Tgrt Haber
09 Nisan 2020 13:55

İftar yemeği menüsü 18 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 18 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 18 Ramazan iftar menüsü,
  1. Domates çorbası
  2. Patlıcan oturtma
  3. Gelin pastası

Domates çorbası

Malzemeler

  • 5 adet büyük boy sulu domates
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı sıcak et suyu
  • 2 çay bardağı sıcak süt

Üzeri için malzemeler

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

  1. 1 yemek kaşığı tereyağını, bir tencereye alın ve eritin.
  2. Üzerine 2 yemek kaşığı unu ekleyip, unun rengi değişene kadar iyice kavurun.
  3. 5 adet domatesi rendeleyin. Eğer domateslerin suları az ise sayılarını biraz arttırabilirsiniz. Örneğin 2 adet daha domates rendeleyebilirsiniz. Rendelediğiniz domatesi, tencereye ekleyin. Bu şekilde karıştırarak 5 dakika kadar pişirin.
  4. Başka bir tencerede 4 su bardağı kadar et suyunu veya tavuk suyunu ısıtın. Sıcak olan bu et veya tavuk suyunu domates çorbasının üzerine dökün.
  5. Bir cezvede veya mikrodalgada ısıttığınız 2 çay bardağı sütü domates çorbası sütüne yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırın. Bu süt ile domatesin o keskin tadı azalarak içilebilir hale gelecek ve size yumuşacık bir içim imkânı sağlayacaktır.
  6. Çorba tenceresinin orta ateşte kaynayamaya bırakılmasının ardından, kısık ateşte de 15 dakika kadar iyice kıvam almasını sağlayın.
  7. Tüm pürüzlerin gitmesi için el blenderi ile çorbanızı karıştırın.
  8. Servis kaselerine aldığınız domates çorbanızın üzerine kaşar peyniri rendesi ilave ederek servis yapın.

Patlıcan oturtma

Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 500 gr dana kıyma (orta yağlı)
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet büyük domates
  • 3 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1, 5 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • 1 adet domates
  • 3 adet yeşil biber

Hazırlanışı

  1. Patlıcanları yıkayın, alacalı soyun ve tuzlu suda yarım saat bekletin.
  2. Bir tavaya biraz yağ alın ve üzerine kıymayı ekleyerek soteleyin.
  3. Soğanları, biberleri küçük küçük doğrayın ve ilave edin. Sotelemeyi devam edin.
  4. Baharatları ve tuzu da ilave edin ve karıştırın. Üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyin pişmeye bırakın. En son doğradığınız maydanozları ekleyerek ocağı kapatın.
  5. Patlıcanları süzün ve kurulayın ve patlıcanları halka halka kesip, bir fırın tepsisine sıralayın. 20 dakika bu şekilde 200 derecede pişirin veya kızgın yağda kızartın.
  6. Patlıcanları bir borcama dizin ve üzerine kıymalı harçtan serpin ve tüm patlıcan ve harçlar bitene kadar bu şekilde devam edin.
  7. Salçalı sosu hazırlayın ve patlıcanların üzerine dökün. En son süslemek için biber ve domatesleri ilave edip 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Gelin pastası

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki Islatmak İçin;

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı soğuk süt

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kremşanti (75 gr)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi veya fındık veya ceviz

Hazırlanışı

  1. Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile köpürene ve beyazlaşana kadar çırpın.
  2. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  3. Dikdörtgen bir fırın kabını iyice yağlayıp, hamuru dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Kürdan yardımı ile pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Kek piştikten sonra soğuması için kenara alın.
  4. Keki ıslatmak için gerekli olan süt ve şekeri çırpın ve şeker eriyince kekin tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra, keke dökün.
  5. Muhallebi malzemelerinin kremşanti hariç tümünü bir tencereye alıp karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Ardından soğumaya bırakın.
  6. Ilıyan muhallebiye kremşantiyi ekleyin ve mikser ile yüksek devirde birkaç dakika kadar çırpın.
  7. Ardından muhallebiyi kekin üzerine eşit miktarda dökün.
  8. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra nefis gelin pastanız hazırdır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...