• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    122459
  • up
    USD
    5.9164
  • up
    EURO
    6.5565
  • up
    GBP
    7.6925
  • up
    Altın
    296.925
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 04.01.2020 - 09:46 Yorum : 0

Hünkâr beğendi tarifi, Hünkâr beğendi yapımı ve Hünkâr beğendi nasıl yapılır

Osmanlı mutfağından, günümüze gelen nefis bir tarif olan Hünkâr Beğendi tarifinin en güzel halini sizler için hazırladık. Bu tarif sizlerin de beğenerek tüketeceği nefis bir ana yemek tarifidir.

Hünkâr beğendi tarifi, Hünkâr beğendi yapımı ve Hünkâr beğendi nasıl yapılır

Osmanlı mutfağından, günümüze gelen nefis bir tarif olan Hünkâr Beğendi tarifinin en güzel halini sizler için hazırladık. Bu tarif sizlerin de beğenerek tüketeceği nefis bir ana yemek tarifidir.

Nefis Bir Ana Yemek Olan Hünkâr Beğendinin En Güzel Tarifi

Malzemeler

  • 600 gram kuzu but (arzuya göre dana eti)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Beğendi için:

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Hazırlanışı

  1. 4 adet orta boy patlıcana, delikler açarak, bir fırın tepsisine alın ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında, 20 dakika kadar pişirin ve hemen fırından çıkartarak bir cam kaba alıp üzerini streç film ile kapatın. 15 dakika bekleyin ve kolay soyulan kabuklarını alıp küp küp doğrayın.
  2. Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Üzerine 2 adet orta boy ve küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyerek güzelce kavurun.
  3. Pembeleşen soğanların üzerine 4 diş sarımsağı soyup küçük halkalar halinde doğrayıp üzerine ilave edin.
  4. 600 gram doğranmış dana veya kuzu etini de tavaya ilave ederek kavurmaya başlayın. Etler suyunu salacak ve tekrar çekecektir. Bu ana kadar karıştırarak pişmeye bırakın.
  5. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi, 3 adet kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi, en olarak da 2 su bardağı sıcak suyu ekleyerek karıştırın. Etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
  6. Beğendi için; 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.
  7. 1,5 yemek kaşığı unu da ekleyerek, unun kokusu çıkana dek kavurun. Üzerine fırınlayıp hazır hale getirdiğiniz patlıcanları ekleyin.
  8. 1,5 su bardağı sütü de patlıcanların üzerine ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. Sütü iki kere de ilave etmekte fayda var.
  9. Üzerine birer çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyin. En son da rendelenmiş kaşar peynirini ekleyerek karıştırıp ocaktan alın.
  10. Beğendiyi bir servis tabağına alın ve üzerine yumuşacık pişmiş etleri alın servis edin.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber