Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ocak 2020 10:15

Haşhaşlı kek nasıl yapılır, Haşhaşlı kek tarifi ve En kolay Haşhaşlı kek yapımı

Tam ölçülü, haşhaşlı bir tarif arıyorsanız, sizlere tam da böyle bir tarif hazırladık. bu tarifte bulunmayan ama size örnek istediğimiz bir şerbetleme yöntemi mevcut. Bu da şerbetinin içine bir miktar yıkanmış portakal kabuğu rendesidir. Bu şekilde hem haşhaşlı yumuşacık hem de mis gibi portakal kokan bir kek elde edebilirsiniz.

Haşhaşlı kek nasıl yapılır, Haşhaşlı kek tarifi ve En kolay Haşhaşlı kek yapımı
Haşhaşlı kek nasıl yapılır, Haşhaşlı kek tarifi ve En kolay Haşhaşlı kek yapımı,

Tam ölçülü, haşhaşlı bir tarif arıyorsanız, sizlere tam da böyle bir tarif hazırladık. bu tarifte bulunmayan ama size örnek istediğimiz bir şerbetleme yöntemi mevcut. Bu da şerbetinin içine bir miktar yıkanmış portakal kabuğu rendesidir. Bu şekilde hem haşhaşlı yumuşacık hem de mis gibi portakal kokan bir kek elde edebilirsiniz.

Harika tadıyla tam ölçüsüyle haşhaşlı kek

Malzemeler

Keki için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Hazırlanışı

  1. Tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirin.
  2. Önce şerbeti hazırlayıp soğutun. Şerbet için bir tencereye 2 su bardağı suyu ve 2 su bardağı şekeri alın ve şeker eriyene kadar karıştırın. Ardından soğuması için bir kenara bırakın.
  3. Keki için öncelikle fırını 170 dereceye ayarlayıp ısınması için zaman bırakın.
  4. Bir karıştırma kabına önce 3 yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri alıp köpürene kadar bir mikser yardımı ile iyice çırpın.
  5. Üzerine 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı sütü de ekleyip bir kez daha çırpın.
  6. Üzerine 1 su bardağı irmiği, 1 su bardağı haşhaşı, 1,5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek iyice çırpın.
  7. Bir dikdörtgen büyük borcamı güzelce yağlayın ve hazırladığınız kek karışımını bu borcama dökün. Ardından ileri geri olacak şekilde, borcamı birkaç kez sarsın ki hem eşit olarak hamur dağılsın hem de aradaki boşluklar dolsun. Ardından ısınması için açtığınız 170 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
  8. Kek piştikten sonra kapağını yarım açık bırakın bu şekilde de10 dakika bekletin. Ardından kekinizi dışarı çıkartın ve ilk sıcaklığı geçene kadar burada da 10 ila 15 dakika arasında soğutun.
  9. Hazırladığınız ve neredeyse soğuğa yakın olan şerbeti, ilk sıcaklığı geçen ve dilediğiniz şekilde dilimlediğiniz kekinizin üzerine, bir kepçe yardımı ile dökün. Her yerine eşit olacak şekilde döktüğünüz şerbetin ardından kekin, şerbeti tamamen çekmesi için birkaç saat dinlendirin. İlk yarım saatten sonra buzdolabında dinlendirebilirsiniz. Dilerseniz üzerine kremşanti hazırlayabilir ve kremşantiyle süsleyebilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...