Tgrt Haber
09 Nisan 2020 14:15

İftar yemeği menüsü 28 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 28 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 28 Ramazan iftar menüsü
  1. Arpa şehriye çorbası
  2. İmambayıldı
  3. Kazandibi

Arpa şehriye çorbası

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 kase domates püresi veya 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber, nane, kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı su

Hazırlanışı

  1. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alın. Eritin.
  2. Üzerine salçaları ilave ederek biraz kavurun.
  3. Domates püresini veya 2 adet domatesi de ekleyin kavurun.
  4. Tuzu, karabiberi, nane ve kırmızı toz biberi de ekleyip karıştırın.
  5. Arpa şehriyeyi de ekleyin ve kavurun.
  6. 3 su bardağı tavuk, et veya normal suyu ilave ederek karıştırıp, kısık ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kıvamı koyu gelirse üzerine 1 su bardağı sıcak ilave edin. Biraz daha kapağını kapatıp pişirin.

İmam bayıldı

Malzemeler

  • 4 adet orta boy
  • Etli patlıcan
  • 3 adet büyük boy kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet orta boy yeşil biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Patlıcanları kızartmak için:
  • 2 su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı

  1. 4 adet orta boy patlıcanın kabuklarını soyun. Tuzlu suda yarım saat bekletin.
  2. 3 adet kuru soğanı, ince piyazlık olacak şekilde doğrayın. Aynı şekilde 4 diş sarımsağında kabuklarını soyarak uzun uzun doğrayın.
  3. 3 adet yeşil biberi güzelce yıkayın ve ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarttıktan sonra yarım ay şeklinde doğrayın.
  4. 3 adet domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. 
  5. Bir demet maydanozun dörtte birini de güzelce yıkayıp minik minik doğrayın.
  6. Şimdi soğanlı iç harcı hazırlamaya başlayalım; bir tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın. Üzerine piyazlık doğradığınız soğanları ve sarımsağı ekleyin ve dirilikleri gidene kadar soteleyin.
  7. Yarım ay şeklindeki yeşil biberleri de ekleyin ve biraz daha kavurun.
  8. Sonra üzerine küpler halindeki domatesleri ve 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyerek karıştırın. Üzerine yarım çay kaşığı tuzu, ¼ çay kaşığı karabiberi ve 1 çay kaşığı toz şekeri ekleyin karıştırın.
  9. 1 su bardağı sıcak suyunu da ilave ederek karıştırıp 5 dakika kadar yani suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
  10. Harcı suyunu çektikten sonra üzerine incecik kıydığınız maydanozları ilave edip harcınızı ılınmaya bırakın.
  11. Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları ortadan ikiye bölün ve kızartın veya patlıcanları olduğu gibi her yerini bir fırça ile yağlayıp, bir tarafınıza kesik atarak, 200 derece fırında 20 ila 30 dakika arasında pişirerek hazırlayın.
  12. Patlıcanların ortalarını kaşık ile iyice ezin ve hazırladığınız iç harçtan buralara doldurun.
  13. Bir kasede az miktarda salça ile sıcak suyu karıştırın. Bu suyu tencerenin dibine dökün.
  14. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
  15. Fırından çıkarttığınız imam bayıldı patlıcanlarınızı, ılık olarak servi yapın.

Kazandibi

Malzemeler

  • 7 su bardağı süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
  • 4 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı

  1. 7 su bardağı sütü, 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç ununu, 4 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastasını ve 1,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye ilave edip, çırpma teliyle pürüz kalmayana kadar karıştırarak kaynamaya bırakın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam almasını bekleyin. En son kıvam aldıktan sonra altını kapatın ve 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyerek muhallebinin kendi sıcaklığı ile eriyene kadar karıştırın.
  2. Muhallebiyi ocaktan aldıktan ve tereyağı ilave edip karıştırdıktan sonra blender yardımı ile muhallebiyi hem pürüzsüz hale getirin hem de hızlıca soğumasını sağlayın.
  3. Muhallebinin üzerindeki yanık tarafı için, ocağın üzerine alabileceğiniz bir tepsiye, bir kepçe muhallebiden, 1 yemek kaşığı pudra şekerini ve 2 çay kaşığı tarçını ekleyin ve tepsinin içinde bu üçünü iyice karıştırarak tepsinin her yerine yayın. Ardından ocağı açın ve yavaş yavaş kısık ateşte tepsinin içindekileri yakın. Kahverengi olduğunda yakma işleminiz tamamlanmış demektir. Sakın siyah olana kadar yakmayın.
  4. Kalan muhallebiyi de yanan muhallebili karışımın üzerine dökün ve bir spatula ile güzelce her yerini düzeltin. Tatlınızı önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında en az 2 ila 3 saat dinlendirin ve soğumasını sağlayın. Ardından servise hazır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...