Tgrt Haber
08 Temmuz 2019 10:39

Hamile diyeti nasıl yapılır, Hamile diyet programları?

Hamilelikte diyet ne demektir? Hamilelik döneminde diyetten bahsettiğimiz zaman, kalorileri sınırlandırma ya da kilo vermeye çalışmaktan bahsetmiyoruz. Hamilelikte kilo vermek diyet, sizin ve bebeğiniz için tehlikeli olabilir, çünkü özellikle kilo verme rejimi demir, folik asit ve diğer önemli vitamin ve mineraller gibi önemli besinleri kısıtlayabilir. Hamilelik sırasında teşvik ettiğimiz diyet türü, sizin ve bebeğinizin sağlığı için yeterli beslenmeyi sağlamak için yeme alışkanlıklarınızı iyi ayarlamak anlamına gelir. Hamilelik sırasında sağlıklı beslenme, bebeğinizin büyümesi ve gelişimi için çok önemlidir. İhtiyacınız olan besinleri almak için, meyve ve sebzeler, ekmek ve tahıllar, protein kaynakları ve süt ürünleri dahil olmak üzere çeşitli yiyecek gruplarından yemelisiniz.

Hamile diyeti nasıl yapılır, Hamile diyet programları?
hamile diyeti,,hamile diyeti nasıl yapılır,

Hamilelikte diyet ne demektir? Hamilelik döneminde diyetten bahsettiğimiz zaman, kalorileri sınırlandırma ya da kilo vermeye çalışmaktan bahsetmiyoruz. Hamilelikte kilo vermek diyet, sizin ve bebeğiniz için tehlikeli olabilir, çünkü özellikle kilo verme rejimi demir, folik asit ve diğer önemli vitamin ve mineraller gibi önemli besinleri kısıtlayabilir. Hamilelik sırasında teşvik ettiğimiz diyet türü, sizin ve bebeğinizin sağlığı için yeterli beslenmeyi sağlamak için yeme alışkanlıklarınızı iyi ayarlamak anlamına gelir. Hamilelik sırasında sağlıklı beslenme, bebeğinizin büyümesi ve gelişimi için çok önemlidir. İhtiyacınız olan besinleri almak için, meyve ve sebzeler, ekmek ve tahıllar, protein kaynakları ve süt ürünleri dahil olmak üzere çeşitli yiyecek gruplarından yemelisiniz.

Hamilelik sırasında genellikle, günde fazladan 300 kalori tüketmeniz gerekir.

Hamile diyetinde tüketilmesi gereken yiyecekler

Meyve ve Sebzeler

Meyve ve sebzeler, özellikle C Vitamini ve Folik Asit olmak üzere, hamilelik için birçok önemli besine sahiptir. Hamile kadınların, portakal, greyfurt gibi meyvelerde ve brokoli, domates ve brüksel lahanası gibi sebzelerde bulunan günlük en az 70 mg C vitaminine ihtiyaçları vardır.

Nöral tüp defektlerini önlemek için günde 0.4 mg folik asit önerilir. Koyu yeşil yapraklı sebzelerde iyi bir folik asit kaynağı bulunabilir (diğer folik asit kaynakları, siyah veya beyaz fasulye gibi baklagilleri ve dana eti gibi içerir). Günlük en az 2-4 porsiyon meyve ve 4 veya daha fazla porsiyon sebze yemelisiniz.

Ekmekler ve Tahıllar

Vücudun hamilelik için ana enerji kaynağı ekmek ve tahıllarda bulunan temel karbonhidratlardan gelir. Tam tahıllı ve zenginleştirilmiş ürünler, hatta demir, B Vitaminleri, lif ve bazı protein gibi önemli besinler bu ihtiyacı karşılar.

Kilonuza ve diyet gereksinimlerinize bağlı olarak günlük 6-11 porsiyon ekmek / tahıl tüketebilirsiniz.

Protein

Et, kümes hayvanları, balık, yumurta ve fasulye hamilelikte ihtiyaç duyulan protein, B vitaminleri ve demiri sahip yiyeceklerdir. Gelişmekte olan bebeğinizin özellikle 4. Aydan sonra bol miktarda proteine ​​ihtiyacı vardır. Demir, büyümekte olan bebeğinize oksijen taşımaya yardım eder ve ayrıca yorgunluk, halsizlik, sinirlilik ve depresyon gibi semptomları önlemek için kaslarınıza oksijen taşır.

Günde yaklaşık 27 mg protein tüketmeniz önerilir. Yağsız sığır eti, tavuk, kuzu eti, karaciğer, hindi ve dana eti iyi seçeneklerdir. Balıklar ve diğer bazı deniz ürünleri, hamilelik için iyi bir beslenme tercihi olabilir. Yüksek miktarda civa içeren balıklardan kaçınılmalıdır. Günlük en az 3 porsiyon protein tüketmelisiniz.

Süt Ürünleri

Hamileliği desteklemek için günlük en az 1000 mg kalsiyuma ihtiyaç vardır. Kalsiyum güçlü dişler ve güçlü kemikler için, normal kan pıhtılaşması ve kas ve sinir fonksiyonu için çok önemlidir. Gelişmekte olan bebeğinize önemli miktarda kalsiyum gerektiğinden, hamileliğiniz boyunca yeterince tüketmezseniz (osteoporoz gibi gelecekteki kadınsal dönemlerde sorunlara yol açabilir) vücudunuz kemikten kalsiyum alır.

İyi kalsiyum kaynakları arasında süt, peynir, yoğurt, kremalı çorbalar ve sütlü muhallebiler bulunur. Bazı kalsiyumlar ayrıca yeşil sebzelerde, deniz ürünlerinde, fasulyede ve kuru bezelyede de bulunur. Günlük en az 4 porsiyon süt ürünü tüketmelisiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...