• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    108869
  • up
    USD
    5.7701
  • down
    EURO
    6.3816
  • up
    GBP
    7.5976
  • down
    Altın
    271.535
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 13.11.2019 - 17:34 Yorum : 0

Haşhaşlı tatlı tarifi ve Haşhaşlı tatlı yapımı, Haşhaşlı tatlı nasıl yapılır, Kolay Haşhaşlı tatlı yapılışı

Ağızlarda çıtır çıtır bir lezzet bırakan, tatlı mı tatlı, lezzetli mi lezzetli nefis haşhaşlı revaninin en güzel tarifini siz de merak ediyorsanız makalemizin devamındaki tarife bakabilirsiniz. Bu enfes tatlının, kekini tam kıvamında tutturmak, şerbetini tam kıvamında ayarlamak ve hepsi en doğru sıcaklıktayken karıştırmak bu tatlının en dikkat edilmesi gereken püf noktasıdır. İşte püf noktaları ile haşhaşlı revani tarifi…

Haşhaşlı tatlı tarifi ve Haşhaşlı tatlı yapımı, Haşhaşlı tatlı nasıl yapılır, Kolay Haşhaşlı tatlı yapılışı

Ağızlarda çıtır çıtır bir lezzet bırakan, tatlı mı tatlı, lezzetli mi lezzetli nefis haşhaşlı revaninin en güzel tarifini siz de merak ediyorsanız makalemizin devamındaki tarife bakabilirsiniz. Bu enfes tatlının, kekini tam kıvamında tutturmak, şerbetini tam kıvamında ayarlamak ve hepsi en doğru sıcaklıktayken karıştırmak bu tatlının en dikkat edilmesi gereken püf noktasıdır. İşte püf noktaları ile haşhaşlı revani tarifi…

Haşhaşlı Revani Püf Noktaları
Revani kekinizin tam kabarması için, tüm malzemelerinizin önceden dolaptan çıkartılarak, malzemelerin oda sıcaklığına gelmiş olmasına dikkat edin. Ayrıca toz olan malzemeleri eleyerek dahil edin.
Revani kekinizin sönmemesi için, fırını kapattıktan sonra, fırının kapağı kapalı vaziyette, kekinizi, 15-20 dakika kadar fırının içinde bırakın.
Revaninizin hamur olmaması veya kuru kalmaması için, şerbet veya kekten birinin sıcak diğerinin soğuk olması gerekmektedir. Bunu da genellikle şerbeti önce hazırlayıp soğumaya bıraktıktan sonra keki hazırlamaya başlayarak pratik bir şekilde çözebilirsiniz.
Tam tadında bir haşhaşlı revani için, kekin, şerbeti, bir- iki saat kadar iyice çekmesine izin verin.
Haşhaşlı Revani Tatlısı
Malzemeler
Revaninin keki için;

•    3 adet yumurta
•    1 su bardağı toz şeker
•    1 su bardağı sıvı yağ
•    Yarım su bardağı süt
•    1 su bardağı irmik
•    1 su bardağı mavi haşhaş
•    1 su bardağı un
•    1 paket vanilya
•    1 paket kabartma tozu
Revaninin şerbeti için;
•    1,5 su bardağı toz şeker
•    2 su bardağı su
•    3 limon damlası
Hazırlanışı
1.    Şerbeti için, suyu ve şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar karıştırın. Ardından kaynamaya bırakın.
2.    Kaynayan şerbete limonu ekleyip, yaklaşık 5 dakika kadar daha kaynamasına izin vererek ocaktan alıp soğumaya bırakın.
3.    Bir karıştırma kabına yumurtaları ve üzerine şekeri ekleyerek, mikserle yaklaşık 3 dakika kadar çırpın.
4.    Üzerine sıvı yağı, sütü alıp karıştırmaya devam edin.
5.    İrmiği, haşhaşı, unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek artık bir spatula ile karıştırın.
6.    Güzelce yağladığınız hatta mümkünse katı bir yağ ile yağladığınız kalıba, karışımı döküp, önceden ısıttığınız 170 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yapın ve piştiyse keki 15-20 dakika daha fırında bırakın.
7.    Ardından hala hemen hemen sıcak haldeki keki çıkartıp, üzerine soğumaya bıraktığınız şerbetini ilave ederek bir saat kadar şerbetini çekmesini bekleyin ve servis edin.

 

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber