Tgrt Haber
07 Şubat 2019 16:48

Havuç suyunun faydaları nelerdir zararı var mı?

Havuç, mükemmel bir vitamin, besin maddesi ve lif kaynağıdır. Havuç suyu içmek de aynı etkiyi gösterir. Havuç suyunun faydaları nelerdir

Havuç suyunun faydaları nelerdir zararı var mı?
havuç,havuç suyu,meyve suyu,a vitamini,göz sağlığı

Havuç, mükemmel bir vitamin, besin maddesi ve lif kaynağıdır. Ancak bu harika sebzenin, besinsel faydalarını almak için illaki havuç yemeniz gerekmez. Havuç suyu içmek de diyetinize havucu eklemenin kolay bir yoludur. İşte diyetinize havuç suyu eklemeniz için sekiz neden… Makalemizde havuç suyunun faydaları nelerdir ve zararı var mı sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz.

Havuç suyunun faydaları

  • Metabolizmayı hızlandırır; Havuç suyu ayrıca vücudunuzun yemeği enerjiye dönüştürdüğü oran olan metabolizmayı artırabilen safra salgısını arttırır. Safra, yağı yakan bir sıvıdır. 2006'daki bir çalışmaya göre , safra akışındaki bir artış, metabolizmayı hızlandırdı ve kilo vermeyi kolaylaştırdı.
  • Göz sağlığı için etkilidir; Havuç suyu, en güçlü antioksidanlardan biri olan A vitamini türü olan iyi bir beta-karoten kaynağıdır. A Vitamini göz yüzeyinin korunmasına yardımcı olur ve güçlü görmeye katkıda bulunur. Havuç suyu içmek, maküler dejenerasyon, katarakt ve körlük gibi çeşitli göz bozukluklarını önleyebilir. Havuç ayrıca, göze zarar veren ışıktan koruyan bir antioksidan olan lutein içerir.
  • Cilt sağlığını iyileştirmeye yarar; Döküntü veya sedef hastalığı gibi cilt problemleriniz varsa diyetinize havuç suyu eklemek cildinizin görünümünü iyileştirebilir. Havuç, iyileştirici özelliklere sahip olan C vitamini içerir. Cildin yaralardan ve darbeden kaynaklı hasarının, daha hızlı iyileşmesini sağlar. Havuçlardaki beta karoten de cilt iltihabını azaltır, bu da iyileşme sürecini hızlandırır.
  • Kuvvetli bağışıklık sistemi; Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve vücudunuzun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olmak için günlük diyetinize havuç suyu ekleyin ve fiziksel sağlığınızı koruyun.
  • Güçlü bağışıklık sistemi; Havuç, vücudunuzun serbest radikallerle, hücre hasarlarıyla ve enflamasyonla savaşmasına yardımcı olan antioksidanlar içerir. Havuç suyunda bulunan C Vitamini ayrıca soğuk algınlığı ve grip mevsimini iyi ve sağlıklı geçirmenize yardımcı olur.
  • Kansere karşı savaşır; Kanser anormal hücreler oluşturduğunda ve kontrol edilemeyen şekilde çoğaldığında gelişir. Antioksidanlar hücre hasarını durdurmaya yardımcı olduklarından, havuç suyu çeşitli kanser türlerine karşı koruma sağlayabilir.
  • Düşük kolesterol; Kolesterolünüzü kontrol etmekte sorun yaşıyorsanız veya kolesterolünüzü ilaçsız kontrol etmek istiyorsanız , diyetinize havuç suyu eklemeyi düşünün. Mükemmel bir potasyum kaynağı olan havuç suyu, sağlıklı bir kolesterol seviyesini korumanıza yardımcı olabilir. Düşük kolesterol düzeyleri kalp hastalığı ve felç riskinizi azaltır. Reçeteli ilaçları kesmeden önce doktorunuzla konuşun.
  • Sağlıklı bir hamilelik için; Hamilelik sırasında ve sonrasında havuç suyu içmek de faydalıdır çünkü kalsiyum, folat, potasyum, magnezyum ve tabii ki A vitamini ile doludur. Kalsiyum fetüsünüzün güçlü kemikler ve kıkırdak geliştirmesine yardımcı olurken, folat doğum kusurlarını önler.
  • Daha sağlıklı ve güçlü bir zihin için; Havuç suyundaki beta-karoten bilişsel işlevi de artırabilir ve yaşa bağlı bellek problemleri ve demans riskini azaltabilir. Oksidatif stres beyin hücresi hasarına bağlıdır ve beyin ve sinir hücreleri yenilenemediğinde ortaya çıkar.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...