Tgrt Haber
09 Nisan 2020 13:37

İftar yemeği menüsü 9 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 9 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 9 Ramazan iftar menüsü
  1. Terbiyeli havuç çorbası
  2. Pratik ve geleneksel Sülbiye yemeği
  3. Kıbrıs tatlısı

 

 

Terbiyeli havuç çorbası

Malzemeler

  • 2 orta boy havuç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane

 

 

Hazırlanışı

  1. Tencereye sıvı yağı, rendelenmiş sarımsağı ve havucu ekleyin. Yumuşayana kadar karıştırarak kavurun.
  2. Şehriyeyi ve suyu da ekleyin. Karıştırın. Birkaç taşım kaynatın.
  3. Ayrı bir yerde terbiyesi için, yoğurdu, unu, yumurta sarısını ve suyu ekleyerek güzelce çırpın.
  4. Tenceredeki kaynayan çorbadan bir kepçe alın ve terbiyeyle buluşturup alıştırın.
  5. Ardından terbiyeyi tencereye yavaş yavaş ilave edin ve hızlıca karıştırın.
  6. En son pişen çorbanın üzerine tuzunu ekleyin. Bu işlemi ocağın altını kapattıktan sonra en son yapın ki çorbanız kesilmesin.
  7. Ayrı bir tavada tereyağını eritip üzerine naneyi ekleyerek sos yapın ve servis ederken çorbanıza ilave edin.

 

Sülbiye yemeği

Malzemeler

  • 400 gr dana kuşbaşı eti
  • 400 gr arpacık soğan
  • 10 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı + 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1-2 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

 

Hazırlanışı

  1. Nohutları, bir gece önceden ıslatın ertesi gün haşlayın ve süzün veya direk düdüklü tecerede haşlayabilirsiniz de bu suyu da süzmeyi unutmayın.
  2. Bir tencereye tereyağını alıp eritin. Üzerine etleri alın ve rengi değişene kadar kavurun. Etler suyunu bıraktığı anda, 1 tatlı kaşığı sirkeyi ve 2,5 su bardağı sıcak suyu ilave edin. bu şekilde 1 veya 1,5 saat kadar etler suyunu çekip dibinde yağı kalana kadar pişirin. Kısık ateşte ve kapağı kapalı olacak.
  3. Tam bu esnada arpa soğanları ve sarımsakları doğramadan bütün olarak ekleyin. Soğanlar şeffaf renk alana kadar 5 dakika malzemeyi dağıtmadan kavurun.
  4. Salçayı da ekleyin ve kavurun.
  5. Nohutları ve baharatları ekleyin ve yemeğin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip en küçük ocakta en kısık ateşte pişirin. Etler ve sebzeler iyice pişene kadar bu şekilde tutun. Sonra da ocaktan alıp servis yapın.

 

 

Kıbrıs tatlısı

Şerbeti için malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

 

Hamuru için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu

 

Kreması için malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti

 

Üzeri için malzemeler

  • Hindistan cevizi

 

Hazırlanışı

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayalım ki soğusun. Bunun için bir tencereye 2 su bardağı suyu ve üzerine 1,5 su bardağı toz şekeri alarak şeker eriyene kadar karıştırın. Ardından üzerine vanilyayı ekleyerek eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kapatın.
  2. Keki için oda sıcaklığında olan 3 adet yumurtayı ve yarım su bardağı toz şekeri iyice köpürene kadar karıştırın.
  3. Üzerine yarım su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı hindistan cevizini, 1 su bardağı kırılmış cevizi, 1 su bardağı galeta ununu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın.
  4. Kare bir fırın kabını iyice yağlayın ve karışımı fırın kabına alın.
  5. Önceden ısıttığınız 160 derece fırında 30 dakika pişirin.
  6. Diğer taraftan bir tencereye kreması için 1 litre sütü, 1 su bardağı nişastayı, yarım su bardağı şekeri, 1 paket vanilyayı ekleyin. İyice çırpın ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
  7. Muhallebi hazır olduktan sonra ılınması için bekletin. Ilınan muhallebiye bir paket toz kremşantiyi ekleyin ve iyice çırpın. Dilerseniz 2 yemek kaşığı un ve 3 yemek kaşığı nişasta ekleyerek de daha akışkan bir muhallebi elde edebilirsiniz.
  8. Fırından çıkarttığınız kekin ilk sıcaklığı 5 dakika kadar sonra geçecektir. Bu 5 dakikadan sonra üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün. Keki bu şekilde iyice soğuyana kadar bekletin.
  9. Soğuyan şerbetli kekin üzerine muhallebinin tamamını eşit olacak şekilde döküp yayın.
  10. Üzerine tamamen kaplayacak kadar hindistan cevizi dökün. Buzdolabından en az 2 saat en fazla bir gece beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...