Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Nisan 2020 14:05

İftar yemeği menüsü 23 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 23 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 23 Ramazan iftar menüsü
  1. Yoğurt çorbası
  2. Kayseri yağlaması
  3. Efsane bir lezzet sakızlı muhallebi

Yoğurt çorbası

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı arpa şehriye1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 7 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane ve kırmızı pul biber

Hazırlanışı

  1. Zeytinyağını tencereye alın, hafif kızdırın ve şehriyeyi ekleyerek kavurun.
  2. Şehriyelerin tam olarak rengi değiştikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı unu ekleyerek iyice karıştırıp şehriyelerle bütünleşmesini sağlıyoruz.
  3. Unu kavurduktan sonra üzerine sıcak suyu yavaş yavaş döküp karıştırıyoruz. Çorbayı kaynamaya bırakıp çorbamızın terbiyesini hazırlayalım.
  4. Yoğurdu, yumurtayı ve limonu bir kâsede güzelce karıştıralım. Eğer siz normal yoğurt kullanacaksanız o zaman unu bir miktar daha arttırabilirsiniz.
  5. Hazırladığımız terbiye kasesinin içine bir kepçe kaynayan çorbadan alıp miyaneyi inceltiyoruz ve böylece kesilmesini önlüyoruz.
  6. Sonra ikinci kepçeyi de terbiyeye ekleyip biraz karıştırıp artık yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ekliyoruz.
  7. Terbiyesinin tamamını ekledikten sonra 1-2 dakikayı geçmeyecek kadar çorbayı karıştırmadan kaynamaya bırakıyoruz ve hemen ardından tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz.
  8. Üzerine dökmek için 2 yemek kaşığı kadar tereyağını bir tavada eritin ve üzerine 1 yemek kaşığı nane ve kırmızı pul biberi atarak karıştırın.
  9. Daha sonra tereyağı çorbanızı servis ederken çorabının üzerine dökün.

Kayseri yağlaması

Hamuru için malzemeler

  • 500 gr. un
  • 1 su bardağı su
  • ½ su bardağı süt
  • 10 gr. yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

Kıymalı harç için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 350 gr. kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 tane yeşil sivri biber
  • 6-7 adet domates
  • 1 yemek kasığı domates salçası
  • 1 yemek kasığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı su
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

  1. Su, süt, şeker, maya ve sıvıyağı karıştırın ve mayayı eritene kadar karıştırın.
  2. Üzerine önce tuzu sonra unu yavaş bir şekilde ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 1 saat üzeri kapalı şekilde dinlendirin ve mayalanmasına izin verin.
  3. İç harcı için bir tavada önce tereyağı eritin ve üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun.
  4. Sonra kıymayı ekleyip kavurun
  5. Biberleri ekleyip kavurun. Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  6. Baharatları ve tuzu ve suyu da ekleyip harcın suyu yarı yarıya düşene kadar pişirin. Biraz sulu kalmasına dikkat edin.
  7. Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölün ve pasta tabağı büyüklüğünde açın. sonra açtığınız bu hamurları yağsız tavada önlü arkalı pişirin.
  8. Pişirdiğiniz her bir yufkanın arasına hazırladığınız kıymalı harçtan birkaç kaşık döküp hamurun her yerine gelecek ve her yeri yumuşayacak şekilde kaşığın tersiyle sürün.
  9. Tüm bezeleri bu şekilde tamamlayıp harç ile buluşturduktan sonra pasta şeklinde yuvarlak yağlamayı dörde bölün ve dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Sakızlı muhallebi

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım paket tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 tane damla sakızlı şekersiz sakız
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı

  1. Yarım paket tereyağını bu da yaklaşık 125 gram etmektedir, bir tencereye alarak eritin.
  2. Üzerine 1 su bardağı unu ve 1 litre sütü ekleyerek karıştırın.
  3. 2 tane sade şekersiz ve damla sakızlı sakızı ikiye bölerek muhallebinin içine atın ve muhallebi kaynayıp kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Kıvam alan muhallebiyi, kuplara veya kaselere alın ve üzerini Antep fıstığı ile süsleyin. Dilerseniz başka şeylerle de süsleyebilirsiniz fakat bu muhallebiye en çok Antep fıstığı yakışmaktadır.
  5. Muhallebiden kalırsa üzerine bir miktar kakao ekleyip karıştırarak bir sıkma torbasından muhallebilerin üzerine süsleme yapabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...