Tgrt Haber
09 Nisan 2020 14:06

İftar yemeği menüsü 24 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 24 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 24 Ramazan iftar menüsü
  1. Arbaşı çorbası
  2. Ekşili nohutlu mantı
  3. Fırında sıcak helva

Arbaşı çorbası

Hamuru için malzemeler

  • 10 su bardağı un
  • 2 su bardağı sıcak su     
  • 3 su bardağı sıcak
  • 1 çay kaşığı tuz

Çorba için malzemeler

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Arzuya göre biraz pul biber
  • 6 su bardağı kadar tavuk suyu
  • 1 parça veya göğüs tavuk eti (didiklenecek)

Hamurun hazırlanışı

  1. Hamuru için unu ve sıcak suyu çırpma teliyle pürüz kalmayacak şekilde çırpın.
  2. 3 su bardağı, sıcak hale gelmiş ama henüz kaynamamış suya tuzu ve hazırladığımız unlu karışımı ilave edip, kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştıralım.
  3. Kıvam aldıktan sonra bir borcama dökerek üzerini düzeltip buzdolabına kaldırıp 4 saat kadar bekletelim.
  4. Çorbanın hazırlanışı
  5. 1,5 yemek kaşığı tereyağı bir tencereye alalım ve eritelim. 2 yemek kaşığı unu üzerine ekleyelim ve güzelce kavuralım.
  6. 1 yemek kaşığı salçayı ve arzu ederseniz pul biberi ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  7. 6 su bardağı kadar tavuk suyunu karışıma ekleyelim ve kaynaması için önce güzelce bir karıştırıp sonra bırakın.
  8. Önceden haşlayıp didiklenen tavukları da kıvama gelen çorbaya ekleyelim.
  9. Biraz daha pişmeye bırakıp fazla ateşte tutmadan altını kapatın.
  10. Çorba hamurunu baklava dilimi şeklinde dilimleyin ve çorba ile servis edin.

Ekşili nohutlu mantı

Malzemeler

Ekşili nohut için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 litre su

Hazırlanışı

  1. Nohudu mümkünse bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün suyunu süzüp yeni bir tencere suyun içinde haşlayın.
  2. Tencereye sıvı yağı ve tereyağı alın ve biraz ısıtın. Üzerine domates salçasını, ezdiğiniz sarımsakları, naneyi ve tuzu da ilave ederek güzelce karıştırın.
  3. Haşladığınız nohutları, nar ekşisini ve limon suyunu ekleyip iyice çırpın. Üzerine suyunu da ekleyin.
  4. Su kaynadığında, mantıları da ekleyin ve pişene kadar haşlayın.
  5. Yemeğiniz hazır olduğunda mantılar şişecek ve üste doğru çıkacaktır.

Fırında sıcak helva

Malzemeler

  • 300 gram tahinli helva (fıstıklı, sade ya da dilediğiniz çeşit)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

  1. 300 gram helvayı kolay ezebilmeniz için bıçakla doğrayın.
  2. Tereyağını oda sıcaklığına getirin. Doğradığınız helvanın üzerine oda sıcaklığındaki 1,5 tatlı kaşığı tereyağını, 1 çay bardağı sütü ve 1 yemek kaşığı limon suyunu ekleyin. Çatalla veya bir ezme aleti ile güzelce ezin. Tüm pütürlüklerin gitmesi için blenderden yardım alın.
  3. Hazırladığınız karışımı, bir orta boy güveç kabını güzelce yağladıktan sonra dökün.
  4. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Ardından servis edin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...