Tgrt Haber
07 Aralık 2018 09:50

Hamilelikte nar yemek zararlımı bebekte leke yapar mı? Hamilelikte nar yemenin faydaları

Makalemizde hamilelikte nar yemek zararlımı bebekte leke yapar mı ve hamilelikte nar yemenin faydaları nelerdir sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz.

Hamilelikte nar yemek zararlımı bebekte leke yapar mı? Hamilelikte nar yemenin faydaları
nar,hamilelik,bebek

Hamilelik sırasında karşılaşılan çeşitli problemler olur. Bunlara göre bazı ilaçlar alınırız fakat nar da bir meyve olarak doğal şifa sebeplerinden biri olabiliyor. Laboratuvar çalışmaları, nar suyunun insan plasental (anne ve bebek arasındaki, iki dolaşım sistemini birbirinden ayıran dokudur) dokusunda ve izole edilmiş insan hücre kültürlerinde yaralanmayı sınırlandırdığını bulmuştur. Nar hamileler ve anne karnındaki bebek içinde çok faydalıdır. Hamilelikte nar yemek bebekte leke yapmayacağı gibi düşüğe de neden olmaz.

Biraz daha detaylandıracak olursak; bitkilerde bulunan doğal kimyasallar içinde yüksek olan meyve suyu, hücre ölümüne karşı koruma sağlayan bileşikler, kültürde yetişen insan bebek ve plasental (anne ve bebek arasındaki, iki dolaşım sistemini birbirinden ayıran dokudur) hücrelerinin stresini ve ölümünü azaltmıştır. Düşük oksijen atmosferi gibi uyaranlara veya düşük oksijeni taklit eden kimyasallara maruz kalan hücreler,  ilaç gibi verilen suni şekere yani tatlandırıcılara kıyasla nar suyuna maruz kaldıklarında daha sık hayatta kalmıştır. Makalemizde hamilelikte nar yemek zararlımı bebekte leke yapar mı ve hamilelikte nar yemenin faydaları

Hamilelikte Nar Yemenin Faydaları Nelerdir?

Preeklampsi

Preeklampsi, gebeliğin ilk haftasından itibaren yüksek tansiyonun başlaması ve bununla birlikte ödemin başlaması ve aynı zamanda idrarda protein kaçağının oluşmasıdır. Genellikle hamileliklerin %5-8 i arasında bir oranda kişilerde görülür. Nar suyu bu proteinin normal seviyelerini kontrol altına almakta yardımcı olur. Özellikle plasenta dokusunun hasarı var ise bunu azaltmaya yardımcıdır.

Vitamin Ve Mineral Deposu

Anne adayları, bebeklerini beklerken bol bol vitamin ve mineral bakımından zengin besinler tüketmelidir. Bunların başında nar bulunur. Nar; potasyum, C vitamini, folik asit ve lif gibi kadınların ve özellikle anne adaylarının ihtiyacı olan besin değerlerine fazlasıyla sahiptir. Aynı zmaanda anne ve bebek için gerekli olan kan yapımında ihtiyaç duyulan demir eksikliğinin giderilmesi için de oldukça etkilidir.

Asorbik asit

Nar, asorbik asit içerir. Asorbik asit ise metabolizmanızı destekler ve vücudunuzun protein üretmek için ihtiyaç duyduğu kimyasal maddeleri amino asitleri metabolize etmenize yardımcı olur. C vitamini ayrıca hormon dengesini korumanıza yardımcı olur, kolesterolü düşürür ve sinir sistemi işlevine yardımcı olur. Dokularınızı bir arada tutan ve yeni iyileşmiş dokuların stabilize edilmesine yardımcı olan bir protein olan kolajen üretimine yardımcı olarak yaralanmaya cevap vermenize yardımcı olur. Langone Tıp Merkezi'ne göre bir nar yemek, asorbik asit alımınızı 28.8 miligram - kadınlar için önerilen günlük alım miktarının yüzde 38'i veya erkekler için RDA'nın yüzde 32'si kadar artırıyor.

B9 - FOLAT

Nar tükettiğinizde vücudunuzun ihtiyacı olan B9 vitaminini ve folat miktarını sağlamakta yardımcı olacaktır. B-9 vitamini hücre büyümesine yardımcı olur, böylece dokular kendilerini korumak için yeterli kan hücresi üretebilir. Folat dokularınızı, taze oksijen ile doldurmak ile görevli kırmızı kan hücrelerinin oluşumunda yardımcı olur. 

Nar'ın Kansere Karşı Etkisi

Nar, özellikle nar suyu, kanser metastazına karşı savaşta yardımcı bir besindir.  Özellikle prostat kanserini önlemede etkilidir. 

Nar Nasıl Yenir

  • Narın, suyunu sıkabilir ve sadece veya farklı meyvelerle karıştırarak tüketebilirsiniz.
  • Olduğu gibi kırarak tanelerini yiyebilirsiniz.
  • Roka salatasına çok yakışır.
  • Kırmızı biber ve cevizli salatalara oldukça fazla yakışır.
  • Nar ekşidi ile oldukça fazla yakışmaktadır.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...