Tgrt Haber
13 Aralık 2021 15:15

Güveç nasıl yapılır? Ekmekli güveçte et tarifi, malzemeleri, püf noktası ve yapılışı!

"Ekmekli güveçte et nasıl yapılır, püf noktası nedir?" sorularının cevabı MasterChef izleyicileri tarafından sorgulanmaya başladı! Kaptanlık oyununda karşı karşıya gelen sekiz yarışmacı, en lezzetli güveci yapmak için kollarını sıvadı. Peki, güveç nasıl yapılır? Ekmekli (hamurlu) güveç tarifi, malzemeleri ve püf noktası haberimizde...

Güveç nasıl yapılır? Ekmekli güveçte et tarifi, malzemeleri, püf noktası ve yapılışı!
güveç,ekmekli güveçte et,yemek tarifi,masterchef

MasterChef güveç tarifi, izleyicilerin en çok merak ettiği lezzetlerden biri oldu. Ekmekli güveçte et tarifi, 13 Aralık MasterChef'te oynanan kaptanlık oyunu ile birlikte gündemde yerini aldı! Her hafta kaptanlık oyununda farklı bir lezzet için yarışan yarışmacılar bu hafta, ekmekli güveçte et için kıran kırana mücadele etti. Güveç tarifi, malzemeleri ve püf noktası haberimizde...

EKMEKLİ GÜVEÇTE ET TARİFİ

Ekmekli Güveçte Et İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1/2 kilo kuzu ya da dana eti
  • 1 tane kırmızıbiber
  • 1 baş kuru soğan 2 diş sarımsak
  • 1/2 kilo mantar
  • 3 tane yeşilbiber
  • Sıvı yağ
  • İsteğe göre pul biber 
  • Salça (isteğe göre acı)

Güveç nasıl yapılır? Ekmekli güveçte et tarifi, malzemeleri, püf noktası ve yapılışı!

Ekmekli Güveçte Etin Hamuru İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar ılık su
  • 1 yumurta

ADIM ADIM EKMEKLİ GÜVEÇTE ET YAPILIŞI

Etimizi önce minik parçalara ayırıp (kuşbaşı doğrayıp) haşlayalım.

Biraz sıvı yağ ekleyip mantarlar ile haşlanan eti iyice kavuralım.

Biberleri ve küçük küçük doğradığınız soğanları, sarımsağı da güvenin içine ekleyip hepsini birlikte kavurmaya devam edelim.

Mantarlar suyunu çekene kadar kavurup, üzerine salçasını ilave edelim.

Bu aşamada, güvecin içine, isteğinize göre sevdiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.

Suyunu da ekleyip, ağır ateşte mantarlar tamamen pişene kadar bekleyelim.

Bir yandan; un, su, yumurta ve tuzu bir kaba ekletyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurup dinlendirelim.

Bu esnada, pişen eti güveç kalıbına alalım ve hamuru güvecin üzerine denk gelecek büyüklükte açıp, güvecin üzerine kapatalım.

İsteğe göre, hamurun üzerine 1 yumurta sarısı sürebilirsiniz.

Son olarak, 200 derece fırında hamurun üstü pembeleşinceye kadar pişirmelisiniz.

Servis ederken, hamuru tabakların yanına ekmek olarak koyabilirsiniz.

Afiyet olsun!

GÜVEÇTE ETİN PÜF NOKTASI

Et ya da tavuk, her ikisini de pişirmeden önce yıkamanız pişirme açısından önerilmez, profesyonel mutfaklarda bu durum altın bir kural olarak bilinir. Dünyaca ünlü birçok restorandan, birçok mekana kadar; şefler etleri yıkamanın doğru olmadığını bilir. Etin yıkanması, hem etin hem lezzetini bozar hem de özellikle sıcak suda ya da farklı malzemeler ekleyerek yıkandığında kıvamının sertleşmesine sebep olur. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...