Tgrt Haber
09 Nisan 2020 13:46

İftar yemeği menüsü 12 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 12 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 12 Ramazan iftar menüsü
  1. Kremalı brokoli çorbası
  2. Tavuklu krep sarma
  3. Komposto veya hoşaf
  4. Haşhaşlı revani

 

 

Kremalı brokoli çorbası

Malzemeler

  • 2 demet brokoli
  • 1 adet soğan
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1/4 demet dereotu

 

Hazırlanışı

  1. Soğanları küp olacak şekilde doğrayın.
  2. Bir tencereye zeytinyağını alın ve kızdırın. Üzerine soğanları ekleyin. Pembeleşene kadar kavurun.
  3. Brokolileri, güzelce yıkayıp çiçeklerine ayırın. Birkaç dakika kavurun.
  4. Üzerine de tuzu ve karabiberi serpin.
  5. Tencereye 6 su bardağı suyu ilave edin. Birkaç kez kavurun ve brokoliler yumuşayana kadar pişirin. Bu esnada suyunun fazla olduğunu düşünüyorsanız, blenderden geçirmeden suyunu mutlaka dökün.
  6. Yumuşayan çorbanızı blenderden geçirin. Çorbanın içinde hiç tane kalmayana kadar blenderden geçirmeye devam edin.
  7. Ardından üzerine kremayı dahil edip birkaç dakika daha kaynatın. Bu aşamada fazla kaynatmayın ki krema kesilmesin.

 

Tavuklu krep

Malzemeler

  • 400 gr tavuk bonfile
  • 250 gram mantar
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı dolmalık biber
  • 2 adet domates
  • Tuz, karabiber, yenibahar, pul biber
  • 2 kaşık sıvı yağ

 

Krep malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ

 

Hazırlanışı

  1. Sıvıyağı tavaya alın ve biraz ısındıktan sonra üzerine minik doğranmış tavukları ekleyin. Rengi değişene kadar kavurun.
  2. Üzerine kabuklarını soyup minik veya ince olarak doğradığınız mantarları ekleyin ve sotelemeye devam edin.
  3. Biberlerin ikisini de küçük doğrayıp kavurma işlemine dahil edin.
  4. Tam pişmek üzereyken üzerine domatesleri de ekleyip soteleyin. En son baharatları da ekleyip tavuklar pişene dek gerekirse az su ilave ederek kontrollü şekilde pişirin.
  5. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
  6. Krep için sıvı yağ hariç tüm malzemeleri bir kapta çırpın. Bir tavaya az sıvı yağ ekleyip krepleri hazırlayın.
  7. Kreplerin her birinin ortasına hazırladığınız tavuklu harçtan 2 yemek kaşığı kadar doldurup kare veya dikdörtgen olacak şekilde bohça gibi sarın.
  8. Bir fırın tepsisine dizin ve üzerine kaşar rendeleyin veya dilim olarak bırakın.
  9. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

 

Haşhaşlı revani

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

 

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3 damla limon

 

Hazırlanışı

  1. Derin bir tencereye şerbeti için malzemelerin tümünü alın ve şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte kaynatın ve soğumaya bırakın.
  2. Bir karıştırma kabına önce yumurtayı ve şekeri ekleyerek iyice köpük olana dek çırpın. Sıvı yağı, sütü ekleyip yeniden çırpın.
  3. Unu, irmiği, haşhaşı, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin ve karıştırın.
  4. Büyük boy kare bir borcama yağlayıp kek karışımını dökün. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar bu da 30 dakika gibi olabilir pişirin.
  5. Kek piştikten sonra fırından çıkartın ve 5 dakika kadar ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin. Ardından şerbetle buluşturun. En az 2 saat bekletin ki şerbeti tamamen çeksin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...