Tgrt Haber
29 Ocak 2020 13:31

İç pilav tarifi, İç pilav nasıl yapılır, İç pilav yapımı ve hazırlanışı

Pilav sevmeyen var mıdır? Peki iç pilav denemeyen var mıdır? Eğer hala bu efsane lezzeti denemediyseniz en kısa zamanda denemenizi tavsiye ederiz. Bu Osmanlı’dan günümüze kadar gelmiş pilav tarifinin tam ölçülü tutan tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

İç pilav tarifi, İç pilav nasıl yapılır, İç pilav yapımı ve hazırlanışı
İç pilav tarifi, İç pilav nasıl yapılır, İç pilav yapımı ve hazırlanışı,

Pilav sevmeyen var mıdır? Peki iç pilav denemeyen var mıdır? Eğer hala bu efsane lezzeti denemediyseniz en kısa zamanda denemenizi tavsiye ederiz. Bu Osmanlı’dan günümüze kadar gelmiş pilav tarifinin tam ölçülü tutan tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Özellikle et yemeklerinin, tavuklu yemeklerin yanında bir yıldız gibi duran iç pilav hem yapımı hem lezzeti bakımından kendisi gibi garnitür yemeklerine fark atmaktadır. Yaparken de asla zorlanmayacağınız bu pilavın tarifi de oldukça pratiktir.

Usta Şef Arda’dan İç Pilav Tarifi

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan – yemeklik doğranmış
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yenibahar
  • Tarçın
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • 3 su bardağı su

Hazırlanışı

  1. Pilav tenceresine zeytinyağını alın ve ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız 1 adet soğanı ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun.
  2. Dolmalık fıstığı ve pirinci ekleyip kavurun. Tuzu da ilave edin.
  3. Kuş üzümlerini sıcak suda 15 dakika bekletin ve suyunu süzüp pirincin üzerine ekleyin.
  4. Tarçın, yenibahar, karabiber, toz şekeri ekleyin.
  5. En son 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve en yüksek ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra 15 dakika kadar en kısık ateşte tamamen suyunu çekmesini bekleyin.
  6. Bir bezle kapağını kapatıp demlendirin.

Tam ölçülü nefis lezzetli ciğerli iç pilav tarifi

Malzemeler

  • 250 gr kuzu ciğeri (veya tavuk ciğeri)
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
  • 2,5 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı dolma baharı(tepeleme)
  • 1 çay kaşığı tarçın(tepeleme)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı + 2 kaşık zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Hazırlanışı

  1. 250 gram kuzu ciğerini, zardan büyük olacak şekilde doğrayın.
  2. 1,5 su bardağı pirinci ıslatın.
  3. Bir pilav tenceresine zeytinyağının yarısını alın ve biraz ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.
  4. 1 çorba kaşığı dolmalık fıstığı da ekleyin ve rengi hafif dönene kadar kavurun.
  5. Zardan iki kat büyük doğradığınız ciğerlerinizi ekleyin. Karıştırarak 3 dakika kadar kavurun.
  6. Islattığınız pirinci de yıkayıp ekleyin. Üzerine 1 tepeleme çay kaşığı dolma baharatını, yarım çay kaşığı karabiberi ve 1 tepeleme çay kaşığı tarçını, 2,5 çorba kaşığı kuş üzümünü, yarısını ayırdığımız zeytinyağını ve tuzu da ekleyin. 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Karıştırın ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  7. En son demlenmesi için dilerseniz sofra bezine sarın dilerseniz de kapağı ile tencere arasına temiz bir bez koyup 20 ila 30 dakika arasında demlendirin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...