Tgrt Haber
09 Nisan 2020 14:00

İftar yemeği menüsü 21 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 21 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 21 Ramazan iftar menüsü
  1. Tavuk suyu çorba
  2. Kuru fasulye
  3. Hurmalı rulo pasta

Tavuk suyu çorba

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 8 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Terbiye için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak1/2 adet limonun suyu

Hazırlanışı

  1. Tavuk göğüslerini güzelce yıkayın ve haşlanmak üzere tencereye alın. Üzerine 8 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  2. Tavuklar ortalama 20 dakikada pişecektir. İçlerinin pembeliği gidene dek kaynatın ve daha sonra altını kapatın.
  3. Tavukları tencereden ayrı bir kaba alın ve burada tavukları didikleyerek küçültün ve tavukları burada bir süre beklemeye alın.
  4. Ayrı bir yerde, tereyağı ve zeytinyağını birleştirin ve 1 kaşık un ile kavurmaya başlayın. Unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  5. Tavukları haşlayarak elde ettiğiniz suyu, bu kavurduğunuz unun üzerine ekleyin ve çırpma teliyle karıştırın.
  6. Su kaynamaya başladığında pirinçleri de yıkayıp bu suya ekleyin.
  7. Başka bir kaseye, terbiyesi için gerekli olan yumurta sarısı, yoğurt, sarımsak ve limon suyunu ekleyin ve güzelce çırpın.
  8. Pirinçler yumuşadığında, kaynayan sudan bir miktar alıp hazırladığınız terbiyeye ekleyin. Sonra bu terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya dökün. Bu sırada çorbayı sürekli karıştırın.
  9. Didikleyerek kenara ayırdığınız tavukları da tencereye ekleyin.
  10. En son tuz ve karabiberi de ekleyin ve çorba tekrar kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Sonra altını kapatın.
  11. Tereyağı bir tavada kızdırın ve üzerine pul biber veya toz kırmızı biber ekleyerek, servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine ekleyin.

Kuru fasulye

Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet sivri biber
  • Birkaç diş sarımsak
  • 1-1,5 yemek kaşığı domates salçası

Hazırlanışı

  1. Kuru fasulyeyi bir gece önceden tuzlu suda ıslatın.
  2. Ertesi gün üzerini geçecek kadar su koyun ve haşlamaya bırakın. Ortalama 20 dakika veya yarım saat gibi bir sürede haşlanacaktır fakat bu süre fasulyenin cinsine göre uzayıp azalabilir.
  3. Fasulyenin haşlanırken üzerinde biriken köpükleri alın. Kapağı yarım kapalı olarak haşlayın.
  4. Haşlanan fasulyelerin suyunu süzün ve bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı alın eritin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin ve kavurun. Pembeleşen soğanların üzerine tuzu ekleyin.
  5. Küçük biber ve sarımsağı ekleyip kavurun ve salçayı ekleyin iyice kavurun.
  6. Üzerine haşladığınız fasulyeleri ilave edip kavurun.
  7. Yemeğin üzerini iki üç parmak geçecek kadar su ekleyin ve pişirmeye bırakın. Kıvamı hafif koyulaşan fasulyeyi servis edebilirsiniz.

Hurmalı rulo pasta

Malzemeler

  • 1 kg irmik
  • 1 su bardağı un
  • 250 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı hurma
  • 1 su bardağı ılık su

Hazırlanışı

  1. Pastamızın iç harcı için, hurmaları güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkartın. Ardından ince ince doğrayın ve bir robotta iyice çekin.
  2. Bir tavada tereyağını eritin. Eridiği gibi üzerine çektiğiniz hurmaları ekleyip güzelce karıştırıp kavurun.
  3. 1 su bardağı cevizi iyice dövün ve hurmaların üzerine ilave edin.
  4. 1 tatlı kaşığı tarçını da üzerine ilave ederek 3 dakika kadar kavurun. Sonra altını kapatıp soğuması için bir kenara bırakın.
  5. Hamuru için bir karıştırma kabına, 1 kg irmiği, 1 su bardağı unu, 1 paket vanilyayı, 1 paket kabartma tozunu ve bir tavada erittiğiniz tereyağını alın.
  6. Bu malzemelerin tümünü yoğururken, 1 su bardağı suyu da yavaş yavaş dökerek yoğurmaya devam edin. Hamurunuz kulak memesi kıvamı denilen kıvama geldiğinde, yarım saat dinlenmeye bırakın. Üzerini nemli bir bezle kapatmayı unutmayın.
  7. Hamuru açacağınız zemini, güzelce temizleyip hafifçe yağlayın.
  8. Hamuru, bir parmak kalınlığında ve 12 cm kadar eni olacak şekilde açın. Şekli dikdörtgen olmalı. Etrafını elinizle düzeltin.
  9. Soğumaya bıraktığınız iç malzemesini bu uzun kenara yayın ve hamur hazır hale geldikten sonra uzun olan kenardan hamuru sarmaya başlayın ve rulo yapın.
  10. Rulo haline gelen hamurdan, iki veya üç parmak kalınlığında (tamamen siziz zevkinize göre) kesin ve hepsi aynı büyüklükte olacak şekilde dilimleyin.
  11. Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın ve yaklaşık 2 santim aralıklarla rulo pastanızdan kestiğiniz dilimleri yerleştirin.
  12. Önceden ısıtılmış 15-75 derece fırında, rulo dilimlerinizin üzeri kızarana kadar, bu da 20-25 dakikaya tekabül etmektedir, pişirin ve ardından servise hazır.
  13. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek çok daha şık ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...