Tgrt Haber
01 Kasım 2019 18:35

Gümüş Kolye Nasıl Parlatılır? / Kararan Takılar Nasıl Parlatılır? / Evde Gümüş Parlatma Yöntemleri

Takı denilince hemen hemen herkesin aklına ilk altın ve gümüş takılar gelir. Modası hiçbir zaman kaybolmayan gümüş takılar, gerek ekonomik, gerek farklı tarz denemek isteyen kadınların her zaman tercihleri arasında yer alır. Gümüş takıların, kolyelerin, yüzüklerin vs.. bir süre sonra kararması maalesef kaçınılmaz bir sonuç. Gümüş takıların kararmasına sebep olan kükürtten korumak için uygulanan birçok yöntem olsa da bir süre sonra yine de kararmasına engel olmak mümkün değildir. Peki, böyle bir durumda ne yapılmalı? Kararan gümüş kolyeler evde nasıl parlatılır? İşte bu makalemizde “Soda ile gümüş parlatma, ketçapla gümüş parlatma, profesyonel gümüş parlatma, kararan takılar nasıl parlatılır, alüminyum folyo ile gümüş parlatma, sirke ile gümüş parlatma, imitasyon kolye ve zincir parlatma, gümüş nasıl parlatılır” gibi kolye parlatma seçeneklerine gelin hep birlikte bakalım. Keyifli okumalar.

Gümüş Kolye Nasıl Parlatılır? / Kararan Takılar Nasıl Parlatılır? / Evde Gümüş Parlatma Yöntemleri
Soda ile gümüş parlatma, ketçapla gümüş parlatma,,profesyonel gümüş parlatma,,ketçapla gümüş parlatma,,kararan takılar nasıl parlatılır,,alüminyum folyo ile gümüş parlatma,,sirke ile gümüş parlatma,,imitasyon kolye ve zincir parlatma,,gümüş nasıl parlatıl

Evet, gümüş aksesuarları severek kullananlar bilmelidir ki gümüş madeninden üretilen takıların kararma riski her zaman vardır. Bu gerçeği ortaya koyduktan sonra kararan gümüş takılarınızı ilk günkü gibi hiç eskimeden bozulmadan ve kararmadan kullanmanızı sağlayan pratik yöntemleri göstereceğiz. Çok sevdiğiniz ve beğenerek kullandığınız gümüş aksesuarlarınız karardı yani artık hiç de öyle üzülmenize gerek yok. Çok basit ve kolay yöntemlerle kararan aksesuarlarınızı parlatmanın yollarını, pratik bilgilerini sizler için paylaşıyoruz.

Gümüş Kolye Nasıl Parlatılır? / Kararan Takılar Nasıl Parlatılır? / Evde Gümüş Parlatma Yöntemleri

Gümüş Takı, Gümüş Aksesuar Kullananların Dikkatine!

  • Gümüş takılar kükürt temasından dolayı karardıkları için, kullanılmadığı zamanlarda açıkta bırakmamaya özen gösterilmelidir.
  • Şahsi dolabınızda, çantanızda, masada özellikle banyo veya tuvalet aynası gibi rutubet ve nemli yerlerde unuttuğunuz gümüş takıların 1 gün içinde kararacağını unutmamalısınız.
  • Sürekli üzerinizde taşıdığınız gümüş aksesuar kullanıldığı için kararma yapmaz.
  • Yaz aylarında vücudunuz yoğun terleme gösteriyorsa gümüşün ıslakla temas etmesi hafif kararma yapmasına neden olabilir özellikle gümüş yüzüklerde oluşan bu durum için daima parmaklarınızı kuru tutmak, silmek gerekir.
  • Gümüş aksesuarlarınızı kullanmadığınız zamanlarda ise zamanlarda mutlaka hava almayacak şekilde saklanmalıdır.

Gümüş Nasıl Parlatılır? / Gümüş Kolye Nasıl Parlatılır?

Gümüş Kolye Nasıl Parlatılır? / Kararan Takılar Nasıl Parlatılır? / Evde Gümüş Parlatma Yöntemleri

Gümüş takılar, aksesuarlar içinde en sade olan metaldir. Fakat kötü bir tarafı varsa o da kükürt temasından dolayı hemen kararmasıdır. Aşağıdaki yöntemleri deneyerek –gümüş takılarınızı kararmadan kurtarabilirsiniz. Bu basit yöntemlerle düzenli olarak temizlenen gümüş takıların kararmasını önleyebilirsiniz.

Karbonat ve Sirke Yöntemiyle Gümüş Takı Parlatma

İki yemek kaşığı sirkeli su ile 2 yemek kaşığı karbonatı su içinde eriterek gümüş takılarınızı parlatabilirsiniz. Kararan kolyeyi yarım saat kadar bu karışımın içinde bekletip, yumuşak bir bezle sildiğiniz de gözle görünür bir parlama meydana gelecektir.

Limon ve Tuzla Gümüş Parlatma

Limon ve tuz gümüş kolye parlatma konusunda en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Yapmış olduğunuz bu karışımın içinde kararan kolyenizi yarım saat kadar bekletip yine yumuşak bir bezle sildiğinizde gümüşün yüzeyindeki lekelerin çıktığını fark edeceksiniz.

Gümüş Temizleme Bezi ile Gümüş Kolyeleri Parlatma

Yumuşak bir bez olan gümüş parlatma bezleri de kararan takıların beyazlatılmasına yardımcı olur. Daha çok gözlük temizleme bezine benzeyen bu bezlerle düzenli olarak kolyelerinizi temizlemeniz başarılı sonuç almanızı sağlayacaktır. Şayet bu bezlerden bulamazsanız gözlük temizleme mendilini de kullanabilirsiniz.

Gümüş Parlatma Cilası ile Gümüş Kolyeleri Parlatma

Kararan gümüş takıları parlatma yöntemlerinden biri de gümüş cilasıdır. Gümüş takılar ve aksesuarlar için özel olarak üretilen ve uygulandığında anında parlamasını sağlayan bu yöntem oldukça basittir. Dilerseniz ciladan satın alabilir, dilerseniz bir gümüşçüden bunu çok cüzzi bir miktara yaptırtabilirsiniz. Bu yöntem en etkili yöntemdir.

Gümüş Kolye Nasıl Parlatılır? / Kararan Takılar Nasıl Parlatılır? / Evde Gümüş Parlatma Yöntemleri

Diş Macunu Gümüş Takıları Parlatır Mı? Diş Macunu Neden Kullanılmamalı!

Diş macunu gibi kimyasallar uzun vadede takıların kararmasına engel olmaz. Bunun yerine gümüş cilası kullanmak daha etkili bir yöntemdir. Diş macunu ve sigara külü gibi yöntemler takılarınızın çizilmesine neden olduğu gibi gerçek parlak bir görünüm oluşturmadığı gibi takının matlaşmasına yol açar.

Gümüş Kolye Nasıl Parlatılır? / Kararan Takılar Nasıl Parlatılır? / Evde Gümüş Parlatma Yöntemleri

Gümüş ve Altın Parlatmanın Püf Noktaları

Gümüş Kolye Nasıl Parlatılır? / Kararan Takılar Nasıl Parlatılır? / Evde Gümüş Parlatma Yöntemleri

  • Gümüş kolye ve aksesuarları yumuşak bir bezle rutin bir şekilde silmek kararmanın oluşmasına mani olur.
  • Gümüş kolyelerin, aksesuarların parlatılmasında lastik eldivenler kullanmamalısınız. Bunun yerine pamuk veya bezle daha iyi sonuçlar alırsınız.
  • Gümüş takılarınızın bulunduğu yerlerde lastik ve kauçuk gibi kimyasal barındıran eşyaları barındırmamalısınız.
  • Zeytin, yumurta, saf sirke ve meyve suları gümüşten uzak tutulması gereken maddelerdir.
  • Gümüş takıların parlatılmasında aşındırıcı özelliği olan maddeleri veya eşyaları bilmek ve buna göre dikkatli bir şekilde parlatma yöntemlerine geçmek gerekir.
  • Evde hazırlanan malzemeler ile parlatma işlemi yapılacak ise, her şeyden önce parlatılması düşünülen kolye uçlarında taş varsa zarar vermemek için çok dikkat edilmeli, yapılacak uygulamalarda öncelik olarak taşlar göz önünde bulundurulmalıdır. 
  • Gümüş takıların çizilmesini engellemek için sert yüzeylerle temas ettirilmeden elde yapılması gerekmektedir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...