Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Nisan 2020 13:26

İftar yemeği menüsü 3 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 3 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 3 Ramazan iftar menüsü
  1. Yayla çorbası
  2. Tavuklu buğu kebabı
  3. Sakız kabaklı bulgur pilavı
  4. Közlemeden yapılan yoğurtlu kırmızı biber salatası
  5. Tam ölçülü ekmek kadayıfı

 

Yayla çorbası

Malzemeler

  • 1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)
  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane

Hazırlanışı

  • Bir tencereye 7 su bardağı suyu ve pirinçleri ekleyin ve üzerine bir miktar su ilave edip pirinçleri haşlayın.
  • Bir küçük karıştırma kabı veya kaseye, 1 su bardağı yoğurdu, 1 yumurtayı, yarım fincandan bir miktar fazla unu ve üzerine 1 su bardağı suyu ilave ederek iyice çırpın.
  • Tenceredeki kaynamış sudan kasedeki terbiyeye ilave edin ve terbiyeyi ısıtın. Ardından bir miktar daha sıcak pirinçli sudan ilave ederek terbiyeyi iyice ısıtın.
  • Terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Çorba terbiyesi ile kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra en kısık ateşe alarak 10 dakika kadar kaynatın. Bu esnada arada bir karıştırın.
  • 10 dakika geçtikten sonra çorbanın altını kapatın.
  • Bir sos tenceresine, tereyağı ekleyip güzelce eritin. Üzerine de nane ilave edin. Güzelce karıştırın. kaselere çorbayı dağıttıktan sonra üzerlerine tereyağlı naneli karışımdan dökün. Kalan yağı da tencereye dökün.

 

Tavuklu Buğu Kebabı

Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 kg kemiksiz tavuk (pirzola veya göğüs eti olabilir)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı sıcak su

 

Beşamel Sos için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

 

Üzeri için

  • Kaşar peyniri

 

Hazırlanışı

  • Bir tencereye sıvı yağı alıp ısıtın ve üzerine soğanları ekleyin. Kavurun.
  • Kuşbaşı doğranmış dana etini ilave edin ve rengi değişene kadar kavurun.
  • Kırmızı biberi ve salçayı da ekleyin ve kavurun.
  • Domates püresini ve suyunu süzüp 10 dakika kadar suda beklettiğiniz garnitürü da ekleyin.
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber ve sıcak suyu ekleyerek 5 dakika boyunca pişirin ve ocaktan alın.
  • Beşamel sos için, bir tencereye tereyağını alın ve eritin. Üzerine unu ilave edip birkaç dakika kavurun. Üzerine sütünü ilave edinç bunu yavaş yapın ve bir yandan sürekli karıştırın. Kıvam alıp koyulaştığından ocaktan alın. Baharatları ekleyin ve karıştırın.
  • Bir fırın kabına hazırladığınız tavukları dökün ve düzeltin. Üzerine hazırladığınız beşamel sosunu yavaşça dökün. Kaşar peynirini rendeleyin ve üzerine serpin.
  • 190 derecede önceden ısıtılmış fırında kaşar peynirleri eriyene kadar pişirin. Fırından çıkınca 10 dakika dinlendirip servis yapın.

 

Sakız kabaklı bulgur pilavı

Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet sakız kabak (yeşil olanlardan)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Hazırlanışı

  • Soğanı, domatesleri ve kabakları doğrayın. Burada domates yerine domates püresi de kullanabilirsiniz.
  • Zeytinyağını ve tereyağını ısıtıp önce soğanı ilave ederek kavurun.
  • Kabakları ilave edip birkaç dakika kavurduktan sonra bulguru ekleyip yine birkaç defa kavurun ve ardından salça ve domatesi de ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Şekeri, tuzu ekleyin ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve en kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.

 

Közlemeden yapılan yoğurtlu kırmızı biber salatası

Malzemeler

  • 5 adet kırmızıbiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı kırılmış ceviz
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

 

Hazırlanışı

  • Zeytinyağında, sarımsakları ve kırmızı biberleri temizleyip doğradıktan sonra kavurun. 10 dakika kadar kavurmaya devam edin ve ardından üzerine suyunu ilave edin. Baharatları da ekledikten sonra suyunu çekene kadar en kısık ateşte pişirin.
  • Pişen biberleri soğumaya bırakırken sirkesini ekleyin
  • Soğuduktan sonra üzerine cevizini ekleyerek karıştırın.
  • Tamamen soğuduktan sonra yoğurtla karıştırıp servis tabağına alın.

 

Tam ölçülü ekmek kadayıfı

Malzemeler

  • Orta Boy Ekmek Kadayıfı
  • 2 su bardağı soğuk su

Şerbeti için

  • 5 su bardağı şeker
  • 8 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Hazırlanışı

  • Ekmek kadayıfını bir tepsiye alın ve üzerine her yerini ıslatacak gibi soğuk suyu dökün. Keki bir kapak yardımı ile ters çevirin ve diğer tarafının da ıslanmasını sağlayın. Ardından dinlenmeye bırakın.
  • Şerbeti hazırlamak için malzemeleri bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar karıştırın. Suyu kaynadıktan sonra 17 dakika kadar orta ateşte pişirip kıvamlı bir şerbet hazırlayın.
  • Ekmek kadayıfını tepsi beraber ocak üstüne alın ve üzerine şerbetin yarısını ilave edin.
  • Ocağın altını açın ve tepsideki şerbeti çekmesini sağlayın.
  • Kalan şerbeti de üzerine ilave edin.
  • Tekrar ocakta şerbeti çektirme işlemi yapın. Bu şekilde tüm şerbeti çektikten sonra soğumaya bırakın.
  • Dilerseniz kekini ortadan ikiye bölerek arasına manda kaymağı koyup servis yapabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...