Tgrt Haber
28 Ocak 2021 11:27

HFA Nedir? HFA Bildirimi Nasıl Yapılır? Haksız Fiyat Artışı ve Stokçuluk İhbar Bildirimi Nasıl Yapılır?

Ticaret Bakanlığı "dolar" ve "ekonomik kriz var" bahaneleriyle keyfi zam yapan firmaları vatandaşın ihbar edebilmesi için HFA (Haksız Fiyat Artışı) programını tüm uygulama marketlerinde ücretsiz erişime açtı. Bu haberimizde: "HFA nedir?, HFA bildirimi nasıl yapılır?, Haksız kazanç şikayet hattı, Haksız fiyat artışı e Devlet, Haksız fiyat artışı ve stokçuluk ihbar bildirimi nasıl yapılır?, HKS nedir?, İOS ve Android HKF nasıl yüklenir" gibi aklınıza takılan tüm sorulara cevaplar vermeye çalışacağız.

HFA Nedir? HFA Bildirimi Nasıl Yapılır? Haksız Fiyat Artışı ve Stokçuluk İhbar Bildirimi Nasıl Yapılır?
HFA Nedir?,HFA Bildirimi Nasıl Yapılır?,Haksız Fiyat Artışı ve Stokçuluk İhbar Bildirimi,HKS nedir,Ticaret Bakanlığı,Haksız fiyat artışları için HFA-Bildirim uygulaması,HFA bildirim,HFA Bildirim e Devlet,Haksız kazanç şikayet hattı,Haksız fiyat a

Ticaret Bakanlığı, vatandaşların haksız fiyat artışlarına ilişkin başvurularını daha hızlı yapabilmelerini sağlamak için "Haksız Fiyat Artışı (HFA) Şikayet Bildirimi Mobil Uygulaması"nı tüm uygulama merketlerinde erişime sundu.

İOS ve Android tüm cihazlar için App Store ve Google Play’den ücretsiz bir şekilde indirilebilen HFA-Bildirimi uygulamasıyla dolar kurundaki yükselişten etkilenmediği halde mal ve hizmetlerinin fiyatlarına zam yapan şirket ve işletmeleri anında Ticaret Bakanlığı'na şikayet edebilecek... HFA-Bildirimi uygulamasını telefonlarına indiren vatandaşlar, öncelikli olarak indirilen uygulamada bir üyelik hesabı oluşturuyor.

HFA Nedir? HFA Bildirimi Nasıl Yapılır? Haksız Fiyat Artışı ve Stokçuluk İhbar Bildirimi Nasıl Yapılır?

Uygulamada açılan ilk pencerede ad-soyad, telefon numarası, doğum yılı ve e-posta adresini girdikten sonra, cep telefonuna gelen onay kodunun uygulamaya girilmesi ile aktif hale gelinip şüphelendiğiniz bir ürün fiyatını bu uygulama sayesinde şikayet edebiliyorsunuz...

Süreç Nasıl İşliyor?

Üyelik hesabı oluşturulmasının ardından, uygulamanın “Şikayet Başvuru” ekranından şikayet edilen işletmenin bilgileri, şikayet konusu varsa ek açıklama ve sözkonusu şikayetle ilgili fotoğraflar yüklenerek, Ticaret bakanlığı bünyesindeki Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’ne şikayet başvurusu gönderilebiliyor.

HFA Nedir? HFA Bildirimi Nasıl Yapılır? Haksız Fiyat Artışı ve Stokçuluk İhbar Bildirimi Nasıl Yapılır?
Başvuru aşamasında şikayet konusu bölümünden gıda, temizlik, tekstil, beyaz eşya, kitap, kırtasiye, mobilya, giyim, elektrik ve elektronik, kozmetik, bebek ürünleri, otomotiv, inşaat, emlak, spor ve outdoor veya diğer ürün kategorileri altında haksız yere zam yapan şirketler bakanlığa şikayet edilebiliyor.

Şikayet Sonrası Tüm Sonuçları Telefondan Takip Edebileceksiniz!

HFA Nedir? HFA Bildirimi Nasıl Yapılır? Haksız Fiyat Artışı ve Stokçuluk İhbar Bildirimi Nasıl Yapılır?

Vatandaşlar, yaptıkları şikayetlerin durumunu HFA-Bildirimi uygulamasının ana ekranında yer alan “Şikayetlerim” bölümünden takip edebiliyor. Kullanıcıların mobil uygulama üzerinden haksız fiyat artışıyla ilgili yaptıkları şikayetler, şikayet edilen işletmenin bulunduğu şehirdeki Ticaret Bakanlığı il müdürlüklerine otomatik olarak aktarılıyor.

Şikayet başvurusunu inceleyecek olan il müdürlükleri de haksız fiyat artışı tespit ederse, başvuruyu Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kuruluna ileterek, ilgili şirkete yönelik yasal yaptırımların uygulanması sağlanacak.

Yapılan Şikayetlere Mutlaka Cevap Verilecek.

İster Alo 175 Tüketici Danışma Hattı, isterseniz HFA-Bildirim üzerinden yapılan tüm başvurular, şikayet edilen firma ya da kuruluşun bulunduğu il sınırları içindeki Ticaret Bakanlığı il müdürlüklerine otomatik olarak aktarılacak. İl müdürlükleri de şikayeti değerlendirip sonucunu vatandaşa bildirecek. Böylece şikayetçi olan vatandaş şikayetinin sonucunu yine cep telefonlarından takip edebilecek.

HKS mobil ile fiyat farkını görün

Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı bir diğer ücretsiz uygulama ise hal fiyatları ile pazardaki fiyatları karşılaştırma imkanı veriyor. Bakanlığın hazırlattığı HKS mobil uygulamanın hem iOS yani iphone cepler için hem de android telefonlar için versiyonu var. Aşağıdaki linklerden uygulamaya ulaşabilirsiniz.

Android HFA Uygulamasını İndirmek İçin Tıklayın

İOS HFA Uygulamasını İndirmek İçin Tıklayın

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...