22˚
İstanbul
22˚
parçalı bulutlu
Nem %44
Rüzgar 4.41 /s
Salı
23˚/16˚
Çarşamba
22˚/12˚
Perşembe
18˚/11˚
Cuma
20˚/12˚
16 Mayıs 2022 Pazartesi
2021-10-30 17:28:29

Haşhaşlı çörek nasıl yapılır? Masterchef haşhaşlı çörek tarifi!

Tv8 ekranlarında yayınlanan Masterchef yarışmasının 31 Ekim tarihli yayınında yarışmacılara ana malzeme olarak haşhaş veriliyor. Haşhaşla farklı ve özgün lezzetler yapılması istenen yarışmacılar, birbirinden farklı ve lezzetli yemekler yapacak. Haşhaşın gündem olduğu yarışma fragmanının ardından izleyiciler, “Haşhaşlı çörek nasıl yapılır?” “Masterchef haşhaşlı çörek tarifi nasıldır?” sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar…

Haşhaşlı çörek nasıl yapılır? Masterchef haşhaşlı çörek tarifi!
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş

Masterchef 2021 yarışmasında 31 Ekim tarihinde yayınlanacak bölümde yarışmacılardan haşhaşla yapılabilecek özgün lezzetler isteniyor. Birbirinden farklı haşhaşlı yemekler yapan yarışmacılar, Türk Mutfağı’nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan haşhaşlı çörek üzerine de çalışıyor. Peki haşhaşlı çörek nasıl yapılır? Masterchef haşhaşlı çörek tarifi nasıldır?

MASTERCHEF HAŞHAŞLI ÇÖREK TARİFİ

Türk Mutfağı’nın sevilen lezzetlerinden biri olan haşhaşlı çörek için gerekli malzemeler aşağıdaki gibidir:

  • Yarım paket yaş maya ya da bir yeme kaşığı kuru maya,
  • 7 su bardağı un,
  • Maya için 1 su bardağı ılık su,
  • Hamur için 2,5 su bardağı su,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz,
  • 2 su bardağı ezilmiş haşhaş,
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • İsteğe göre haşhaşa eklemek üzere dövülmüş ceviz içi,
  • Üzeri için 1 adet yumurta.

HAŞHAŞLI ÇÖREK NASIL YAPILIR?

Öncelikle hamurun güzel mayalanabilmesi için geniş bir kaba un alınır ve ortası havuz şeklinde açılır. Daha sonra havuz şeklinde açılan kısma maya şeker ve ılık su eklenerek, mayanın kıvam alması için beklenir. Ardından tuz da eklenir ve yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yavaş yavaş eklenen ılık suyla birlikte yoğurulur. Üzeri streç filmle örtülerek 1 saat kadar mayalanması için bekletilir.

Haşhaş harcı için uygun bir kap içerisinde haşhaş, sıvı yağ ve dövülmüş ceviz karıştırılır. Mayası geldikten sonra yağlanmış bir tezgahın üzerine alınan hamur, 4 eşit parçaya bölünür. Parçalara bölünen hamur el yardımıyla haşhaşın yayılması suretiyle genişletilir. Bütün parçalar aynı şekilde el yardımıyla yayılan haşhaşla açılır ve hepsi üst üste yerleştirilir. Oluşan 4 katlı hamur, el yardımıyla büyütülür ve bıçakla 4 cm’lik şeritler halinde kesilir. Kesilen şeritle kendi etrafında burularak çevrilir ve yağlanmış tepsiye yan gelecek şekilde dizilir.

Fırına sürmeden önce tepsiye dizilmiş olan hamur dilimlenir ve yumurtalanır. Ardından 10 dk kadar hamurun tepside mayalanması için bekletilir. Daha önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırına atılır ve kızarana kadar pişirilir. Haşhaşlı çörek hazır, afiyet olsun…

Etiketler