• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    1191
  • up
    USD
    7.9427
  • up
    EURO
    9.4068
  • down
    GBP
    10.3834
  • up
    Altın
    487.026
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 04.01.2020 - 13:53 Yorum : 0

Hira tatlısı tarifi irmikli hira tatlısı, Hira tatlısı nasıl yapılır

İrmikli Hira tatlısı, son zamanlarda ismi duyulan ve popüler olmaya başlayan bir tariftir. Lezzeti kadar yapılışının da pratik olması nedeniyle davet sofralarında yerini almaya başladı bile. Şerbetli tatlılar, genellikle ağır davet sofralarında, bayramlarda yapılmaktadır fakat irmikli hira tatlısını her daim tatlıya ihtiyaç duyduğunuzda kolaylıkla yapabilirsiniz.

Hira tatlısı tarifi irmikli hira tatlısı, Hira tatlısı nasıl yapılır

İrmikli Hira tatlısı, son zamanlarda ismi duyulan ve popüler olmaya başlayan bir tariftir. Lezzeti kadar yapılışının da pratik olması nedeniyle davet sofralarında yerini almaya başladı bile. Şerbetli tatlılar, genellikle ağır davet sofralarında, bayramlarda yapılmaktadır fakat irmikli hira tatlısını her daim tatlıya ihtiyaç duyduğunuzda kolaylıkla yapabilirsiniz.

Muhteşem lezzeti mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Ağızda eriyen tadıyla, kıyır kıyır ağızlara gelen irmik lezzeti ile bu tatlıya bayılacaksınız.  Üzerini Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Dilerseniz topların tam ortasına Hindistan cevizi serperek de güzel bir dekor elde edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

İrmikli Hira Tatlısı

Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Bulamak için malzemeler

  • İrmik

Şerbeti için malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı

  1. Bir karıştırma kabına, yarım su bardağı sıvı yağı, yarım su bardağı yoğurdu, 1 adet yumurtayı, 1 paket vanilyayı, 1 paket kabartma tozunu, 1 su bardağı irmiği ve 1,5 su bardağı unu ekleyin. Bu malzemelerin tümünü iyi bir şekilde harmanlayıp yoğurun.
  2. Hafif elinize yapışan bir hamur elde ettikten sonra, elinizi biraz yağlayarak hamurdan parçalar kopararak yuvarlayın.
  3. Bir kaseye irmik dökün ve hazırladığınız topları irmik dolu kaseye atıp her yerini irmiğe bulayın.
  4. Fırın kağıdı serili bir pişirme kabına, Hira tatlılarınızı dizin.
  5. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
  6. Bu arada şerbeti için 2 su bardağı suyu ve 2 su bardağı toz şekeri bir tencereye alarak şeker eriyene kadar karıştırıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon damlatın ve birkaç dakika daha kaynatarak soğumaya alın.
  7. Pişen tatlılarınızı fırında bırakın ki ısılarını korumaya devam etsinler. Şerbeti sürekli karıştırarak da hızlıca soğutmaya devam edebilirsiniz.
  8. Tatlılarınız ılık iken şerbeti soğuttuktan sonra şerbeti tatlıların üzerine yavaş yavaş dökün.
  9. Ardından istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber