Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Nisan 2021 14:56

İftarlık Yağsız Revani Tatlısı Tarifi

Şerbetli tatlıları sevenlerin mutlaka denemesi gereken "Yağsız Revani Tatlısı"nı iftar sofranızın tatlısı yapmak isterseniz bu tarif tam size göre... İşte yağsız revani tatlısı tarifi...

İftarlık Yağsız Revani Tatlısı Tarifi
İftarlık Yağsız Revani Tatlısı Tarifi,Yağsız revani,Lokanta usulü revani,Şerbetli revani tatlısı,Revani nasıl yapılır?,Revani tarifi,yağsız revani tatlısı nasıl yapılır?

Alınacak Malzemeler;

  • 2,5 bardak irmik,
  • 1 kahve fincanı un,
  • 5 adet yumurta.

Şerbeti için:

  • 2 bardak şeker,
  • 2 bardak su.

Yağsız Revani Tatlı Tarifi

Yağsız revani

  • Öncelikle yumurtanın beyaz ve sarılarını ayırınız.
  • Beyazları cam kaseye koyunuz.
  • 1 kaşık toz şekerle mikserle iyice çırpınız.
  • Kar haline gelince sarılarını katıp tekrar mikser­le çırpınız.
  • Unu, irmiği ve vanilyayı katıp karıştırınız.
  • Mikserle yaparsanız daha iyi olur.
  • Boza­dan koyu bir sıvı elde edersiniz.
  • Yağlanmış tepsiye döküp hemen daha önce 180°'ye ısıtılmış fırına sürünüz.
  • Revani fırında kızarırken, ocakta şeker ve su ile şerbeti kaynatınız.
  • İyice kızaran revaniyi fırın­dan çıkarıp sıcak olarak şerbeti kepçeyle her tarafına dökünüz.
  • Revani soğuyunca dilim­leyip üstüne de hindistan cevizi serpiştirerek servis yapabilirsiniz..

Afiyet olsun...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...