Tgrt Haber
09 Nisan 2020 13:54

İftar yemeği menüsü 17 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 17 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 17 Ramazan iftar menüsü
  1. Terbiyeli mısır çorbası
  2. Pratik Boşnak mantısı
  3. Kadayıflı muhallebi

Terbiyeli mısır çorbası tarifi

Malzemeler

  • Çeyrek su bardağı kırık mısır
  • 1 kase yoğurt
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Sıvı yağ

Hazırlanışı

  1. Mısırları haşlayın. Bu işlemi düdüklü tencerede de yapabilirsiniz.
  2. Bir karıştırma kabında 1 kase yoğurdu, 1 adet yumurtanın sarısını, 2 yemek kaşığı tepeleme unu ve tuzu ekleyerek iyice çırpın. Bu karışımı yavaşça haşladığınız ve mısırların içine ekleyin. Kıvamı koyu gelirse biraz su ekleyebilirsiniz.
  3. En son üzerine sıvı yağda salçayı kavurup servis yapın.

Pratik Boşnak mantısı

Malzemeler

  • 20 adet milföy
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • Karabiber, kimyon, tuz

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Salçalı tereyağı

Hazırlanışı

  1. Soğanı ince bir şekilde doğrayın ve üzerine kıymayı ve baharatları ekleyin. İyice yoğurun.
  2. Milföyü birkaç dakika oda sıcaklığında bekletin ve bir kareyi dörde bölecek şekilde tüm milföyleri kesin.
  3. Ortalarına bir çay kaşığı kadar harçtan paylaştırın.
  4. Tüm karelere harçtan koyduktan sonra bohça şeklinde kapatın.
  5. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerini sıvıyağ veya tereyağı ile yağlayın.
  6. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıktıktan sonra 10 dakika kadar bekletin ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sarımsaklı yoğurdu dökün.
  8. Tereyağından erittiğiniz salçayı yoğurdun üzerine ilave edin.

Kadayıflı muhallebi

Malzemeler

Çıtır kadayıf için;

  • 400 gram kadayıf (kuru veya yaş)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı ince kıyılmış ceviz ve fındık

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket 200 gr labne peynir
  • 1 paket krema

Hazırlanışı

  1. Kadayıfınız yaş ise buzlukta bekletin ve katılaştığında elinizle kırın.
  2. Bir tavaya 3 yemek kaşığı tereyağı alın, eritin.
  3. Üzerine kuru veya yaş ama elinizle ufalttığınız 400 gram kadayıfı ekleyin ve rengi altına dönene kadar kavurun. Kuru kadayıf kullandı iseniz aştın rengine dönmez. Onu biraz kavurmanız yeterli olacaktır.
  4. Şekeri ekleyin kavurmaya devam edin.
  5. Cevizi ve fındığı ilave edin ve kavurun. Şekerler eriyince soğuması için bir yere bırakın.
  6. Bir tencereye muhallebi için, önce 4 yemek kaşığı unu, 3 yemek kaşığı nişastayı, 1 su bardağı şekeri, 1 paket vanilyayı ekleyin ve üzerine 1 litre sütü azar azar döküp her döktüğünüzde iyice karıştırın. Bu şekilde topaklanma en az safhada olacaktır. Karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar kaynatın.
  7. Muhallebiniz, kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve ılınması için 15 dakika bir yerde bekletin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...