Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Nisan 2020 13:36

İftar yemeği menüsü 8 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 8 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 8 Ramazan iftar menüsü
  1. Sebzeli şehriye çorbası
  2. Kremalı patates ve çıtır tavuk
  3. Orijinal tavuk göğsü

 

Sebzeli şehriye çorbası

Malzemeler

  • 1 dal pırasa
  • 1 adet havuç
  • Yarım kabak
  • 7-8 yemek kaşığı domates sosu veya 2-3 adet domates rendesi
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, 5 çay bardağı arpa şehriye
  • 8 su bardağı sıcak su (Arzuya göre tavuk veya et suyu, ya da bulyon kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Ben sebzeli tuz kullandım)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane

Hazırlanışı

  1. Pırasayı ve havuçları yıkayın ve küçük küçük dilimleyin. Tencereye alın, yumuşayana kadar kavurun.
  2. Kabağı da minik küpler halinde dilimleyip tencereye ilave edin ve biraz daha kavurun.
  3. Üzerine domates sosunu, sıcak suyu dilerseniz et veya tavuk suyunu da ilave edin. karıştırın.
  4. Arpa şehriye, tuz ve karabiberi de ekleyin ve şehriyeler yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin.

 

Kremalı patatesli efsane çıtır tavuk

Malzemeler

Tavuk için;

  • 1 veya 1 buçuk adet tavuk göğsü için ölçüler
  • 2 adet maden suyu (birinin yarısı kullanılacak)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yumurta
  • 4 y kaşığı un
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Patates için;

  • Patates
  • Krema
  • Karabiber, kırmızı toz biber, tuz

 

Hazırlanışı

  1. Patatesleri soyun ve yuvarlak doğrayın.
  2. Bir kapta patatesler, tuz, karabiber az kırmızı toz biberi karıştırın ve üzerine tam olarak bulanacak kadar krema ekleyin ve karıştırın.
  3. Patatesleri bir fırın tepsisine alın ve patatesler pişene kadar 200 derecede pişirin.
  4. Tavukları julyen şekilde doğrayın.
  5. Bir kaba, tavukları alın ve üzerine sodayı ekleyin. Buzdolabında en az yarım saat bekletin.
  6. Sosu hazırlamak için, yumurtayı, baharatları, unu, karbonatı ve yarım şişe maden suyunu bir kapta çırpın ve tavukların üzerine ekleyerek, buzdolabında 10 dakika bekletin.
  7. Kızgın bir tavada veya fırında üzeri nar gibi olana dek pişirin. Patateslerle birlikte servis yapın.

 

Orijinal tavuk göğsü

Malzemeler

  • 10 su bardağı süt (2 lt)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 2,5 bardak didiklenmiş tavuk göğüs eti (2 orta boy tavuk göğsüne tekabül eder)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya ya da 3 mercimek büyüklüğünde dövülmüş damla sakızı
  • Üzeri için tarçın

 

Hazırlanışı

  1. Tavuk göğsünü kaynar bir tencerede iyice pişene kadar haşlayın. Ardından soğuması için bekleyin ve soğuduktan sonra çok ince ve küçük olacak şekilde didikleyin. Su dolu bir kapta, tavukları 3 saat kadar, suyunu arada bir değiştirerek bekletin. Bu şekilde tavukların yağı ve kokusu tamamen geçecektir. Tatlıda tavukların yağı ve kokusu hoş bir lezzet katmaz.
  2. Tavukların arınma işlemi bittikten sonra ezmeden, nazik bir şekilde tavukları açın ve 2,5 bardağını ölçerek bir tencereye alın. Üzerine 2,5 su bardağı sütü ilave edin ve bir çırpma teliyle kuvvetli bir şekilde karıştırın. Bu şekilde tavuk göğüslerini muhallebi formunu alacak ve incelerek bir miktar ezilecektir.
  3. Başka ve biraz daha büyük bir tencereye kalan sütün tamamını dökün. Toz şekeri, pirinç ununu, nişastayı ve unu, kaynayan diğer tavuk göğsünün sütünden bir miktar alarak açın ve büyük tenceredeki süte ekleyerek karıştırın ve ocağı açın. Bu arada büyük tencereden aldığınız süte, tavuk karışmış olabilir diye, tam bu esnada bir süzgeç kullanabilirsiniz.
  4. Üzerine damla sakızını dövüp veya bir damla sakızlı şeker veya normal sakız ilave edin.
  5. Diğer yandan didiklenmiş olan tavuklar sütün içinde karıştırılmaya ve ezilmeye devam etmelidir.
  6. Sütlü unlu karışım olan diğer büyük tenceredeki muhallebi piştiğinde üzerine vanilya ve tereyağını da ekleyerek ocağı kapatın. Tavukların olduğu ocağı da kapatın.
  7. Unlu muhallebiyi, blender yardımı ile pürüzsüz hale getirin. Üzerine tenceredeki didiklediğiniz tavuğu, sütü ile ilave edin ve blender ile 2 dakika çırpın. Blenderin bıçak kısmı değil karıştırma teli olmalıdır. Aksi taktirde tavukları parçalar.
  8. Bir cam kabı ıslatın ve ardından muhallebinizi bunun üzerine dökerek buzdolabında en az 3 saat bekletin. En ideali bir gece dolapta beklemesi olacaktır. Üzerine tarçın dökerek servis yapabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...