Tgrt Haber
09 Nisan 2020 13:30

İftar yemeği menüsü 4 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 4 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 4 Ramazan iftar menüsü
  1. Ezogelin çorbası
  2. Bohça kebabı
  3. İç pilav
  4. Şeftali kompostosu
  5. Kemalpaşa tatlısı

Ezogelin çorbası

Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 kahve fincanı ince bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı

  1. Su dolu tencereye, mercimekleri ve kısırlık bulguru güzelce yıkadıktan sonra, soğanı ikiye bölerek ekleyin ve yumuşayana kadar kaynatın.
  2. Ayrı bir yerde tavaya tereyağını alın ve üzerini unu ilave ederek kavurun. Ardından üzerine salçayı ekleyin ve yine kavurun. Bu karışımı kaynayan tencereye ilave edin ve blenderdan geçirip karıştırarak yoğun bir kıvam alana kadar karıştırıp kaynatın. Suyu azaldığında üzerine sıcak su ilave edin.
  3. En son tuzunu ve naneyi ilave ederek, altını kapatın ve servise hazır.

Bohça kebabı

Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı doğranmış et
  • 1 adet soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 7 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Krep için malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Az sıvı yağ

Beşamel sos için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz ve karabiber

Hazırlanışı

  1. Krep için sıvı yağ hariç tüm malzemeyi bir karıştırma kabında karıştırın ve birer kepçe alarak bir tavada arkalı önlü pişirip kenara alın.
  2. Başka bir yerde tavayı ısıtın ve üzerine etleri ve az yağ alarak 3 dakika kadar kavurun. Biraz su döküp pişirin.
  3. Etler piştikten sonra üzerine; soğanı, biberi ve domatesi sıvıyağda soteleyip 10 dakika kadar pişmeye bırakın. Üzerine bezelye ve baharatları da ekleyerek 3 dakika daha pişirin.
  4. Beşamel sos için tüm malzemeyi bir tencerede birleştirin ve karıştırın. Ardından koyu bir kıvam alınca altını kapatın.
  5. Hazırladığınız krepleri dilerseniz bir kasenin içine serin, dilerseniz de düz bir yerde ortasını doldurarak bohça şeklini verin.
  6. Yağladığınız fırın kabına iç harçları doldurulmuş ve katlanarak kapatılmış bohçaları alın ve üzerine beşamel sosu dökün. Her birinin üzerine 2 yemek kaşığı kadar dökebilirsiniz. Biraz kaşar peyniri serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

İç pilav

Malzemeler

  • Yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan – yemeklik doğranmış
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yenibahar
  • Tarçın
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • 3 su bardağı su

Hazırlanışı

  1. Pilav tenceresine zeytinyağını alın ve ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız 1 adet soğanı ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun.
  2. Dolmalık fıstığı ve pirinci ekleyip kavurun. Tuzu da ilave edin.
  3. Kuş üzümlerini sıcak suda 15 dakika bekletin ve suyunu süzüp pirincin üzerine ekleyin.
  4. Tarçın, yenibahar, karabiber, toz şekeri ekleyin.
  5. En son 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve en yüksek ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra 15 dakika kadar en kısık ateşte tamamen suyunu çekmesini bekleyin.
  6. Bir bezle kapağını kapatıp demlendirin.

Şeftali kompostosu

Malzemeler

  • 6 adet orta boy şeftali
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 8 su bardağı su
  • 4 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın

Hazırlanışı

  1. Şeftalileri yıkayıp temizledikten sonra yarım ay şeklinde veya küp küp doğrayın.
  2. Bir tencereye suyu ve toz şekeri alıp şeker eriyene kadar çırpın. Üzerine dilerseniz karanfil ve tarçını da ilave edin ve kaynamaya bırakın.
  3. Kaynayan suya şeftalileri ilave edin ve 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  4. Tarçın ve karanfilleri kompostodan çıkartın ve buzdolabında soğutup servis yapın.

Kemalpaşa tatlısı

Malzemeler

  • Yarım paket Kemalpaşa tatlısı

Şerbeti için;

  • 500 gr yani 2 su bardağı şeker
  • 500 ml su

Üzeri için

  • Hindistan cevizi

Hazırlanışı

  1. Şerbeti için olan malzemeleri bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar karıştırın. Ardından kaynamaya bırakın.
  2. Kaynayan suya Kemalpaşaları atın ve ocağı kısık bir şekilde kapağı kapalı olarak 20 dakika Kemalpaşalar yumuşayana kadar pişirin.
  3. Kevgir ile süzerek tencereden alın ve bir servis tabağına dizerek üzerini hindistan cevizi ile süsleyin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...