Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Aralık 2019 14:36

Hazır yufkadan börek tarifi, Yufkadan börek tarifi nasıl yapılır, yufkadan börek tarifi

Hazır yufkadan börek yapımının en lezzetlisi ve en pratik haliyle sodalı peynirli hazır yufka böreğini mutlaka denemelisiniz.

Hazır yufkadan börek tarifi, Yufkadan börek tarifi nasıl yapılır, yufkadan börek tarifi
Hazır yufkadan börek tarifi, Yufkadan börek tarifi nasıl yapılır, yufkadan börek tarifi,

Hazır yufkadan börek yapımının en lezzetlisi ve en pratik haliyle sodalı peynirli hazır yufka böreğini mutlaka denemelisiniz.

Hazır yufkadan börek tarifinin püf noktaları

  1. Yumurtaların beyazları ile sarıları ayırmanın sebebi, yumurta beyazlarının börekte bazen koku bırakmasıdır. Yumurta kokusundan hoşlanmayanlar için beyazları ve sarıları ayırmak en sağlıklısı olacaktır.
  2. Ayrıca bu tarifin içine kuş üzüme de koyabilirsiniz. Lezzeti artacaktır.
  3. Bu börekte peynirin cinsi bir miktar önemlidir. Beyaz peynir gibi taze peynirler bu tip böreklere daha çok yakışmaktadır.
  4. Bu tarifi, patatesli veya ıspanaklı olarak da dilediğiniz iç ile hazırlayabilirsiniz.

Efsane lezzeti ile hazır yufkadan börek tarifi

Malzemeler

  • 6 yufka
  • 4 yumurta
  • 2 bardak süt (500 ml)
  • 1 bardak tan 1 parmak eksik zeytinyağı (200 ml)
  • 600 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 şişe maden suyu

Hazırlanışı

  1. Öncelikle, yumurtaların beyazı ve sarılarını birbirlerinden ayırın.
  2. 4 tane yumurta beyazının içine, 2 su bardağı sütü ve 200 ml yani bir su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı ilave edin. İyice çırpın.
  3. İçi için 600 gram beyaz peyniri alın ve yarım bağ kadar maydanozu da ince ince kıyıp peynire ekleyin. Çatal yardımı ile peynirleri iyice ezin. Bu arada maydanozlar da peynirle karışmış olacaklar.
  4. Fırın tepsisine fırın kağıdını yayın.
  5. İlk yufkayı açın ve üzerine hazırladığınız sostan 7-8 yemek kaşığı kadar dökün ve yufkayı kenarlarından ortasına kapatıp açarak, yufkanın her yerinin sos ile bulanmasına yardımcı olun. Bir fırça yardımı ile de yapabilirsiniz.
  6. Bir avuç peynir karışımından alın. Yufkanın üzerine elinizle serpin. Topaklanan yerlerdekileri elinizle ayırıp dağıtabilirsiniz.
  7. Yufkanın bir kenarından yarıya kadar rulo yapın.
  8. Ardından diğer kenarından katlayarak ortaya kadar rulo yapın.
  9. Ruloların kısa uçlarından tutun ve tepsinin enine yayın. Yufkalar kıvrımlı olarak büzüşük şekilde olacaktır. Tam da istediğimiz bu görüntü.
  10. Tüm yufkaları bu şekilde açıp sosladıktan sonra peynirle doldurup rulo yaparak tepsiye dizin.
  11. Yumurtaların sarılarını ayırmıştık. Bunun üzerine 2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ veya zeytinyağı, 1 çay kaşığı da toz şeker döküp karıştırın. Bu üzerinin nar gibi kızarmasına neden olacaktır.
  12. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 20 dakika pişirin. Ardından kapağını açıp üzerine bir şişe sodayı her yerine gelecek şekilde dökün ve tekrar kapağını kapatıp 20 dakika daha pişirin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...