26 Nisan 2021 14:56
İftarlık Yağsız Revani Tatlısı Tarifi
Şerbetli tatlıları sevenlerin mutlaka denemesi gereken "Yağsız Revani Tatlısı"nı iftar sofranızın tatlısı yapmak isterseniz bu tarif tam size göre... İşte yağsız revani tatlısı tarifi...
Alınacak Malzemeler;
- 2,5 bardak irmik,
- 1 kahve fincanı un,
- 5 adet yumurta.
Şerbeti için:
- 2 bardak şeker,
- 2 bardak su.
Yağsız Revani Tatlı Tarifi
- Öncelikle yumurtanın beyaz ve sarılarını ayırınız.
- Beyazları cam kaseye koyunuz.
- 1 kaşık toz şekerle mikserle iyice çırpınız.
- Kar haline gelince sarılarını katıp tekrar mikserle çırpınız.
- Unu, irmiği ve vanilyayı katıp karıştırınız.
- Mikserle yaparsanız daha iyi olur.
- Bozadan koyu bir sıvı elde edersiniz.
- Yağlanmış tepsiye döküp hemen daha önce 180°'ye ısıtılmış fırına sürünüz.
- Revani fırında kızarırken, ocakta şeker ve su ile şerbeti kaynatınız.
- İyice kızaran revaniyi fırından çıkarıp sıcak olarak şerbeti kepçeyle her tarafına dökünüz.
- Revani soğuyunca dilimleyip üstüne de hindistan cevizi serpiştirerek servis yapabilirsiniz..
Afiyet olsun...