• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    1191
  • up
    USD
    7.9427
  • up
    EURO
    9.4068
  • up
    GBP
    10.3882
  • up
    Altın
    487.026
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 01.09.2020 - 18:17 Yorum : 0

İllibada Sarması Nasıl Yapılır? İllibada Sarması Tarifi

İllibada Sarması olarak MasterChef yemek programında adını ilk kez duyan ve yapılışını merak eden okuyucularımız için hazırladığımız bu tarifte: "İllibada Sarması nasıl yapılır? İllibada Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? İllibada Sarması yapmanın tarifi püf noktaları nelerdir?" gibi tüm sorularınıza cevaplar vereceğiz. İşte Afyon ilimize ait İllibada Sarması tarifi ve bu tarif için gerekli olan tüm malzemelerin listesi... Şimdiden afiyet olsun.

İllibada Sarması Nasıl Yapılır? İllibada Sarması Tarifi

İllibada bir ot çeşidi. Afyon ilimizde yetişen bu ot ile İllibada Sarması yapılıyor ve yapıldığında parmaklarınızı da yiyebiliyorsunuz. Yine adını Türkiye’nin sevilen yemek yarışması programı MasterChef’de duyan ve nasıl yapıldığını merak eden okuyucularımıza özel evde kolayca yapabileceğiniz bu sarmanın tarifini vereceğiz. İşte İllibada Sarması tarifi, gerekli malzemeler, İllibada Sarmasının yapılışı…

İllibada Sarması Tarifi

İllibada Sarması Tarifi İçin Alınacak Malzemeler

  • 3 demet ilibada yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz,
  • Karabiber
  • Nane
  • 200 gram az yağlı kıyma

İllibada Sarması Tarifi / İllibada Yapılışı

İllibada Sarması Tarifi

  • Öncelikle sarmanın iç malzemesi için uygun bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanı sıvı yağ da kavurmanız gerekiyor.
  • Daha sonra kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Arkasından pirinç ve bulgur ilave edilip biraz daha kavurun.
  • Son olarak da salça, tuz, karabiber ve nane ekleyip çok az döndürün.
  • Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar ocakta pişirin.
  • Bir taraftan iç harcı dinlenirken, ilibada yapraklarını hazırlayın.
  • İlibadaları sıcak suda hafifçe haşlayın. (Haşlama işlemi yapılırken sıcak suda çok fazla bekletmeyin aksi halde yaprakla sarma yapmanız mümkün olmayacaktır. Bu yüzden sıcak su da 1 dakika kadar beklemesi yeterlidir.)
  • Sıcak sudan alır almaz hemen soğuk suya bırakın.
  • İlibada yapraklarının arasına hazırlanan iç malzemeden yeteri kadar koyup sarın ve tencereye yerleştirin.
  • Sarmanın üzerine gelecek kadar su dökün ve suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin Üzerine yoğurt gezdirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber