Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Nisan 2020 13:49

İftar yemeği menüsü 14 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 14 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 14 Ramazan iftar menüsü
  1. Lokantacıdan mercimek çorbası tarifi
  2. Denizli Usulü Salçasız Nohut veya Terbiyeli Nohut
  3. Süpangle

Lokantadan mercimek çorbası tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için

  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tablet tavuk suyu ya da evde kendi yaptığınız tavuk suyu varsa daha güzel olur
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı ucuyla zerdeçal
  • Yarım üç yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerini süslemek için

  • Biraz yağ, kırmızı biber ve biraz yağ kuru nane

Hazırlanışı

  1. Mercimeği akşamdan ıslatın. Üzerini geçecek kadar ıslatın. İsterseniz akşam yapacaksanız aynı günün sabahından da ıslatabilirsiniz.
  2. Bir tencereye sıvıyağı alın ve biraz ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Biraz kavurun.
  3. Üzerine 2 litre su ekleyin dilerseniz tavuk suyu da ekleyebilirsiniz. 20 dakika kısık ateşte kaynaması için bırakın.
  4. Ayrı bir yerde bir tavaya 3 yemek kaşığı yağı ekleyin ve biraz ısındıktan sonra unu ekleyip kavurun. Unu çok yakmadan ve kavurmadan üzerine zerdeçal ve naneyi ekleyin. Ocağı kapatın.
  5. Bu unlu karışımı çorbanın içine ilave edin ve güzelce karıştırın. Ardından 10 dakika daha kaynatın. Sonra blenderden geçirin.
  6. Üzerini süslemek için yağı kızdırın ve baharatları ekleyerek çorbaya dahil edin.

Denizli Usulü Salçasız Nohut veya Terbiyeli Nohut

Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 250 gram tavuk budu veya göğüs kısmı
  • 1 adet soğan
  • Sıvıyağ
  • Tuz, karabiber

Terbiyesi için;

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Birkaç yemek kaşığı soğuk su

Hazırlanışı

  1. Nohutu bir gece önceden ıslatın. Soğuk suyla ıslattıysanız yemeği de soğuk suyla pişirin. Sıcak kullandıysanız, pişirirken de sıcak kullanın.
  2. Ertesi gün nohutu süzün ve bir soğanı rendeleyip birlikte 1 saat haşlayın.
  3. Butları dittikten sonra tencereye ekleyin ve hepsini birlikte yarım saat daha kaynatın.
  4. Tuzu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.
  5. Bir kasede yumurta sarısını, unu ve soğuk suyu çırpın ve yemeğin suyundan bir kepçe alıp kaseye ekleyip terbiye ile yemeği alıştırın. Ilınmış terbiyeyi yemeğe ekleyin ve 5 dakika daha yemeği kaynatın. Ardından servise hazır.

Supangle

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 orta boy çay bardağı (en küçük boy değil) şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3-4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 4 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 2 paket 80 gramlık çikolata (biri bitter diğeri sütlü)
  • 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

  1. 1 litre sütü, 1 çay bardağı şekeri, 1 paket vanilyayı, 4 tepeleme yemek kaşığı unu, 4 tepeleme yemek kaşığı kakaoyu, 2 paket çikolatayı 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolatayı bir tencereye alın ve karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz.
  2. Kısık ateşte biraz uzun sürebiliyor fakat kıvam ve lezzet almasındaki en önemli etkenlerden biri budur.
  3. Supangleniz kıvam aldıktan ve koyulaştıktan sonra ocaktan alın.
  4. Ayrı bir kaba tereyağını ve 2 yumurtayı alın ve mikserle çırpmaya başlayın. Sonra yavaş yavaş supangleyi bu karışıma ekleyin. Mikseri en yüksekte çalıştırarak bu işlemi tamamlayın.
  5. Supangleyi kuplara paylaştırın ve üzerini fıstık ile süsleyin. En az 3-4 saat dolapta beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...