• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    123170
  • up
    USD
    5.9283
  • up
    EURO
    6.5893
  • up
    GBP
    7.7509
  • down
    Altın
    296.236
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 09.12.2019 - 16:27 Yorum : 0

Hamburger tarifi evde hamburger nasıl yapılır? En kolay hamburger yapımı

Evde içinde tam olarak ne olduğunu bilerek hazırladığınız ve tükettiğiniz hamburger menü ister misiniz? Bu çocuklarınız ve sizler için hem daha pratik hem de çok daha hesaplı olacaktır. Bunun için püf noktaları ile sizlerle Refika’nın harika hamburger köftesini paylaşıyoruz.

Hamburger tarifi evde hamburger nasıl yapılır? En kolay hamburger yapımı

Evde içinde tam olarak ne olduğunu bilerek hazırladığınız ve tükettiğiniz hamburger menü ister misiniz? Bu çocuklarınız ve sizler için hem daha pratik hem de çok daha hesaplı olacaktır. Bunun için püf noktaları ile sizlerle Refika’nın harika hamburger köftesini paylaşıyoruz.

Evde hamburger yapmanın püf noktaları?

  1. Karbonatı ne kadar çok ilave ederseniz kıyma o kadar hızlı çürüyecek böylece pişirmeye hazır olacaktır. Buradaki çürüme bozulma anlamında değildir, etin kıvama gelmesi demektir.
  2. Kornişon turşuları mümkünse marketlerdeki alman markalarından seçin. Bunlar daha tatlı bir tada sahip olduğundan, hazır hamburgerlerdeki lezzeti tam olarak yakalamak için gereklidir.
  3. Aşağıda sarım ve soğan tozu kullanıldığı yazıyor fakat siz bunun yerine 1 adet sarımsak ve hamburger için kullanılan soğandan biraz ekleyerek aynı tadı yakalayabilirsiniz.

Refikadan nefis evde burger tarifi

Malzemeler

  • 200 gr tek çekim dana döş kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2-3 tane kornişon turşusu (mümkünse alman markası bir turşu)
  • 4 dilim burger peyniri (cheddar)
  • 3 adet hamburger ekmeği
  • Göbek marul
  • 2 avuç patates kızartması

Hamburger sosu için

  • 3 çay kaşığı ketçap
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı hardal (bu da mümkünse türk markalarından olsun ki daha ekşi bir tada ihtiyacımız var)
  • 1 adet arpacık soğan
  • 3-4 adet kapari
  • 1 tane kornişon turşu
  • Sarımsak tozu
  • Soğan tozu
  • 3-4 yemek kaşığı turşu suyu
  • Yarım çay kaşığı acı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • Yarım çay kaşığı pekmez
  • Bir miktar tuz

Hazırlanışı

  1. 200 gr tek çekim dana döş kıymaya, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı galeta unu ve yarımşar çay kaşığı karbonat, tuz ve karabiber ekleyin ve yoğurun. Beklemeye alın.
  2. 3 çay kaşığı ketçabı, 2 çorba kaşığı mayonezi ve 1 çay kaşığı hardalı birlikte karıştırın.
  3. Üzerine, küçük küçük doğranmış 1 tane kornişon turşusu, 3-4 tane kapari ve 1 arpacık soğanı ekleyin. Turşunun suyundan da 3-4 tatlı kaşığı ilave edin.
  4. Sarımsak tozu (veya 1 adet sarımsak), soğan tozu (veya kullandığınız bir adet soğanın suyundan), toz acı kırmızı biber, sirke ile yarım çay kaşığı pekmez ekleyin. Tuzuna bakın tuzsuz geldiyse bir tutam kadar tuz da ekleyin. Karıştırın.
  5. Büyük bir buzdolabı poşetinin kenarlarını kesip açın. İçini elinizle biraz ıslatarak kıymayı yayın ve tekrar kapatın.
  6. Merdane ile açarak eti iyice inceltin ve kase ile yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların etrafındaki fazlalıkları alıp köfteleri elinize alın ve iyice ısınmış döküm tavanın tersinde pişirmeye başlayın.
  7. Patates için ısınmış fındık yağına 2 avuç kadar donuk patates kızartması ekleyin ve kızartmaya başlayın.
  8. Köftelerin bir yüzü pişince diğer tarafını çevirip ikisinin üzerine ikişer dilim tost peyniri koyun.
  9. 3 adet hamburger ekmeğini ortadan ikiye ayırın. Ekmeklerden birinin tepesini ve alt kısmını biraz tıraşlayarak sosu çekebilecek hale getirin. Ekmekleri de biraz tavada kızartabilirsiniz.
  10. Ekmeklerin en altına sos ve ince kıyılmış göbek marul koyun. Üzerine peynirli et koyup bir kat da tıraşladığınız ekmeklerden koyun.
  11. Üzerine tekrar sos, marul ve ince dilim turşu ekleyin. Bu kez peynirsiz eti koyun ve hamburgeri kapatın. İkinci hamburgeri de aynı şekilde hazırlayabilirsiniz.
  12. Patatesler de kızarınca ev lezzetinde hamburgeriniz hazır.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber