Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Nisan 2020 14:08

İftar yemeği menüsü 26 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 26 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 26 Ramazan iftar menüsü
  1. Sütlü kabak çorbası
  2. Körili nohutlu kabak
  3. Saray lokumu

 

Sütlü kabak çorbası

Malzemeler

  • 2 adet yeşil kabak
  • 2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz, pul biber, karabiber, nane

 

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye, 1 yemek kaşığı dolusu tereyağını ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı alın ve tereyağı eritin.
  2. Eriyen yağın üzerine 2 tepeleme yemek kaşığı unu ekleyerek, unun rengi değişip kokusu gidene kadar kavurun. Bunu birkaç dakika yapın.
  3. Ardından üzerine 3 su bardağı sütü yavaş yavaş eklemeye başlayın ve aynı anda da çırpma teliyle karıştırın.
  4. Üzerine, 4 su bardağı suyu da ekleyip yeniden çırpın.
  5. Çorbanızı kaynamaya bırakın.
  6. 2 adet kabağı yıkayıp, kabuklarınızı soyun. Büyük küpler halinde doğrayın. Çorba tencerenizin üzerine ilave edin.
  7. Kabaklarınız yumuşadığında, üzerine tuz, pul biber, karabiber ve naneyi ekleyerek çorbanızı blenderden geçirin.
  8. Çorbanız koyu olduysa üzerine su ekleyerek çorbanızı daha da akışkan hale getirebilirsiniz fakat bu durumda unutmamanız gereken şey, çorbanın tuzu ve baharatlarını da yeniden çoğaltmanız gerekecektir. Çorbanızı, tutmaması için sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Üzerine de tereyağı yakabilirsiniz.

 

Körili nohut ve kabak

Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 avuç dereotu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 çay kaşığı köri
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket krema (200 ml)

 

Hazırlanışı

  1. Kabakları yarım ay şeklinde doğrayın.
  2. Havuçları uzun şeritler halinde kesin.
  3. Dereotlarını doğrayın.
  4. Bir tencereye tereyağı ve sıvıyağı ekleyerek kızdırın.
  5. Pirinci ekleyin ve kavurun. Sıcak suyunu da ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye bırakın.
  6. Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı sıvıyağı ile kabakları ve havucu soteleyin. Tuz ve karabiber ve ardından nohutları da ekleyerek sotelemeye devam edin. Köriyi de ekleyip iyice kavurun.
  7. Suyu ve kremayı ekleyerek sebzeler yumuşayana dek pişirin.
  8. Servis ederken. Tabağa önce pilavı, üzerine körili kabaklı nohudu ekleyin. Dereotları ile süsleyin.

 

 

Saray lokumu

Malzemeler

  • 1 litre süt (beş su bardağı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tepeleme un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr tereyağı

 

Üzeri için

  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Tabanına serpmek için hindistan cevizi

 

Hazırlanışı

  1. Bir siyah fırın tepsisini her yerine gelecek şekilde sert bir tereyağı ile yağlayın.
  2. Üzerine kremşanti serpin ve tepsiyi sarsarak her yerine gelmesini sağlayın.
  3. Bir tencereye 1 litre sütü, 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı unu, 3 yemek kaşığı tepeleme kakaoyu alın ve güzelce karıştırıp ocağın altını açarak göbekçikler çıkana kadar sürekli karıştırıp kaynatın.
  4. Göbekçikler çıkınca, altını kapatın ve tereyağını üzerine atıp eriyene kadar karıştırın. Sonra da hindistan cevizi serptiğiniz tepsiye düzgün bir şekilde dökün. Spatula ile düzeltin ve 2 saat buzdolabında dinlendirin. Bir gece önceden de yapabilirsiniz.
  5. Kremşantiyi sütü ile hazırlayın.
  6. Buzdolabında soğuyan ve dinlenen muhallebiyi çıkartın ve hazırladığınız kremşantiyi üzerine sürün. 12 eşit parçaya kesin. Sonrasında rulo haline gelecek şekilde sarın ve lokumlarınız servise hazır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...