• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    114495
  • up
    USD
    6.143
  • up
    EURO
    6.6503
  • up
    GBP
    7.9422
  • up
    Altın
    331.976
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 29.01.2020 - 11:12 Yorum : 0

Havuçlu top tarifi hindistan cevizli havuçlu top nasıl yapılır ve Havuçlu top yapımı ve hazırlanışı

Her evde bulunan malzemelerle, yapımı kolay, lezzetli bir o kadar da güzel bir görüntüye sahip olan havuçlu toplar, misafir sofralarının da en sevilen üyeleridir. Pratik oluşları ve özellikle farklı kombinasyonlarla da servis edilebiliyor olması nedeniyle sık sık tercih edilmektedir. Özellikle doğum günü masalarının en çok tercih edilenlerindendir. Üzerine takılan çeşitli süsler, renkli kürdanlar veya farklı aksesuarlarla da kolay ve gösterişli bir sunum hazırlamak mümkün olacaktır.

Havuçlu top tarifi hindistan cevizli havuçlu top nasıl yapılır ve Havuçlu top yapımı ve hazırlanışı

Her evde bulunan malzemelerle, yapımı kolay, lezzetli bir o kadar da güzel bir görüntüye sahip olan havuçlu toplar, misafir sofralarının da en sevilen üyeleridir. Pratik oluşları ve özellikle farklı kombinasyonlarla da servis edilebiliyor olması nedeniyle sık sık tercih edilmektedir. Özellikle doğum günü masalarının en çok tercih edilenlerindendir. Üzerine takılan çeşitli süsler, renkli kürdanlar veya farklı aksesuarlarla da kolay ve gösterişli bir sunum hazırlamak mümkün olacaktır.

Havuçlu tarifleri birçok farklı formatta hazırlayabilirsiniz. Bunlardan biri sadece havucu bir tavada pişirmek ve diğer malzemeleri havuç soğuduktan sonra bir araya getirmektir. Bunun yanı sıra topların içine dahil etmek istediğiniz tüm damak tadınıza uygun kuru meyveleri veya farklı çeşitteki bisküvileri de dahil edebilirsiniz. Kakaolu olarak hazırlayabilir, hindistan cevizi yerine kakaoya bulayabilirsiniz.

Pratik, lezzetli ve harika rengiyle havuçlu hindistan cevizli top tarifi

Malzemeler

  • 6-7 tane orta boy havuç
  • 19-20 tane pötibör sade
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yeterince hindistan cevizi

Hazırlanışı

  1. 6-7 tane havucu yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Bir tavaya alın ve üzerine 5 yemek kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 çay bardağı ince ince kıyılmış ceviz ekleyerek iyice karıştırın.
  2. Üzerine 19 adet kadar pötibör bisküvileri de kırarak ilave edin ve havuçlar suyunu çekene kadar hepsini birlikte pişirin.
  3. Sotelenen tüm malzemeler biraz yumuşamış olarak, havuçlar suyunu çektiğinde tavayı bir kenara soğumaya bırakın.
  4. Soğuduktan sonra karışımdan parçalar kopartın ve hindistan cevizi dolu bir tabağa batırıp, hindistan cevizine bulayın.

Fazla keklerden hindistan cevizli toplar

Evde hepimizin keke doyduğu ama hala kek kalıbında bir sürü kekin kaldığı zamanlar olmuştur. İşte böyle kalan kekleri, bayatlamadan kek toplarına çevirebileceğiniz bir tarif hazırladık. Siz, tariften yola çıkarak dilediğiniz damak tadına uygun ürünü kendi tarifinize dahil edebilirsiniz.

  1. İlk adımda kek dilimlerini robottan geçirin.
  2. Keklerinizin çokluğuna göre, bir veya birkaç portakalın beyazına inmeden kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
  3. Cevizleri ince ince dövün. (Kayısı veya başka kuru meyveler de ekleyebilirsiniz.)
  4. Dilerseniz damla veya parça çikolatalar da ekleyebilirsiniz.
  5. Tüm malzemeyi kontrollü olarak bir karıştırma kabında karıştırın. Karışımdan parçalar alıp yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayarak servise hazırlayın.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber