Hünkar Beğendi nasıl yapılır? Hünkar Beğendi tarifi | HÜNKAR BEĞENDİ SALÇASIZ TARİF
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti Hünkar Beğendi tarifini herkes merak ediyor. Hünkar Beğendi Sultan Abdulaziz'in çok beğendiği ve tarihe Hünkar Beğendi olarak adını yazdıran bir yemek olan Hünkar Beğendi nasıl yapılır? Salçasız Hünkar Beğendi tarifi nasıl olur? Hünkar Beğendi sevenlerinin yapmakta zorlandığı fakat bir o kadar kolay ve lezzetli olan Hünkar Beğendi tarifi haberimizde...
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti Hünkar Beğendi tarifini herkes merak ediyor. Hünkar Beğendi Sultan Abdulaziz'in çok beğendiği ve tarihe Hünkar Beğendi olarak adını yazdıran bir yemek olan Hünkar Beğendi nasıl yapılır? Hünkar Beğendi sevenlerinin yapmakta zorlandığı fakat bir o kadar kolay olan Hünkar Beğendi tarifi haberimizde...
Hünkar Beğendi Malzemeleri:
- 5 adet patlıcan
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 çorba kaşığı un
- Yarım kilo et
- Tereyağı
- Karabiber ,tuz, kekik, pulbiber
- Pul biber
Hünkar Beğendi Yapılışı:
Hünkar Beğendi'nin ilk adımı olan patlıcanları ister fırında ister ocak üstünde közlüyoruz. Közlediğimiz patlıcanları soyup küçük küçük doğruyoruzç Ardından etleri bir tavaya atıp kısık ateşte içerisine biraz su katarak suyunu çekmesni bekliyoruz. Suyunu çeken ete az tereyağı, tuz, kekik ve pul biber atarak tatlandırıyoruz. Eti kavurduktan sonra Beşamel sosu için tencereye sütü, tereyağını ve unu ekleyip karıştırmaya başlıyoruz. Kaynayıp koyulaşan beşamel sosun içerisine bir tutam karabiber ekliyoruz. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra Beşamel içerisine közlediğimiz patlıcanları atıp karıştırıyoruz. Son olarak geniş bir tabağın içerisinine beşamel sosu ile birlikte hazırladığımız patlıcanları koyuyoruz. Ardından etleri koyduktan sonra bir kenarda tereyağı eritiyoruz, içerisine toz pulbiber ekleyip üzerine gezdirdikten sonra servis için hazır. Afiyet Olsun...