• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    122734
  • up
    USD
    5.9158
  • up
    EURO
    6.5571
  • up
    GBP
    7.689
  • up
    Altın
    296.904
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 04.01.2020 - 08:47 Yorum : 0

Güveç tarifi, Güveç nasıl yapılır, en kolay Güveç yapımı ve tarifi

Güvecin yanına pirinç pilavı ve cacık yapabilirsiniz. Özellikle yayla çorbası, yoğurt çorbası da bu menüye yakışacak çorbalar arasındadır. Güvecin orijinal tarifinde, patlıcan, domates, biber, salça ve sarımsak olur. Bunun dışında patates vs. normalde güvece girmez. Biz de bu yüzden sizlerle orijinal güveç tarifini paylaşmak istedik.

Güveç tarifi, Güveç nasıl yapılır, en kolay Güveç yapımı ve tarifi

Güvecin yanına pirinç pilavı ve cacık yapabilirsiniz. Özellikle yayla çorbası, yoğurt çorbası da bu menüye yakışacak çorbalar arasındadır. Güvecin orijinal tarifinde, patlıcan, domates, biber, salça ve sarımsak olur. Bunun dışında patates vs. normalde güvece girmez. Biz de bu yüzden sizlerle orijinal güveç tarifini paylaşmak istedik.

Güveci ilk kullanırken ne yapmalı?

  1. Öncelikle bir fırça yardımı ile güvecin içi, kapağının içi ve daha sonra dışlarını güzelce temizleyin. Fırça kuru olacaktır. Aslında bu bir süpürme işlemidir.
  2. Sonrasında fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
  3. Güvecin içinden başlayıp, kapağının içini sonra kapağın dışını ve sonrasında da güvecin dış kısmını hiç kuru yer kalmayacak şekilde yağlayın. Bunu yumuşak uçlu bir fırçayla da yapabilirsiniz, bir temiz bez ile de yapabilirsiniz. Yağ olarak da sıvı yağ kullanın.
  4. Her yerini yağladığınız güveci, 1 saat 180 derecede pişirin.
  5. Güvecin o acı tadı ve kokusu gidecek ve artık kullanıma hazır hale gelecektir.

Ustasından nefis güveç tarifi

Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı veya kemikli et
  • 4 adet patlıcan
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 4 adet domates
  • 3 veya 4 adet sivri biber
  • Sıvı yağ
  • Salça
  • Tuz
  • Su

Hazırlanışı

  1. 4 adet patlıcanı soyun ve bol tuzlu suda 20 dakika bekletin.
  2. Güveç kabınızı ilk kez kullanacaklar öncesinde mutlaka yukarıdaki güveci ilk kez kullanırken ne yapmalı başlıklı yazımızı okuyarak bunu uygulayın.
  3. Domateslerin kabuklarını soyun ve zar büyüklüğünde doğrayın.
  4. Sivri veya çarliston biberlerinizi halka olacak şekilde dilimleyin.
  5. Soğanları yemeklik biçimde doğrayın.
  6. Güvecin en alt katı olacak yere soğanı serin. Üzerine zar şeklinde doğradığınız domatesin yarısını serin, tuzunu serpin, 500 gram dana etini serin, 1 baş sarımsağı üzerine gelişi güzel atın, suda beklettiğiniz 4 adet patlıcanı süzün ve güvece ekleyin, dilimlediğiniz biberleri döküp, en üstüne de ayırdığınız domateslerin kalan yarısını dökün.
  7. Bir çay bardağına salçalı su hazırlayın bunu üzerine dökün. Bir miktar da sıvı yağ dökün ve güvecin kapağını kapatın.
  8. Bu malzemeler ile güvecin yarısı dolu olmuş olmalıdır. O halde 1 veya 1,5 saat kadar pişirin.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber