Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Nisan 2020 13:57

İftar yemeği menüsü 19 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 19 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 19 Ramazan iftar menüsü
  1. Düğün çorbası orijinal tarifi
  2. Patatesli sulu köfte
  3. Şerbetli gül tatlısı

Düğün çorbası

Malzemeler

  • 500 gram kuzu gerdan eti
  • 6 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı kırmızı tatlı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı

  1. Gerdan etinin yağları fazla ise onları temizleyin ve güzelce yıkayın. Bir tencereye gerdan etini alın ve üzerini geçecek miktarda su koyup kaynamaya bırakın. Üzerinde köpükler çıktıkça onları alın. Ocağın altı kısıkta olmalı.
  2. Diğer taraftan çorbanın terbiyesi için bir karıştırma kabına; 1 adet yumurta sarısını, yarım su bardağı yoğurdu, 2 yemek kaşığı unu alın ve iyice çırpın. Üzerine tuzu da ekleyin.
  3. Haşladığınız kuzu gerdan etinin, etlerini kemikten ayırın ve küçük ince uzun parçalara ayırın.
  4. Karıştırmak kabındaki terbiyeye, gerdan suyundan yarım kepçe alıp karıştırın. Ardından bir kepçe alın ve bir daha karıştırın ve terbiyeyi yavaş yavaş gerdan etlerini aldığınız tenceredeki suya ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın. Etleri de ekleyin ve ardından kısık ateşte kıvam alana kadar kaynatın.
  5. Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin ve üzerine yarım çay kaşığı kırmızı tatlı biber ve 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyerek karıştırın.
  6. Yaktığınız tereyağı çorbaya ekleyin ve ardından çorbayı servis edin.

Patatesli sulu köfte

Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 300 gr yarı yağlı kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ekmek içi ya da yarım su bardağı galeta unu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon

Salçalı sos için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Yeterince kaynar su

Kızartmak için

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı

  1. Köfte için kıymayı, maydanozu, baharatları, galeta ununu, rendelediğiniz soğanı, sarımsakları, yumurtayı iyice yoğurun.
  2. Elinizi yağlayın ve minik köfteler hazırlayın. Bunları bir tepsiye dizin ve buzdolabında beklemeye alın.
  3. Bu arada patatesleri köftelerinize uygun boyutta küp küp doğrayın.
  4. Bir tencereye sıvı yağı alın. Soğanı küp küp doğrayın ve kavurun. Unu ekleyin ve kavurmaya devam edin. Salçayı da ekleyin ve kavurmaya devam edin. en son baharatları ekleyin ve 1 su bardağı suyu ekleyip bir tel çırpıcı ile çırpın. Üzerine suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edip kaynamaya bırakın.
  5. Bir tavayı ocağa alın ve üzerine kızartmak için sıvı yağ ekleyip patatesleri az yağda kızartın.
  6. Kaynattığınız salçalı suya patatesleri ilave edin.
  7. Aynı yağda köfteleri de kızartın ve ardından yine patatesler gibi köfteleri de tencereye ilave edin. Bu şekilde iyice pişene kadar iyice kaynatın. Bu şekilde 10 dakika pişirin.

Şerbetli gül tatlısı

Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 4,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı

  1. Şerbeti için bir tencereye şekeri, suyu ve limonu alıp şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbeti 7 dakika kadar daha kaynamaya bırakın. Ardından ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  2. Hamuru için bir karıştırma kabına, öncelikle oda sıcaklığında bıraktığınız 125 gram tereyağı ve 1 su bardağı sıvı yağı alıp güzelce birbiriyle karışana dek karıştırın.
  3. Üzerine yarım su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı sirke, 1 adet oda sıcaklığındaki yumurtayı, 1 su bardağı irmiği, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ve 1 tutam tuzu ekleyip güzelce, bütün malzemeler iyice karışana dek karıştırın.
  4. Hamuru yarım saat dinlendirin.
  5. Dinlendirilmiş hamuru rulo şekline getirip dört eşit parçaya ayırın.
  6. Parçaların her birini merdane ile açın ve bir yuvarlak kurabiye kalıbıyla yuvarlaklar çıkartın. Her bir yuvarlak hamurun 6 tanesini, sadece uçları üst üste gelecek şekilde dizin. Sonra rulo gibi sarın. Sardığınız ruloyu ikiye bölün ve yaprak şeklinde olan kısımları güle benzemiş olacaktır. Bu kısımlar, yukarı gelecek, kestiğiniz kısımlar altta kalacak şekilde tüm hamuru bu şekilde gül çiçek haline getirin.
  7. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu da tahminen 20 dakikayı bulacaktır ama siz yine kendi fırınınızın durumuna göre kontrollü olun.
  8. Fırından çıkartın ve ilk harlı sıcaklığı gidene kadar 5 dakika bekleyin. Ardından soğumaya bıraktığınız ve soğuyan şerbeti yavaş yavaş üzerine kepçe yardımı ile gezdirin. Şerbeti döktükten 5 dakika sonra tatlıları ters yüz yaparak iki tarafının da şerbeti çekmesi için bekleyin sonra tatlıları eski hallerine geri çevirin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...