• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    122734
  • up
    USD
    5.9158
  • up
    EURO
    6.5571
  • up
    GBP
    7.689
  • up
    Altın
    296.904
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 04.01.2020 - 09:55 Yorum : 0

Humus Tarifi yapımı ve Humus yemeği nasıl yapılır, Humus nasıl yapılır

Humus yapımı aslında zor diye bilinir. Bunun sebebi de humusun nohutla yapılması ve nohuttun bir gün öncesinde ıslatılması, sonraki gün haşlanmasıdır. Humusu, en pratik şekilde yapmak isterseniz ve nohut ıslatmak ve haşlamak gibi işlemlere vaktiniz yoksa o zaman hazır konserve olarak satılan büyük markaların hazırladığı ve metal kaplardaki haşlanmış nohutları da kullanabilirsiniz çünkü bunların içinde nohut, su ve tuzdan başka hiçbir katkı maddesi veya başka bir madde yoktur.

Humus Tarifi yapımı ve Humus yemeği nasıl yapılır, Humus nasıl yapılır

Humus yapımı aslında zor diye bilinir. Bunun sebebi de humusun nohutla yapılması ve nohuttun bir gün öncesinde ıslatılması, sonraki gün haşlanmasıdır. Humusu, en pratik şekilde yapmak isterseniz ve nohut ıslatmak ve haşlamak gibi işlemlere vaktiniz yoksa o zaman hazır konserve olarak satılan büyük markaların hazırladığı ve metal kaplardaki haşlanmış nohutları da kullanabilirsiniz çünkü bunların içinde nohut, su ve tuzdan başka hiçbir katkı maddesi veya başka bir madde yoktur.

Ayrıca humusta nohutların kabukları soyulur fakat biz, sizler için pratik humus tarifi verdiğimizden bu tarifte kabukları soymadan yapılmaktadır. Kabukları soyulmadan yapılan humusun tadı da gayet başarılıdır. Hatta usta aşçılardan bazılarının da kabuklarını soyamdan yaptıklarını işittik.

Hızlı pratik lezzetli pürüzsüz humus tarifi

Malzemeler

  • 1 kutu haşlanmış konserve nohut (500 gram)
  • 5 çorba kaşığı tahin (70 gram)
  • Yarım limon suyu (eğer limon sulu değilse tam limon suyu ekleyebilirsiniz)
  • 6 küp buz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

  1. Konserve nohut kullanıyorsanız suyunu süzdükten sonra mutlaka bir kez nohutları yıkayın. Bir mutfak parçalayıcısının içine nohutları atın.
  2. Eğer limonunuz çok suluysa yarım az suluysa bir tam limonun suyunu sıkın ve nohutların üzerine ekleyin.
  3. 2 tane 2 diş sarımsağı da mutfak robotundaki nohutların üzerine atın.
  4. 5 yemek kaşığı tahini, yaklaşık 70 gramdır, ilave edin.
  5. 2 çorba kaşığı zeytinyağı, bir tutam tuz ve 6 adet küp halinde buz ekleyin ve pürüzsüz bir hale gelene kadar robotta çekin. Bu yaklaşık 7-8 dakika kadar sürecektir.
  6. Çektiğiniz humusu servis tabağına alın ve düzelterek yerleştirin. Üzerine kimyon ve sumak ile dekor yapın.
  7. En son tüketileceği ve tam servis edileceği sırada üzerine zeytinyağını ve dilediğiniz yeşilliklerini ekleyerek servis yapın. Aksi taktirde erken eklenen zeytinyağını, humus hemen içine çekecek ve görüntüsü de lezzeti de iç açıcı olmayacaktır.
  8. Dilerseniz biraz daha derin bir kaba aldığınız humusu, ortasında krater gibi hafif bir derinlik oluşturup buraya zeytinyağı dökerek ve yine sumak ve kimyon eşliğinde de servis yapabilirsiniz.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber