Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Nisan 2021 12:48

Hipertansiyon olduğumuzu nasıl anlarız? Hipertansiyon teşhis ve tedavisi

Ülkemizde her üç kişiden birinde görülen hipertansiyon ilerleyen yaşlarla birlikte her geçen daha da artacağı belirtiliyor. Sinsi bir hastalık olan hipertansiyonla ilgili bu haberimizde: "Hipertansiyon nedir?, Hipertansiyon kan tahlilinde belli olur mu?, Hipertansiyon olduğumuzu nasıl anlarız?, Yüksek tansiyon tanısı nasıl konulur?, Hipertansiyon nasıl düzene girer?, Hipertansiyon tedavisi nasıl yapılır?" gibi merak edilen soruların cevaplarını vermeye çalışacağız...

Hipertansiyon olduğumuzu nasıl anlarız? Hipertansiyon teşhis ve tedavisi
Hipertansiyon,,Hipertansiyon olduğumuzu nasıl anlarız?,,Hipertansiyon nedir?,,Hipertansiyon teşhis ve tedavisi,,Hipertansiyon kan tahlilinde belli olur mu,,Yüksek tansiyon tanısı nasıl konulur,,Hipertansiyon nasıl düzene girer,,Hipertansiyon tedavisi nası

Çağımızın en önemli rahatsızlıkları arasında yer alan ve dünyada yılda 7 milyonun insanın hayatını kaybetmesine neden olan hastalıklara neden hipertansiyon detaylı incelenmesi gerekli tedbirlerin vakit geçirilmeden alınması gereken bir rahatsızlıktır.

Hipertansiyon olduğumuzu nasıl anlarız? Hipertansiyon teşhis ve tedavisi

Kalp yetmezliği ,kalp krizi ve böbrek yetmezliği başta olmak üzere farklı ölümcül hastalıklara neden olan hipertasyona yakalanma yaşı da stres, obezite gibi olumsuzluklar nedeni ile her geçen gün düşmektedir. Bu rahatsızlığa yakalanma yaşının 13 yaşına kadat düştüğü günümüzde hareketsizlik de hastalığa yakalanılmasında tetikleyici nedenler arasında yer almaktadır. Ülkemizde 20-40 yaş arasındaki yaşayanların yaklaşık üçte birinde görülen bu rahatsızlığa neden olan zararlı maddeler arasında tuz ilk sırada gelmektedir. Rahatsızlık nedeni çok zor tespit edilebilen bu hastalık ömür boyu tedavi ve gözlem gerektirebilmektedir.

Hipertansiyon olduğumuzu nasıl anlarız? Hipertansiyon teşhis ve tedavisi

Hipertansiyon belirtileri arasında en sık görülenleri enseden başlayan ve yoğun olarak hissedilen baş ağrısı, kulaklarda uğultu ve basınç hissi, tekrar eden burun kanamaları olarak hastalık kendini göstermektedir. 40 yaşın üzerinde daha sık görülen bu rahatsızlığa karşı önlem alabilmek için şeker, uyku apnesi, bronşit hastalarının ve özellikle fazla kilolu kişilerin mutlaka periyodik kontroller yaptırması uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Şeker, hipertansiyon ve kolestrol yaşamımızı tehdit eden rahatsızlıklar arasında yer almakla birlikte damarlardaki sorunlar bu rahatsızlıkların oluşmasını sağlayacağı gibi vücudumuza kalıcı zararları dokunan sigara da sizin riskinizi arttıracaktır. Böbrek hastası kişilerde bu hayat organın kanı gerektiği şekilde süzme görevini yapamamasın nedeni ile de yüksek tansiyona yakalanılabilir.

Hipertansiyon olduğumuzu nasıl anlarız? Hipertansiyon teşhis ve tedavisi

Hipertansiyonun psikolojik olarak kendini göstereceği belirtiler arasında sürekli yaşanana huzursuzluk, mutsuzluk, unutkanlık, ağlama krizleri, uykusuzluk veya aşırı uyku hali, aşırı yorgunluk, hayattan zevk alamama olarak da bazı hastalarda görülebilmektedir. Hipertansiyon teşhisi efor testinde ortaya çıkmakla birlikte yapılacak farklı testler sonucunda kesin olarak anlaşılabilmektedir. Aşırı kilolu çocukların bu rahatsızlığa karşı erken tedbir alınması açısından gerekli tetkiklerin yaptırılması tavsiye edilmektedir. Hipertansiyon tedavisi öncelikle bu rahatsızlığa neden olan olumsuzlukları hayatınızdan çıkartmakla başlamalıdır. Bu hastalığı tetikleyen unsurlardan vazgeçildikten sonra rahatsızlığın neden kaynaklandığının araştırılmasının sonucunda uzman tarafından size tavsiye edilecek ilaçlar alınmalıdır. Son yıllarda uygulanmaya başlayan ve olumlu geri dönüşümler alındığı kayıt edilen solunum egzersizi de mutlaka bu rahatsızlığa karşı denenmesi gereken tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır.

Tansiyonu normal seyreden günler diliyoruz...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...