• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    105520
  • up
    USD
    6.8125
  • up
    EURO
    7.5605
  • up
    GBP
    8.4247
  • up
    Altın
    379.423
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 09.04.2020 - 10:57 Yorum : 0

İftar yemeği menüsü 1 Ramazan iftar menüsü

Menümüzü, Ramazan-ı Şerif’in birinci gününe göre hem karınları hem de orucun ilk günü gözleri doyuracak şekilde hazırladık. Birinci gün menüsündeki nohudu fazla haşlarsanız, iftarın 2. Gününde rahatlıkla nohut yemeği veya salatası yapabilir böylelikle bir yemeği tek seferde halletmiş olursunuz.

İftar yemeği menüsü 1 Ramazan iftar menüsü

Menümüzü, Ramazan-ı Şerif’in birinci gününe göre hem karınları hem de orucun ilk günü gözleri doyuracak şekilde hazırladık. Birinci gün menüsündeki nohudu fazla haşlarsanız, iftarın 2. Gününde rahatlıkla nohut yemeği veya salatası yapabilir böylelikle bir yemeği tek seferde halletmiş olursunuz. 

Menü içeriği

Kremalı tel şehriyeli tavuk suyu çorba
Fırında patlıcan kebabı
Nohutlu pilav
Cacık 
Kolay havuç dilim baklava

Tarifler 
Kremalı tel şehriyeli tavuk suyu çorba
Malzemeler
8 su bardağı tavuk suyu
1 kase didiklenmiş tavuk eti
1 paket sıvı krema (200 ml)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tel şehriye
Tuz, karabiber
1 tutam maydanoz
Arzuya göre pul biber

Hazırlanışı
Tavuk suyu için bir adet tavuk göğsünü veya budunu haşlayın.
Bir tencereye tereyağını alın ve eridikten sonra üzerine 2 yemek kaşığı unu ekleyerek en az 3 dakika kavurun.
Üzerine 8 su bardağı tavuk suyunu ilave edin ve bu esnada çırpma teliyle sürekli olarak çırpın.
Kaynayan tenceredeki tavuk suyuna 3 yemek kaşığı tel şehriyeyi ilave edin ve kaşıkla karıştırın. Bu şekilde 5 dakika kadar pişirin.
Üzerine haşlanan tavuk etlerini didip ilave edin. 
Ocağın altını kısın ve sürekli karıştırarak bir paket kremayı ilave edin. Kremanın kesilmemesi için sürekli karıştırmak çok önemli.
Tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra birkaç kez daha karıştırın ve ocağın altını kapatın.
Üzerine dilerseniz maydanoz, pul biber, tereyağı yakıp ilave edebilirsiniz.

Fırında patlıcan kebabı
Malzemeler 
1 kilo patlıcan
Köftesi için
500 gr kıyma
1 kuru soğan
1 yumurta
Maydanoz
2 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Üzeri için
Domates
Sivri biber
1 su bardağı su
1 kaşık salça
Tuz
Kızartmak için
Sıvıyağ

Hazırlanışı
1 kilo patlıcanı çizgili bir şekilde soyun ve en az ayrım saat tuzlu suda bekletin. Dilerseniz halka halinde doğradıktan sonra da tuzlu suda bekletebilirsiniz, bütün olarak da bekletebilirsiniz. Patlıcanlar bir parmak kalınlığında kesilmelidir.
Bu arada köfte için tüm malzemeleri bir araya getirin ve güzelce yoğurun.
Yarım saat tuzlu suda bekleyen patlıcanları çıkartın ve ıslaklığını bir kağıt havlu ile alın.
Patlıcanları ve köfteleri bir tavada kızartın. Dilerseniz fırın tepsisinde 200 derecede 20 dakika ile 30 dakika arasında da pişirebilirsiniz.
Ardından bir yuvarlak fırın kabına, bir patlıcan, bir köfte olacak şekilde sıralayın. Tüm malzemeler bitene kadar sıralamaya devam edin.
Üzeri için olan malzemeleri domates ve sivri biberi de ortasına koyun.
1 su bardağı suyu bir karıştırma kabında, 1 yemek kaşığı salça ile ve tuz ile karıştırıp patlıcan ve köftelerin üzerinden dökün.
170 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.

Kolay havuç dilim baklava
Malzemeler 
470 gr baklava yufkası
200 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı veya ceviz

Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker (250 ml lik su bardağında)
2,5 su bardağı su
1 ince dilim limon
32 cm kadar yuvarlak fırın kabın

Hazırlanışı
Tereyağı eritin ve üzerine sıvı yağı ilave ederek ılık hale getirin.
Kullanacağınız tüm yufkayı açın ve üst üste iken fırın kabınızın altını yufkaların üzerine koyarak kesin.
Fırın kabınızın tabanını iyice yağlayın.
Kabınızın büyüklüğüne göre kestiğiniz yuvarlak yufkalardan bi tane alın ve tabanına yerleştirin. Üzerine fırça ile hazırladığınız yağ karışımından alarak serpiştirin. Yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar dökün.
Üzerine kenarlardan çıkan yufkalardan dizin ve yine yağ serpin. Bu şekilde tüm kenar yufkaları bitene kadar işleme devam edin.
Ardından en son yağ döktüğünüz parçaların son katına ceviz veya Antep fıstığını serpin.
Düzgün olarak kesilen yuvarlak yufkaları 14 kat olacak şekilde her katını yine aynı şekilde yağlayarak serin.
En son kalan yağı son katın üzerine sürün ve havuç dilim olacak şekilde 16 dilime ayırın.
170 derecede fırını önceden ısıtın ve kabınızın altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Altının piştiğinden emin olun. Mutlaka kontrollü olun.
Bir tencereye şerbeti için olan malzemelerin tümünü alın ve şeker eriyene kadar karıştırın. Sonra kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbetin altını çok kısık olmayacak şekilde azaltın ve 170 dakika ile20 dakika arasında şerbeti koyulaşıp kıvam alana kadar kaynatın. Çok koyu olmayacak.
Fırında pişen baklavanın ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbet ılık iken birbiri ile kavuşturun. Korkmayın hamur olmuyor. Birkaç saat mutlaka dinlendirin ki tüm şerbeti çeksin. Bu efsane lezzeti servis yapın.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber