Tgrt Haber
06 Ağustos 2020 12:52

iCloud drive nedir / iCloud drive nasıl girilir / iCloud drive nasıl silinir / iCloud drive giriş açılmıyor / iCloud drive whatsapp

iCloud drive, birden fazla cihazda aynı bilgilere erişebilmeyi sağlayan bir depolama alanıdır. Örneğin bir telefonda istediğiniz fotoğraflar ve belgeler var ise bu bilgilerin aynısına, bilgisayarınızda veya tabletinizden ulaşabilirsiniz.

iCloud drive nedir / iCloud drive nasıl girilir / iCloud drive nasıl silinir / iCloud drive giriş açılmıyor / iCloud drive whatsapp
iCloud drive nedir / iCloud drive nasıl girilir / iCloud drive nasıl silinir / iCloud drive giriş açılmıyor / iCloud drive whatsapp

iCloud drive, birden fazla cihazda aynı bilgilere erişebilmeyi sağlayan bir depolama alanıdır. Örneğin bir telefonda istediğiniz fotoğraflar ve belgeler var ise bu bilgilerin aynısına, bilgisayarınızda veya tabletinizden ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte tüm güncel resimler, dosyalar veya kayıtlara tüm aygıtlardan ulaşabileceğiniz gibi iCloud üzerinde yeni dosya veya klasörler de oluşturabilirsiniz. Bu dosya veya klasörler üzerinden birden çok uygulamaları çalıştırabilirsiniz. Aynı zamanda icloud yüklediğiniz mac book bilgisayarınızdaki tüm belgelere diğer cihazlardan erişebilirsiniz. Bu dosyaları dilediğiniz herkesle paylaşabilirsiniz.  

iCloud drive nasıl girilir

iCloud drive uygulamasına girebilmek için önce onu bilgisayara indirmek gerekmektedir. Bilgisayarda bunu indirdikten sonra tüm aygıtlarınızda icloudu ayarlayıp hazırlayın. Aplle kimliğiniz var ise bununla yok ise yeni oluşturarak iclouda giriş yapın. Buralarda ipad, ipod touch, iphone ve mac book unuzda üzerinde çıkan yönergelerinde izleyin. iCloud kullanımı için internet bağlantısı gerekmektediir. 

iCloud drive nasıl silinir

Öncelikle icloud drive ı silmeden mutlaka içindeki size lazım olabilecek bilgileri almayı unutmayın. Bundan sonra iphone da ayarlara gidin, üstte apple kimliğinizin yazdığı bölüm olacak. Burada isim soy isminiz vardır. Buraya tıklayın. Burada icloudu tıklayın. İcloud drive ı kapatın. Az bir miktar yukarı çıkıp Saklama Alanını Yöneti tıklayın. Bu seçenekte icloud drive varsa ona tıklayın ve dilerseniz oradan silin.  

iCloud drive giriş açılmıyor 

iCloud drive girişini açamıyorsanız o zaman şifrenizi sıfırlamanız gerekebilir. Sistem buna izin verirse şifrenizi sıfırlayarak yeniden aynı hesaba giriş yapabilirsiniz. 

iCloud drive whatsapp 

iCloud yedeklemesi yapmak için Apple kimliğinizle icloud un içine girin ve oradan icloud drive açın.

Telefondan yedeklemeyi yapmak için watsapp ayarlar kısmına gidin. Burdan sonra Sohbetler seçeneğine tıklayın ve oradan da Sohbet Yedeği seçeneğini seçip Şimdi Yedekle deyin. Bunu yaparken eğer hücresel veri kullanacaksanız, icloudun hücresel veri kullanımına izin vermelisiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...