Tgrt Haber
09 Nisan 2020 11:26

İftar yemeği menüsü 2 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 2 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 2 Ramazan iftar menüsü
On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..   
 
Domates çorbası
Hünkar beğendi
Nohut salatası
Tel şehriyeli pilav
Güllaç 
 
Domates çorbası
Malzemeler
5 adet büyük boy sulu domates
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı sıcak su
2 çay bardağı sıcak süt
 
Üzeri için malzemeler
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Hazırlanışı
1 yemek kaşığı tereyağını, bir tencereye alın ve eritin.
Üzerine 2 yemek kaşığı unu ekleyip, unun rengi değişene kadar iyice kavurun.
5 adet domatesi rendeleyin. Eğer domateslerin suları az ise sayılarını biraz arttırabilirsiniz. Rendelediğiniz domatesi, tencereye ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin.
4 su bardağı sıcak suyu domateslerin üzerine dökün.
2 çay bardağı sıcak sütü, domates çorbasının üzerine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli karıştırın. 
Çorba tenceresini, orta ateşte kaynayamaya bırakın ve kısık ateşte de 15 dakika kadar iyice kıvam almasını sağlayın.
Tüm pürüzlerin gitmesi için el blendırı ile çorbanızı karıştırın.
Servis kaselerine aldığınız domates çorbanızın üzerine kaşar peyniri rendesi ilave ederek servis yapın.
 
Hünkar beğendi
Malzemeler
600 gram kuzu but (arzuya göre dana eti)
2 adet orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Beğendi için
4 adet orta boy patlıcan
1,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
 
Hazırlanışı
Patlıcanları güzelce yıkayıp en az yarım saat tuzlu suda bekletin. Kurutun ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika közleyin. Ardından küp küp doğrayın.
Bir tavayı ısıtın ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını üzerine alıp kızdırın. 2 orta boy soğanı doğrayıp soteleyin.
Üzerine 4 diş sarımsağı minik halde doğrayın.
Üzerine dana veya kuzu etini ilave edin. Etler suyunu salıp tekrar çekene kadar yüksek ateşte kavurun.
Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi, 3 adet kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi, en olarak da 2 su bardağı sıcak suyu ekleyerek karıştırın. Etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
Beğendi için; 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.
1,5 yemek kaşığı unu da ekleyerek, unun kokusu çıkana dek kavurun. Üzerine fırınlayıp hazır hale getirdiğiniz patlıcanları ekleyin.
1,5 su bardağı sütü de patlıcanların üzerine ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. Sütü iki kere de ilave etmekte fayda var.
Üzerine birer çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyin. En son da rendelenmiş kaşar peynirini ekleyerek karıştırıp ocaktan alın.
Beğendiyi bir servis tabağına alın ve üzerine yumuşacık pişmiş etleri alın servis edin.
 
Nohut salatası
Malzemeler
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
Bir tutam doğranmış maydanoz, tane nane varsa dereotu ve taze soğan
6-7 tane doğranmış kornişon salatalık turşusu
3 tane közlenmiş kırmızı biber 
1 kutu konserve mısır 
1 tane kırmızı kuru soğan
1 tane rendelenmiş havuç (arzuya göre kullanın)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Baharat olarak sadece tuz ve pul biber
Hazırlanışı
Nohutları haşlayın.
Bir karıştırma kabına, tüm malzemeleri alın ve karıştırın. En son nohudu ekleyin. Servise hazır.
 
Güllaç 
Malzemeler
10 yaprak güllaç
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı gül suyu
Üzeri için
File Fıstık
Ceviz
Nar tanesi
Hazırlanışı
Sütü ve şekeri bir tencereye alın kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ılınmaya bırakın.
Derin bir büyük tepsi veya kaba, ılınan sütü dökün ve her bir güllaç yaprağını bu süte batırıp servis yapacağınız kaba alın. 
Güllaç yapraklarının yarısı bu şekilde tamamlandığında üzerine cevizini ekleyin ve diğer kalan yaprakları da aynı şekilde ıslatıp üst üste koyun.
Kalan sütün tamamını güllacın üzerine dökün. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin ve buzdolabında en az 3 saat tamamen soğuyana kadar bekletin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...