Tgrt Haber
09 Nisan 2020 13:52

İftar yemeği menüsü 16 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 16 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 16 Ramazan iftar menüsü
  1. Şehriyeli misket köfteli çorba
  2. Patates püreli tavuk sote
  3. Trileçe

Şehriyeli misket köfteli çorba

Malzemeler

  • 2 litre su
  • 400 gr kıyma
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber, pul biber

Terbiyesi için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Nane, pul biber

Hazırlanışı

  1. Köfte için, kıyma, ince bulgur, rendelediğiniz sarımsak, soğan, yumurta, minik doğradığınız maydanozu, tuzu ve baharatları iyice yoğurun.
  2. Bir tabağa un serpin ve üzerine minik misket köfteler yapıp üzerine atın. Unda bekletin.
  3. Terbiye için yoğurt, yumurta, rendelendiğiniz sarımsağı ve unu karıştırın.
  4. Bir tencere kaynayan sudan birkaç kepçe alın ve hazırladığınız terbiyeyi sıcak suya alıştırın. Sonra suyun içine yavaşça döküp hızlıca karıştırın.
  5. Kaynayan çorbaya hafif unlanmış köfteleri ilave edin ve kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Kıvamı koyulaşan çorbaya tuzunu ilave edin karıştırın ve üzerine yağ yakarak servis yapın.

Patates püreli tavuk sote

Malzemeler

Tavuk sote için

  • 1 bütün bir de yarım tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Kekik, pul biber ve tuz

Patates püresi için

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sut
  • Tuz

Üzeri için

  • Kaşar rendesi ve pul biber

Hazırlanışı

  1. Patateslerin kabuklarını soyun ve dörde bölüp haşlayın.
  2. Tavuk sote için tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Hafif yağladığınız bir tavaya tavukları alın ve renkleri değişene kadar karıştırın. Tuzu ilave edin ve kapağını kapatarak suyunu salıp çekene kadar pişirin. Sonrasında tavuklar biraz kızaracaktır. Tam bu anda pişmiş demektir. Bu anda tavukları başka bir tabağa alın.
  3. Aynı tavaya sebzeleri alın ve biraz yağ ekleyin ve soteleyin. Sarımsağı da ekleyin ve sotelemeye devam edin. Bu şekilde soteledikten sonra domatesleri de ekleyip tuzunu da kattıktan sonra karıştırın. Tavukları da ekleyerek kapağını kapatın. Bu şekilde biraz pişmeye bırakın.
  4. Diğer tarafta haşlanan patateslerin suyunu süzün ve güzelce ezin. Sütü azar azar ekleyerek püre kıvamına getirin.
  5. Dilerseniz porsiyonluk güveçlere dilerseniz büyük bir fırın kabına tavuk soteyi dökün. Düzeltin.
  6. Tavukların üzerine de püreyi ilave edip düzeltin.
  7. Servis yapmadan yarım saat önce 250 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilerseniz üzerine kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.

Trileçe

Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 300 gr toz şeker (1,5 su bardağı)
  • 350 gr un (2 su bardağı + 1 su bardağından bir parmak eksik)
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat

Süt şerbeti için;

  • 1 litre + 1 su bardağı süt
  • 1 paket krema
  • 100 gram toz şeker

Karamel sos için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Fındık büyüklüğünde tereyağı
  • Yarım çay bardağı su

Hazırlanışı

  1. Yumurtaların beyazlarını ayırın ve çırpıp kar gibi yapın.
  2. Üzerine şekeri yavaş yavaş ilave edin bir çimdik de tuz atın. Kar gibi beyaz olan bu karışıma sarıları ilave edin. Aşağıdan yukarı doğru köpüğünü söndürmeden karıştırın.
  3. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve karbonatı da ilave edin karıştırmaya devam edin. Hamurunuz köpüğü sönmemiş ve hafif akışkan bir kıvamda olmalıdır.
  4. Sadece tabanı az tereyağı ile yağlanmış ve tabanına yağlı kâğıt serilmiş dikdörtgen borcama dökün.
  5. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Yağlı kâğıdı çıkartın ve tersini yüze getirin.
  6. Şerbeti için tüm malzemeyi karıştırın ve şeker eriyene kadar karıştırın. Soğuması ve ılık hale gelmesi için bekletin.
  7. Pişen kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyin ve ılık şerbeti üzerine dökün.
  8. Şerbeti azar azar çektikçe dökün soğuması için dolapta bekletin.
  9. Karamel sos için şekeri tencereye alın ve orta ocakta k-hiç karıştırmadan karamelize olana kadar bekleyin. Bu esnada tencereyi sallayarak eşit miktarda karamelize olmasını sağlayabilirsiniz. Bütün şeker eridikten sonra, bir çırpma teliyle yanmasına izin vermeden kremayı ilave edin ve karıştırın. Limon suyu ve tereyağı da ilave edin. İyice karışıp fokurdadıktan sonra altını kapatın ve üzerine suyu ekleyin karıştırın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...