Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Aralık 2018 09:03

Hızlı Kan Yapan Yiyecekler Besinler Nelerdir

Vücudunuzda yeterli derecede kırmızı kan hücresi olmadığında anemi olur. Kırmızı kan hücreleri hemoglobin adı verilen bir protein içerir. Kan yapan yiyecekler besinler nelerdir

Hızlı Kan Yapan Yiyecekler Besinler Nelerdir
kansızlık,anemi

Vücudunuzda yeterli derecede kırmızı kan hücresi olmadığında anemi olur. Bu durum genellikle kan kaybından, kırmızı kan hücrelerinin hasar görmesinden veya vücudunuzun yeterince kırmızı kan hücresi üretememesinden kaynaklanır. Birçok anemi vardır ve en sık görülen tip ise demir eksikliği anemisidir. Kırmızı kan hücreleri hemoglobin adı verilen bir protein içerir. Hemoglobin demir doludur. Yeterince demir olmadan, vücudunuzda oksijen açısından zengin kırmızı kan hücresi oluşturmak mümkün değildir. Anemi tedavisinde günlük 150-200 miligram arasında demir almak gerekmektedir. Demir takviyelerinin bir miktarını doldurana kadar reçeteli ilaçlar kullanabilirsiniz. Bundan sonra besinlerle takviye edebilirsiniz. Demir eksikliği diyetine başvurmadan önce şunu bilmelisiniz ki, yemeklerden 3 saat önce ve sonra çay, kahve ve süt içmemelisiniz. Buna dikkat ederek yapacağınız diyet işinize çok yarayacaktır ve hızlı bir şekilde kan oranınızı yüksekltecektir.

KANSIZLIK DEMİR EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ

  • Olağan dışı yorgunluk
  • Soluk cilt ve göz kapaklarının iç kısmında renksizlik
  • Nefes darlığı
  • Baş ağrısı ve baş dönmesi
  • Kalp çarpıntısı 
  • Kuru ve hasarlı hale gelmiş bir cilt
  • Bazen dilin rengi ve pürüzlü hali daha pürüzsüz ve solgun bir hale gelebilir. 
  • Huzursuz bacaklar 
  • Tırnakların kırılması veya şekil bozuklukları 
  • Buz, kil. Çamur, toz, ıslak toprak veya sadece toprak, kömür gibi maddeleri yeme isteği
  • Soğuk eller veya ayaklar 
  • Sık hastalanma
  • Zayıflık 

KANSIZLIĞA NE İYİ GELİR

  • Kırmızı et
  • Baklagiller
  • Çerezler
  • Meyveler
  • Yeşil sebzeler
  • Deniz ürünleri
  • Düzenli egzersiz yapmak

KANSIZLIĞA İYİ GELEN YİYECEKLER İÇECEKLER

  • Ispanak
  • Lahana
  • Kara lahana
  • Karahindiba yeşillikleri
  • Pazı (özellikle İsviçre pazısı)
  • Portakal
  • Kırmızı biber
  • Çilek
  • Kırmızı et
  • Kuzu eti
  • Karaciğer
  • Sığır eti
  • Böbrek
  • Konserve sardalye
  • Ton balığı 
  • Somon
  • Levrek 
  • Mezgit
  • Yoğurt
  • Peynir
  • Brokoli
  • Soya peyniri
  • Süt
  • Portakal suyu
  • Mısır unu ile yapılan gıdalar
  • Tam tahıllı gıdalar
  • Fasulye
  • Nohut
  • Barbunya
  • Soya fasulyesi
  • Bezelye
  • Börülce 
  • Kabak çekirdeği
  • Kaju
  • Antep fıstığı
  • Badem 
  • Kayısı
  • Yumurta sarısı
  • Kuru üzüm
  • Mercimek
  • Fındık 
  • Havuç 
  • Karpuz 
  • Greyfurt
  • Kavun 
  • Tatlı patates 
  • Kinoa 
  • Pancar
  • Kırmızıbiber 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...