Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Eylül 2019 17:18

Hafif yemekler kış tarifleri, Hafif yemekler kış yemek tarifleri

Kış mevsimi sebze açısından oldukça bereketlidir. Faydaları da oldukça fazla olan kış sebzeleri ile yapılabilecek hafif yemek tariflerimizi sizler için hazırladık. İşte hem lezzetli hem de bedenimizi yormayacak kadar hafif kış yemekleri…

Hafif yemekler kış tarifleri, Hafif yemekler kış yemek tarifleri
hafif kış yemekleri,

Kış mevsimi sebze açısından oldukça bereketlidir. Faydaları da oldukça fazla olan kış sebzeleri ile yapılabilecek hafif yemek tariflerimizi sizler için hazırladık. İşte hem lezzetli hem de bedenimizi yormayacak kadar hafif kış yemekleri…

Balkabağı çorbası Tarifi

Hem çok besleyici hem de inanılmaz lezzetli bu tarifi denemeyi ihmal etmeyin. Balkabağı çorbasının birden fazla tarifini bulmak mümkün fakat bu tarifte sebzeleri ve tavuğu ayrı pişirmeye gerek kalmadan daha pratik ve daha lezzetli olmaktadır.

Malzemeler

  • 2 adet kalça but veya kemikli tavuk
  • 3 dilim balkabağı
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Tuz

Hazırlanışı

Yağı tencereye alın. Soğanları da ekleyerek soteleyin.

Havuç, patates, kereviz ve balkabağı küp şeklinde doğranarak soğanın üzerine eklenir ve sotelemeye devam edilir.

Bunlar biraz sotelendikten sonra tavuk, sarımsaklar, 1,5 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilerek üzerini geçecek miktarda su ile sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakılır.

Sebzeler piştikten sonra, tavukları çorbadan çıkartın ve sebzeleri blenderdan geçirin.

Kremayı, blenderdan geçirdiğiniz bu karışıma ekleyin. Biraz karıştırın ve servis yapabilirsiniz.

 

Zeytinyağlı Ispanak Tarifi

Malzemeler

  • Yarım kg ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker

Hazırlanışı

Zeytinyağında doğranmış soğan kavrulur ve üzerine domates rendelenir veya domates suyu da kullanabilirsiniz.

Ispanakları da yıkayıp doğradıktan sonra tencereye ilave edin ve ıspanaklar biraz küçülene kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

Ispanaklar pişmek üzereyken, üzerine tuzu ve şekeri ve suyu ilave ederek biraz daha pişirin ve altını kapatın.

Sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.

 

Zeytinyağlı Karnabahar Tarifi

Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • İsteğe göre pul biber
  • Üzerini geçecek kadar et suyu veya sıcak su

Hazırlanışı

Sıvı yağı tencereye alın ve soğanları küp halinde doğrayarak tencerede soteleyin.

Salça ve pul biberi de ekleyerek sotelemeye devam edin.

Karnabaharı çiçeklerinden küçük halde bölün ve patatesleri de küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin.

Ardından havuçları yuvarlak halde dilimleyin ve onları da tencereye ekleyin.

Bu aşamada et suyunu veya tavuk suyunu da ekleyip biraz karıştırın.

Biraz, biraz da su ekledikten sonra en kısık ateşte pişmeye bırakın.

Kapağı kapalı halde patates ve havuçlar yumuşayana dek pişirin.

 

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi

Kış aylarının en besleyici, en faydalı ve sağlıklı sebzelerinden kerevizi çocuklarınız da yesin ister misiniz? Öyleyse tam da size uygun bir tarifimiz var. Bu tarifte çocuklarınız kereviz yediğiniz asla anlayamayacak.

Malzemeler

  • 2 adet kereviz (1 kg kadar)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 5-6 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz, şeker
  • Dereotu

Hazırlanışı

Kerevizleri soyduktan sonra limonlu suda beklemeye alın.

Bir tencereye soğanı ve zeytinyağını alın soteleyin.

Havucu yuvarlak veya küp doğrayın, onu da ekleyin ve sotelemeye devam edin.

Patatesleri kerevizlerle aynı şekilde olacak gibi doğrayın ve tencereye onları da ilave ettikten sonra portakal suyunu dökün. Ardından tuz ve şekeri de ilave ederek 10 dakika kaynatın.

Kerevizleri de bu aşamada tencereye ilave edin ve yarım limon suyunu da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.

Sebzeler yumuşadığında ocaktan alın ve dereotunu ilave ederek kapağı kapalı kalacak şekilde ılınmaya bırakın.

 

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Malzemeler

  • 2 adet orta boy havuç
  • 6 adet orta boy pırasa
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 adet limon suyu
  • 1/2 su bardağı su
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

Pırasaların dış katmanında bulunan kabukları çıkartın ve saplarını kestikten sonra uzun ve yassı bir şekilde doğrayıp güzelce yıkayın.

Havuçların da kabuklarını soyup aynı boydan üçe yassı bir şekilde pırasalarla uyumlu olacak şekilde doğrayın.

Karnıyarık tenceresi gibi geniş bir tencereye pırasaları, havucu güzelce yayın ve yıkadığınız pirinçleri üzerlerine serpin.

Limon suyu, tuz, şeker ve portakal suyunu ve yarım su bardağı suyu ekleyin.

Üzerine zeytinyağının yarısını gezdirin ve tencere kapağına uygun ölçüde yağlı kağıda bir delik açarak tencerenin üzerine kapatın. Kağıdın üzerine de tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin.

Yağlı kağıt sebebiyle sebzeleriniz rengini ve besin değerlerini kaybetmeden pişecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...