Tgrt Haber
09 Nisan 2020 13:37

İftar yemeği menüsü 10 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 10 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 10 Ramazan iftar menüsü
  1. Köfteli yayla çorbası
  2. Bodrum kebabı diğer adı ile çökertme kebabı
  3. Hoşaf
  4. Çiğnenen sakızlı muhallebi

 

Köfteli yayla çorbası

Malzemeler

  • 10 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • Karabiber, tuz
  • 1 çay bardağı pirinç

 

Terbiyesi için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1-2 damla limon suyu

 

Üzeri için;

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Nane, pul biber

 

Hazırlanışı

  1. Köfte malzemelerinin pirinç hariç tümünü yoğurun.
  2. Tencereye pirinci alın üzerine 1 litre kadar su ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  3. Terbiyesi için tüm malzemeleri bir karıştırma kabında çırpın ve üzerine yemeğin suyundan alarak alıştırın. Sonra yavaşça çorbaya ekleyin. Aynı anda hızlı hızlı karıştırın.
  4. Çorba kaynamaya başladığında üzerine kaynar suyu ve köfteleri ekleyerek 15 dakika bu şekilde orta ateşte pişirin.
  5. Üzeri için tereyağı eritin ve kızdırın sonra nane ve diğer baharatları ekleyerek çorbanın üzerine ilave edin.

 

 

Bodrum kebabı veya çökertme kebabı

Malzemeler

  • 500 gram julyen yani uzun kesilmiş biftek veya bonfile eti
  • 3 adet orta boy patates
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz, karabiber, pul biber

 

Et marinesi için;

  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Kekik, kimyon

 

Domates sosu için;

  • 3 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

 

Hazırlanışı

  1. Biftek etini marine etmek üzere bir kaba alın ve üzerine soğanı ve sarımsağı ince doğrayarak ilave edin. Diğer tüm marine malzemelerini de ekleyin ve karıştırarak en az 2 saat boyunca buzdolabında bekletin.
  2. Etler dinlendikten sonra ısınmış bir tavaya etleri alın ve 3-4 dakika boyunca kavurun. Üzerine az sıcak su, ilave edin ve etler suyunu çekene kadar orta ateşte pişmeye bırakın. Etler pişmek üzereyken tuz ve baharatları ekleyin.
  3. Domates sosu için önce yağı bir tavaya alın ısıtın. Üzerine salçayı ekleyip iki dakika kavurun. Rendelediğiniz domatesleri de ilave edin beş dakika pişirin. En son tuz atıp ocağı kapatın.
  4. Patatesler için, patatesleri kibrit çöpü gibi incecik doğrayın. Kızgın yağda kızartın.
  5. Yoğurdu bir kaseye alın ve pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın.
  6. Servis tabağına ilk olarak kızarttığınız patatesleri, sonra yoğurdu, ardından domates sosunu ve etleri koyarak servis yapın.

Çiğnenen sakızlı muhallebi

Malzemeler

Malzemeler

 

  • 1 litre süt
  • Yarım paket tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 tane damla sakızlı şekersiz sakız
  • 1 paket vanilya

 

Hazırlanışı

 

  1. Yarım paket tereyağını bu da yaklaşık 125 gram etmektedir, bir tencereye alarak eritin.
  2. Üzerine 1 su bardağı unu ve 1 litre sütü ekleyerek karıştırın.
  3. 2 tane sade şekersiz ve damla sakızlı sakızı ikiye bölerek muhallebinin içine atın ve muhallebi kaynayıp kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Kıvam alan muhallebiyi, kuplara veya kaselere alın ve üzerini Antep fıstığı ile süsleyin. Dilerseniz başka şeylerle de süsleyebilirsiniz fakat bu muhallebiye en çok Antep fıstığı yakışmaktadır.
  5. Muhallebiden kalırsa üzerine bir miktar kakao ekleyip karıştırarak bir sıkma torbasından muhallebilerin üzerine süsleme yapabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...