü içindeki cevizler güllacınızı bir gece sonra karartacaktır.

Klasik bir lezzet, tadına doyulmaz kokusu ile güllü güllaç tarifi

Malzemeler

  • 10 yaprak güllaç
  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı gül suyu

Üzeri için

  • File Fıstık
  • Ceviz
  • Nar tanesi

Hazırlanışı

  1. 1,5 litre sütü ve 2 su bardağı şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar karıştırın, ardından süt kaynayana kadar ocakta tutup daha sonra ılınmak üzere bir kenara alın.
  2. Bu arada 1 su bardağından biraz fazla cevizi çok toz olmayacak şekilde hafif olarak dövün.
  3. Süt eğer çok sıcak olursa tatlınız hamur olabileceğinden, sütün parmak yakmayacak kadar sıcak ve soğuk olması en ideal sıcaklık olacaktır. Bu esnada artık tatlı da kullanıma hazırdır.
  4. Bir tepsiye, sütü dökün ve bir adet güllaç yaprağı alıp, bu tepsideki süte komple bandırıp birkaç saniye tuttuktan sonra hemen çıkartıp güllacı yapacağınız tepsiye ilk güllaç yaprağını serin.
  5. Ardından yarısını kullanacak kadar tüm yaprakları tepsideki süte bandırın ve ardından üst üste gelecek şekilde tatlı tepsinize yerleştirin.
  6. Güllaçların tam yarısını kullandıktan sonra hafif küçülterek hazırladığınız 1 su bardağından biraz fazla cevizi güllaç tepsinizin her yerine gelecek şekilde serpin.
  7. Ceviz iç harcının hemen üzerine kuru olan güllaç yapraklarının kalanlarının her birini teker teker süt dolu tepsiye batırdıktan birkaç saniye sonra çıkararak tatlı tepsinizin üzerine sırasıyla dizin.
  8. Kalan sütlü şeker karışımını bir bardağa veya karıştırma kabına alın ve üzerine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyerek karıştırın. Ardından bu gül suyu ile karışmış sütü, tatlının tamamının üzerine gezdirin.
  9. Güllaç tatlınızı hazırladıktan sonra, yaprakların iyice sütü çekmesi ve sütün iyice soğuması için buzdolabında en az 2 saat en fazla 3-4 saat kadar dinlendirerek üzerini Antep fıstığı, nar ve dilerseniz cevizle süsleyin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...